Melanzyk Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 To sterowe ma być czy bez? AAAA, nie musisz mi pisać żebym tu wpadał. Zaglądam tu regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Sterowe, sterowe, we wszystkim co nie ma steru nie czuje się pewnie To super, że i na mój wątek znajdujesz trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Traszkowania i okoniowania ciąg dalszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Okoń to będzie dr ? Ciekawie się zapowiada działasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Ładna bryła tego okonia Jaka długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Tak, tak, okoń typowy DR ster z poliwęglanu 2mm i zobaczymy czy będzie śmigał.Długość to prawie 15cm, ot taki klocek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Waga pewnie z 50+? Na dobrą wodę może być fajny . Ja bym na Twoim miejscu machnął takiego bezstera ... Lekko tonącego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Tak, tak, okoń typowy DR ster z poliwęglanu 2mm i zobaczymy czy będzie śmigał.Długość to prawie 15cm, ot taki klocek Za cienki ster do takiej kobyły. Metrowy sumek czy gruby szczupak przy pierwszym kontakcie zrobi z niego jesień średniowiecza Daj co najmniej 3 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) @spinnerman najchętniej wpakowałbym mu 4mm, ale nigdy nie potrzebowałem tak grubego poliwęglanu i mam braki w warsztacie. Na pocztę już nie mam czasu raczej wędrować żeby robić przelew, zamawiać przez internet itd.. Zobaczymy co wyjdzie przy tych 2mm, jest to model testowy, więc nie będzie płaczu jak coś nie wypali Pierwszy raz robię tak wielką przynętę i wcale nie jest to taki łatwy kawałek chleba jak mi się wydawało na początku materiału idzie kupa, a jeszcze trzeba sprawić żeby to wyglądało i pracowało.Na razie jestem na takim etapie: Zaraz biorę się za traszkę @seemoore waga raczej na pewno przekroczy 50g, o ile to się przekonamy już wkrótce.Bezsterowca bym zrobił, ale totalnie się na tym nie znam Edytowane 3 Września 2014 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Traszka jest już w jednym kawałku zacząłbym jej malowanie, ale pojawił się problem... lakieru wystarczyło tylko na jedną warstwę dla okonia i to trzeba było nanieść no pędzlem jutro będę myślał co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Przyszedł Mysior Przepraszam, że piszę dopiero teraz bo dotarł do mnie kilka dni temu ale żeby odebrać go z mojego Urzędu Pocztowego musiałem nastawić się psychicznie. Bardzo oryginalna przynęta, dzisiaj przestraszyłem koleżankę z pracy hehehe ale szczupaki dla odmiany powinien kosić Wielkie dzięki!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Cieszę się, że przypadł go gustu dobrze, że w panice nie kopła czy uderzyła mysiora bo kotwa mogła zostać w ręce/nodze xdDaj znać jak już go zwodujesz czy praca się podoba i szczupłych życzę Ci z całego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) Przyszedł Mysior Przepraszam, że piszę dopiero teraz bo dotarł do mnie kilka dni temu ale żeby odebrać go z mojego Urzędu Pocztowego musiałem nastawić się psychicznie. Bardzo oryginalna przynęta, dzisiaj przestraszyłem koleżankę z pracy hehehe ale szczupaki dla odmiany powinien kosić Wielkie dzięki!!!Piotrek gdzie schowałeś mysiora? Jestem pewien, że Twòj szalony kocur nie przepuścił by takiej okazji... Edytowane 3 Września 2014 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Ciekawy ten okon już powoli na moje oko to on przekroczy pewnie 100g przy takiej bryle i wielkości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Piotrek gdzie schowałeś mysiora? Jestem pewien, że Twòj szalony kocur nie przepuścił by takiej okazji... Mysior przyszedł uzbrojony, szkoda zwierzaka... chociaż myślałem o testach na kocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Fajnie wyszło. :-) powiesz co to za materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Mysiora wysłałem uzbrojonego bo prosto z rzeki powędrowałem z nim na pocztę widomo- jak testować to tylko z kotwiczkami.@K.Trojan pytasz o materiał, którym oklejałem mysiora? oto i on Melek okoń rzeczywiście może mieć koło 100g, kawał klocka z niego wyszedł znalazłem w garażu lakier do drewna po remoncie, który był ze 2 miechy temu i wydał mi się dość spoko, gruba warstwa hartzlacka była, teraz idzie druga tego znalezionego. Jak wobler był po po dwóch warstwach to wyskoczyłem z nim na chwilę na rzekę i.... pracuje! zejdzie Ci głęboko Jak pracuje? mniej więcej tak jak ten: Jestem zadowolony chociaż kiedyś chciałbym zrobić serię o pacy takiej jak ten w 2:30, jak dla mnie taka praca to mega kosa Edytowane 4 Września 2014 przez Pride 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 To po prostu zrób ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Mi tez najbardziej sie podoba praca tego z 2:30 filmu. I sie tak zastanawiam gdzie te 100g upchnac w takim wobku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 @Hcv przy 15cm klocku jest gdzie wpakować ołów i trzeba wziąć pod uwagę, że samo drewno przy takim rozmiarze już swoje waży ps. tego woblera z 2:30 trzymam schowanego na najgłębszych czeluściach pudełka, do wody go nie wrzucę bo szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Ja też bym go tak trzymał. Jeśli pamietasz jego strukture msc. na olow itp to sprobuj zrobic takich kilka A jeśli nie to zakup se jakiś sejf, wpakuj do niego wobka i trzymaj na jakies mega zawody albo na pamiatke. Bo wrzucac go do wody szkoda. No chyba ze do wanny To juz zalezyod Ciebie A jesli zdecyujesz sie go zwodowac i go stracisz(czego Ci nie życzę) to powiedz gdzie. Chetnie wejde do wody. Edytowane 4 Września 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Ołowiu jest w niego tak napchane, że nie wiem jakim cudem tyle go tam pomieściłem trzymanie jako pamiątkę to niegłupi pomysł, mam już całe pudło woblerów od początku mojego tworzenia, aż do teraz kiedyś może pokażę jakieś zdjęcia, będzie widać czy jest progres czy nie Ropa w miejscu, w którym łowię nie jest zbyt głęboka więc w razie czego sam bym za nim wskoczył ps. dzisiaj przy okazji ustawiania połowiłem chwilkę i straciłem oklejanego folią alu na korpusie okonia :/ super pracował, a okonie kusił, że hej! nawet dzisiaj holowałem przez moment takiego +35 ale się spiął, po braniu myślałem, że zaczep, zacząłem szarpać, a tu nagle zaczął płynąć... pod powierzchnią zaszamotał sie dwa razy i kotwa wypadła z pyska, widocznie w czasie szarpania kijem wyrobiłem mu dziurę w buźce, szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 No takiego okonka to szkoda ale taka sztuka też musi ladnie ciągac. Życze Ci abys go z czasem dopadl Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Miałem go na delikatnym sprzęcie i dlatego mógł sobie poszaleć na szczupakowym kiju i żyłce wyjechałby raz, dwa Edytowane 4 Września 2014 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Okoń dostał z rana ostatnią warstwę lakieru i dojrzewa jutro cyknę mu kilka zdjęć i gnam na pocztę Traszka numer 2 też powoli się robi, pierwsza warstwa lakieru za nią 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi