Pride Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) Piąteczki pstrągowe gotowe do łowienia Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Właśnie wróciłem z testów powyższych piąteczek i muszę powiedzieć, że spełniają swoje zadanie zresztą zdjęcia zobrazują to lepiej Jeden naprawdę przyzwoity, przydzwonił, aż miło, taka złota rybka A i jeszcze trwają prace nad mysiorem dla Piotrka, właśnie nabrał kolorów i wziął kilka kąpieli z lakierze 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Klenik chyba mocno głodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Tak mocno walczył, że podczas holu myślałem, że po prostu żyłka zahaczyła o tylną kotwę i wobler szedł bokiem, a tu zdziwko łyknął środkową kotwicę, aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zaraz uciekam pochodzić trochę za pstrągiem lub okoniem, ale najpierw chciałem coś zaprezentować wpadłem na fajny pomysł jak zrobić ciekawe, wypukłe oczy do większych woblerów. Szczególnie do tych imitujących okonia czy sandacza. A więc zaczynamy tutorial: 1. Bierzemy takiego oto nita: 2. Ucinamy go jakieś 2-4 mm od główki: 3. Malujemy na czarno czy jak nam się zamarzy i w lakier: 4, Mamy już gotowe oko do solidnego wklejenia we wcześniej nawiercone otwory. Wygląda to na prawdę ciekawie, mniej więcej tak: <--- tutaj oczko było z czego innego i dlatego jest bardziej matowe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Rozbrajające są te Twoje futrzaki Piątki pstrągowe jak widać sprawdzają się w boju. Dobrze widzę, że kombinowałeś na nich kredkami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dzięki @Ubik Pstrągowe piąteczki w całości malowane farbkami plakatowymi. Taki efekt uzyskałem rozcierając palcem poszczególne warstwy i nakładając kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Dzisiaj udało się połowić trochę pstrągów i kleni woda mocno trącona ale woblery dały radę.Wieczorem biorę się za oklejanie mysiora futrem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Efektowne te zdjęcia , ale czy nie powinniśmy skracać maksymalnie czasu w którym ryba jest poza wodą...? Kombinacje typu układanie, ustawianie zdobyczy etc. zabierają czas i myślę, że działa to na jej nie korzyść Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Pawelek55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) @Pawelek55 o ryby nie masz się co martwić, gwarantuję, że wracają do wody w bardzo dobrej kondycji, już dawno mi się nie zdarzyło żebym musiał reanimować rybę zdjęcia może wyglądają jakby to była długa sesja, ale aparat mam ustawiony tak że pyka 4 zdjęcia za jednym machnięciem, wybieram jedno najlepsze, albo więcej jeśli się uda.Podsumowując żadna z moich "sesji" nigdy nie trwała dłużej niż 1min, a podejrzewam, że i 40s nie przekraczam. Jak zaczyna się hol to miejsce na zdjęcie mam już upatrzone, a aparat włączony i gotowy do akcji. Dzięki za komenta i pozdrawiam ps. zacząłem oklejanie mysiora, pochłonął już 2x super glue, a dopiero część dupki przyodziana i wiem, że wygląda paskudnie, ale w tym stadium wszystkie tak wyglądały Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Cieszę się że szybko trafiają do wody - moje natomiast są wypinane w wodzie więc nigdy jej nie opuszczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Kiedyś robiłem jak Ty, ale na potrzeby lurebuildingu rybki muszą mi poświęcić te 40sekund, inaczej nikt mi nie uwierzy, że na te paskudy można złowić ryby :P Tak oto odpływają złowione przeze mnie klenie przerobiłem filmik na gifa co by odtwarzać nie trzeba było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Fajnie, że koledzy tak sobie rozmawiają o traktowaniu ryb po wyholowaniu, a jeszcze sympatyczniej - że nie ma rozmowy jak smakują Zawsze to miło mieć perspektywę ewentualnego złowienia tej samej ryby za 3 lata.Jeśli pozwolisz Pride, to może podkradnę ci jakąś fotkę? Przydałaby się na wzorzec do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Aaaa tam kto by się przejmował czy ktoś uwierzy czy nie - ważne że sami wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Smakują? rodzice się śmieją, że wędkarz, a rybę je tylko na wigilie i to pod presją tradycji :P oczywiście sklepową pangę.@Ubik nie ma sprawy, wszystko co jest w wątku można wykorzystać jak się komuś zamarzy, po to wrzucam @Pawelek55 niby racja, ale pasuje też mieć kilka zdjęć, za kilka- kilkanaście lat na pewno oko ucieszą i przywołają wspomnienia ja swoje starannie gromadzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Bo ryby do jedzenia to najlepsze są w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Mateusz, dzięki za woblerka Więcej szczegółów u mnie w temacie:http://jerkbait.pl/topic/11735-zimowa-dłubanina-piotra-pgr/?p=1505372 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Nie ma za co, za rok też z chęcią oddam jednego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Piotrze Twój mysior jest na ukończeniu, pewnie już powątpiewałeś w powodzenie tego projektu :P brakuje tylko steru i uszu jutro coś na to poradzę, w poniedziałek testy i leci do Ciebie, mam nadzieje, że coś na niego skusisz Byłem dziś też chwilę na rybkach i brały takie 35cm klonki miałem też na kiju coś potężnego, ale jeden odjazd i żyłka przetarta na kamieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Wczoraj popełniłem też pierwszą w życiu formę do przynęt slikonowych, nic nie mówiłem bo myślałem, że wyjdzie kicha, ale wyszło bardzo fajnie jak na pierwszy raz najlepsze w tym wszystkim jest to, że za surowiec na 6 takich form zapłaciłem jedynie 4zł tyle kosztuje materiał na nie Jedna ukleja została odlana, forma w żaden sposób na tym nie ucierpiała, nadaje się do użytku, jest jak nowa Łuska i reszta rzeczy odbiła się idealnie, żadnych niespodzianek. Może po południu zaprezentuję gumową ukleję Forma składa się z dwóch połówek.Wzór do odbicia: Forma: ps. zrobienie takiej formy zajęło mi 30 min na gotowo żeby można było użyć Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Taka tam ukleja z formy dodałem jej trochę kolorków, oczy i w sumie muszę stwierdzić, że..... bardziej skopać się jej nie dało przed wszystkimi zabiegami wyglądała o wiele lepiej, jedynie oczy pasują. Dodałem jej kawałek najmniejszego twistera jako dodatkowy element wabiący, pewnie coś na nią siądzie, ale to nie jest to oczywiście to tylko prototyp prototypów, silikon nie ten, barwy nie te itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Wygląda nieźle. Zapewne okonie to pokochają ... Są mniej wybredne, niż oko wędkarza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Ob Dzisiaj przysiadłem chwile do mysiora i został ukończony długość 7cm, waga koło 10-15g (jutro zważę), praca- nie wiem, również jutro odbędą się testy jak będzie robił w wodzie zadowalająco to we środę wysyłka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Mysio jest taki sympatyczny, że szkoda go na przynętę! Z odlewami nie przejmuj się, pierwsze koty za płoty. Coś już jest i jak popróbujesz, to pewnie coś na prototyp usiądzie. Z następnych na pewno będziesz bardziej zadowolony, taka już kolej rzeczy Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez Ubik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Rozbrajajá mnie te Twoje mysiory super robota 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi