Pride Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dzięki wieczorem może zaprezentuję coś nad czym obecnie pracuję, a tymczasem taki oto krótki filmik z moją "brudną" rzeczką możnecie sobie wyobrazić jak trudno podejść klenia przy takim stanie wody? na początku filmiku widać rybki, powiększyć sobie i dać HD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Włącz stabiliację! A tak serio, to rzeczka fajna. Mi się marzy takie coś niedaleko domku... NIestey na razie muszę czekać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Stabilizacja nic nie da jak się człowiek chwieje idąc po kamieniach bez butów :D w wodzie też nie było łatwiej, strasznie ostre te kamienie Ja mam do niej 3km, czyli na rowerze jakieś 5-10 min za blisko też nie dobrze bo jak trochę popada to zalewa wszystko wokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin87 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ale piękna rzeczka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Pamiętacie sumówkę którą niedawno wrzuciłem? zmieniłem jej ster i byłem nią dzisiaj chwilkę pomachać, popatrzyłem na pracę i było WOW. Kapitalnie się rusza w wodzie, trzyma się każdej wody i z pewnością żaden sum jej nie odpuści. Chyba dam ją na giełdę bo u mnie będzie tylko kisła w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Przedstawiam najnowszy model woblera: TRASZKA 6cm. Jakieś pytania? :P 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 O kurcze Fajnie dobrane kolorki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ja chę jedną taką :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 @adashhh coś pomyślimy tymczasem taki krótki klip z pracą traszki, wiem, że wannowe próby nijak mają się do tych nad rzeką, ale pogoda taka, że nie zanosi się na to żebym mógł nagrać jej pracę w wodzi mało wody i za szybko schodziła na dno przez co nieźle je orała coś tam widać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Byłem przedtem ustawić traszkę nad wodą i pracuje całkiem fajnie, miałem kilka brać w tym jedno atomowe, niestety nie zacięte na pocieszenie zapiął się za to taki oto trzydziestaczek zdjęcia są jakie są bo pstrągi nie są zbyt cierpliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Traszka ma potencjał i jak widać już łowi.Do prób wannowych polecam patent chyba dość rzadko stosowany - przywiązać kawałek żyłki do patyczka (np, dłuższa wykałaczka), dowiązać małą agrafkę i heja nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Patent dobry, ale i tak prawdziwych testach na rzece nigdy nie dorówna ile razy miałem sytuacje, kiedy wobler w wannie pracował idealnie, a nad rzeką kręcił koziołki w wodzie itd.. Byłem też dzisiaj na ostatniej (w tym roku) wyprawie na Sękówkę. Pogoda kapitalna, słoneczko, od czasu do czasu bardzo delikatny wiaterek, nad wodą żywego ducha... no po prostu żyć nie umierać. Rybki o tej porze roku już powoli się zmywają, ale mimo to rzeka pożegnała mnie klenikiem i kilkoma naprawdę fajnymi braniami pstrąga Wrócę tam za jakieś 8 miesięcy... Teraz zostaje Ropa, która na jesień także ma swój niepowtarzalny urok Kilka zdjęć z dzisiejszej wyprawy: Miałem też małą awarię związaną z moim podstawowym wodno- lądowym środkiem transportu, ale poradziłem z nim sobie w iście wędkarski sposób! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 próbowałeś myszę futrem królika okleić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 @ferrox szczerze to nie, ale może spróbuję, mam kilka królików, trochę się lenią to wezmę starą szczotkę dla psa i je poczeszę :D tylko czy klej będzie się chciał ich trzymać? baranek był anty-klejowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Ładna rzeczka, po takiej miło myknąć nawet jakby ryb nie było Albo potestować, próby wannowe wiadomo - tylko dla rozeznania ogólnego podczas kombinacji z nowym wobem. Ja mam zamiast wanny taką skrzynkę wypełnioną wodą, pierwsze próby zawsze w skrzyni, a potem nad Wartę albo małą "tajną" rzeczkę. Ta moja też ładna, tylko kamieni mniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 rzeczka rzeczywiście genialna u mnie wszystko poregulowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Do tej rzeki mam wyjątkowy sentyment to na niej stawiałem swoje pierwsze wędkarskie kroki, pamiętam jak dziś miejsce, wobler i pierwszego klenia w życiu wychodzony bo miesiąc łaziłem, żeby w końcu coś złowić. Teraz to kaszka z mleczkiem, przez 4 lata poznałem rzeczkę, praktycznie co 2-3 dzień na niej bywałem. Wiem gdzie stoją klenie, gdzie pstrągi, a gdzie... kompletnie nic nie pływa Ten patent z skrzynką to nie jest taki zły pomysł, z tym, że ja nad rzeczkę mam jakieś 7 minut rowerem, więc wszystkie testy odbywają się na niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 a próbowałeś coś łowić na ukleje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Ale na te bezsterowe czy tą ze sterem? te pierwsze przetestowałem na okoniach i pstrągach- (okonie lepiej gryzły, ciekawe dlaczego ), klenia też udało się skusić. Ta ze sterem to mój wyjadacz na Sękówce, pstrągi walą w nią regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 a guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Haha czyli ani jedno, ani drugie gumę trzymam bardziej na jesień, na okonie chociaż może i wyskoczę z nią gdzieś w przyszłym tygodniu jutro jadę do Krk i przez kilka dni mnie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 jak coś to pisz na prif bo gumy już dobry rok odlewam jutro postaram się wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Jeśli będę miał zapytanie to głównie jakiego silikonu używasz ;> ale teraz nie będę zawracał Ci głowy, jak będę miał do nich usiąść to się odezwę koło 12 września wyjeżdżam do Francji na jakiś czas i znowu mnie nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) albo zamawiam z tej strony http://www.alumilite.com/ProdDetail.cfm?Category=Casting%20Resins&Name=Alumisol%20Soft%20Plastic albo targuje sie i kupuje na targu całe opakowania (taniej sprzedadzą ) głowy nie zawracasz Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez ferrox 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Dzisiaj wróciłem z Krk i od razu udałem się do warsztatu zacząłem projekt OKOŃ MAX jest też traszka dla kolegi @adashhh wszystko w fazie wstępnej. Okoń będzie dość ciężki i ma iść głęboko. Czy coś z niego będzie to się okaże, daleka droga przed nim.W moich wodach nie ma ryby, która mogłaby go pochwycić więc pewnie powędruje do kogoś. Może do Melka i jego szczupaków.Zobaczymy co on na to :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi