Pride Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Okoń został ukończony za chwilę zasuwam z nim na pocztę Tutaj juz zapakowany: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Haha, ale masz różnych krzaczków.Taka dobra rada, pakuj przynęty w koperty bąbelkowe. Będą szły jako list a nie jako paczka. Wychodzi dużo taniej.PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Rodzice bawią się w ogrodników koło domu to jest trochę tego dziadostwa Rada dobra i skorzystałem z niej nawet i tym razem najpierw pakuję w paczkę, a później paczkę do koperty Dzięki temu wiem, że raczej nic się woblerowi/woblerom nie stanie Panie na poczcie już mnie znają, częsty gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Ten Twój okonek to fajny zapierdzielak jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Robale full natural, czy będą się w wodzie ruszały nie mam pojęcia, ot taki pomysł wpadł mi do głowy. Takie 3-4cm. Jeśli będzie z nimi kiepsko to stracą odnóża i wtedy pokombinuję. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Koniki czad Spokojnie powinno dac sie nimi smuzyc po powierzchni wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Wyglądają zaje biaszczo,a zwłaszcza "kuń" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witaj Pride Dziś rano żona odebrała okonia. Byłem w szoku, jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby paczka z PL tak szybko doszła. Zwykle to trwa z 2 tyg, czasami pół roku a tu masz, taka niespodzianka. Myślałem ze on będzie grubszy. Już sie nie mogę doczekać żeby go zwodowac. Jakiego w nim uzyles drutu? Czy to 0.8mm? Ja przy tej konstrukcji raczej bym pojechał w 1,2mm. Dużo go wystaje z korpusu z racji głęboko schodzącego steru i grubszy drut byłby troszkę lepszy. W większości przypadków to da radę ale czasami zdarzają sie dziwne sytuacje. Jutro wrzuce zdjęcie co metrowy szczupak może zrobić z drutem .8mm Kilka drobniejszych uwag na priv W czwartek lub piątek będą testy prawdopodobnie to napisze coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 O kurcze, też jestem zdziwiony, zwykle dłużej czekam na paczkę z Polski Mógłby być grubszy, ale wtedy nie umiałbym uzyskać takiej pracy jaka była w zamierzeniu, niestety ale wymaga ona aby korpus był raczej płaski. W takim razie mam nadzieję, że na jeziorku będzie pracował jak trzeba Tak, to dokładnie 0,8 chciałem dać coś grubszego, ale niestety nie robię woblerów tego kalibru i miałem co miałem oczywiście mogłem zamówić z internetu, ale zanim by to do mnie doszło to o wykończeniu woblera przed wyjazdem mógłbym tylko pomarzyć. Oby tylko ten przypadek nie spotkał mojego (obecnie Twojego ) klocka.W razie czego jak wrócę to zrobię Ci jakiegoś fajniejszego, takiego jak ma być kilka pomysłów już mam Chętnie się z nimi zapoznam, pisz śmiało będzie super, ale pewnie już nie odczytam bo w piątek tracę połączenie z internetem na 2 tygodnie Za to jak wrócę to mam mieć skrzynkę zapchaną zdjęciami szczupłych :D Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Dzisiaj ostatnia moja wrzutka w najbliższym czasie traszka miała iść do kolegi @adashhh, ale coś poszło nie tak i nie pracuje tak jak zaplanowałem, za dużo myków robi. Będzie kolejna, ale to jeszcze nie teraz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Daj mniejszy ster a oczko mocujace przygnij do dołu może pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Wkręty z drutu 0,8mm po spotkaniu z metrówą. Niewiele brakło i ryba poszła by z kotwicą.Pozdrawiam Melek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 @spinnerman dzięki za radę, spróbuję O kurde Melek, mam nadzieje, że mojego tak Ci nie zmasakruje jak coś to zrobię nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Dzisiaj ostatnia moja wrzutka w