Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tak, okoń typowy DR ;) ster z poliwęglanu 2mm i zobaczymy czy będzie śmigał.

Długość to prawie 15cm, ot taki klocek :)

Za cienki ster do takiej kobyły. Metrowy sumek czy gruby szczupak przy pierwszym kontakcie zrobi z niego jesień średniowiecza :D   Daj co najmniej 3 mm ;)

@spinnerman najchętniej wpakowałbym mu 4mm, ale nigdy nie potrzebowałem tak grubego poliwęglanu i mam braki w warsztacie. Na pocztę już nie mam czasu raczej wędrować żeby robić przelew, zamawiać przez internet itd.. Zobaczymy co wyjdzie przy tych 2mm, jest to model testowy, więc nie będzie płaczu jak coś nie wypali ;) Pierwszy raz robię tak wielką przynętę i wcale nie jest to taki łatwy kawałek chleba jak mi się wydawało na początku :ph34r: materiału idzie kupa, a jeszcze trzeba sprawić żeby to wyglądało i pracowało.

Na razie jestem na takim etapie:

post-56524-0-69687300-1409756607_thumb.jpg

Zaraz biorę się za traszkę ;)

@seemoore waga raczej na pewno przekroczy 50g, o ile to się przekonamy już wkrótce.

Bezsterowca bym zrobił, ale totalnie się na tym nie znam :ph34r:

Edytowane przez Pride
  • Like 1

Przyszedł Mysior :) Przepraszam, że piszę dopiero teraz bo dotarł do mnie kilka dni temu ale żeby odebrać go z mojego Urzędu Pocztowego musiałem nastawić się psychicznie. Bardzo oryginalna przynęta, dzisiaj przestraszyłem koleżankę z pracy hehehe ale szczupaki dla odmiany powinien kosić :) Wielkie dzięki!!!

• Like 1

Przyszedł Mysior :) Przepraszam, że piszę dopiero teraz bo dotarł do mnie kilka dni temu ale żeby odebrać go z mojego Urzędu Pocztowego musiałem nastawić się psychicznie. Bardzo oryginalna przynęta, dzisiaj przestraszyłem koleżankę z pracy hehehe ale szczupaki dla odmiany powinien kosić :) Wielkie dzięki!!!

Piotrek gdzie schowałeś mysiora? Jestem pewien, że Twòj szalony kocur nie przepuścił by takiej okazji... :)

Edytowane przez spinnerman

Mysiora wysłałem uzbrojonego bo prosto z rzeki powędrowałem z nim na pocztę :D widomo- jak testować to tylko z kotwiczkami.

@K.Trojan pytasz o materiał, którym oklejałem mysiora? ;) oto i on :D

post-56524-0-05697100-1409830972_thumb.jpg

Melek okoń rzeczywiście może mieć koło 100g, kawał klocka z niego wyszedł :D znalazłem w garażu lakier do drewna po remoncie, który był ze 2 miechy temu i wydał mi się dość spoko, gruba warstwa hartzlacka była, teraz idzie druga tego znalezionego. Jak wobler był po po dwóch warstwach to wyskoczyłem z nim na chwilę na rzekę i.... pracuje! ;) zejdzie Ci głęboko B)

post-56524-0-95231600-1409830972_thumb.jpg

Jak pracuje? mniej więcej tak jak ten:

Jestem zadowolony chociaż kiedyś chciałbym zrobić serię o pacy takiej jak ten w 2:30, jak dla mnie taka praca to mega kosa :ph34r:

Edytowane przez Pride
  • Like 5

Ja też bym go tak trzymał. Jeśli pamietasz jego strukture msc. na olow itp to sprobuj zrobic takich kilka ;)

A jeśli nie to zakup se jakiś sejf, wpakuj do niego wobka i trzymaj na jakies mega zawody albo na pamiatke. Bo wrzucac go do wody szkoda. No chyba ze do wanny :) To juz zalezyod Ciebie :D A jesli zdecyujesz sie go zwodowac i go stracisz(czego Ci nie życzę) to powiedz gdzie. Chetnie wejde do wody. :D

Edytowane przez Hcv

Ołowiu jest w niego tak napchane, że nie wiem jakim cudem tyle go tam pomieściłem :D trzymanie jako pamiątkę to niegłupi pomysł, mam już całe pudło woblerów od początku mojego tworzenia, aż do teraz :) kiedyś może pokażę jakieś zdjęcia, będzie widać czy jest progres czy nie :D

Ropa w miejscu, w którym łowię nie jest zbyt głęboka więc w razie czego sam bym za nim wskoczył :D

ps. dzisiaj przy okazji ustawiania połowiłem chwilkę i straciłem oklejanego folią alu na korpusie okonia :/ super pracował, a okonie kusił, że hej! nawet dzisiaj holowałem przez moment takiego +35 ale się spiął, po braniu myślałem, że zaczep, zacząłem szarpać, a tu nagle zaczął płynąć... pod powierzchnią zaszamotał sie dwa razy i kotwa wypadła z pyska, widocznie w czasie szarpania kijem wyrobiłem mu dziurę w buźce, szkoda.