najbliższym czasie traszka miała iść do kolegi @adashhh, ale coś poszło nie tak i nie pracuje tak jak zaplanowałem, za dużo myków robi. Będzie kolejna, ale to jeszcze nie teraz.915477_DSC05369.JPG 915478_DSC05371.JPG 915479_DSC05373.JPG 915480_DSC05374.JPG 915481_DSC05375.JPGUuuuu szkoda .....a już jej szykowałem honorowe miejsce w pudełku na kropki :D poczekam na następną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Wkręty z drutu 0,8mm po spotkaniu z metrówą. IMAG0165.jpgIMAG0166.jpgIMAG0168.jpg Niewiele brakło i ryba poszła by z kotwicą.Pozdrawiam MelekSkręcił drut ale wkręta nie ruszył. Jakby był grubszy drut taki 1-1,2 mm byłoby wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Wkręty z drutu 0,8mm po spotkaniu z metrówą. IMAG0165.jpgIMAG0166.jpgIMAG0168.jpg Niewiele brakło i ryba poszła by z kotwicą.Pozdrawiam MelekAby doszło do skręcenia drutu, musi być punkt podparcia. W tym wypadku - jaki???Stawiam na podbierak lub wnętrze łodzi. W czasie holu tylko jakiś zaczep.Chyba, że nie doszło do skręcenia, ale do zgniecenia przez szczupaka. O tym, jak silny miewają szczękościsk świadczą wcale liczne relacje o długich holach sporych szczupaków, zakończonych otwarciem pyska i niewypadnięciem przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Januszu nie pamiętam dokładnie, ale na 90% ryba była podbierana ręką. Miejsca w których łowie zwykle są mocno zarośnięte. Czasem jak ryba pójdzie za mocno w te zielska to nie wiadomo co się tam dzieje itp. Irl wody są też pełne podwodnych sklał (to jeziorko na ma ich nawet za dużo) wiec ciężko mi powiedzieć jak dokładnie się to stało, ale jak widać nie wytrzymał tu drut.Kiedyś znajomy pływał z klientem, który zahaczył największą rybę jaką do tej pory widzieli, sporo ponad 120cm. Niestety ryba była tak mocna ze robiła co chciała. Po chwili grasowania w zielskach zaplatala sie tak, że chłopaki stali nad zielskami z plecionką pinowo w dół a 30m dalej ryba skakala jak szalona bez zadnej amortyzacji. Nie trudno sie domyslic jak się to zakończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Może drut był Poprostu osłabiony w tym miejscu...? Ale uległ uszkodzeniu juz w czasie skręcania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Od chwili obecnej przez najbliższe +/- 2 tygodnie jestem niedostępny na forum. Może uda mi się raz na jakiś czas wbić na telefonie, ale jeszcze nie wiem. Internet we Francji jest nieodgadniony. Wrócę to będę miał dużo do narobienia Pozdr, Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 2tyg spokoju, juuuuuuuuuuuuupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Koniec spokoju Melek, wróciłem! szkoda, że mam teraz tyle rzeczy na głowie, że o struganiu i łowieniu mogę sobie pomarzyć. Nocami będę nadrabiał zaległości na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Witam, mam dostęp do kilku zagranicznych przynęt i część jestem w stanie odsprzedać. Frogi nieznanej firmy + swimbaity megabass'a.Żabulce są wykonane z grubej gumy, nie wiem jak pracują bo nie mam możliwości wyskoczyć z nimi nad wodę. Swimbaitów też nie wodowałem, są zapakowane i nieotwierane. Gdyby ktoś był chętny to pisać na priv ( cena za froga 25zł + kilka groszy za przesyłkę), cena za swimbaita 40zł z przesyłką.Nie wiem czy to zgodne z regulaminem, jeśli nie to niech moderator usunie. Nie wiedziałem czy dać to w dziale sprzedam czy w watku. Ps. zdjęcia trochę słabe bo robione w garażu. Pogoda nie pozwoliła na robienie na dworze, a w domu było trochę za ciemno. Edytowane 30 Września 2014 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Wątek mi spadł, ze hoho, pora go trochę zreanimować własnie wróciłem na weekend ze studiów i jutro wyruszam połazić za rybami doszła nowa wędka, przynęty, zobaczymy co to będzie. Kołyska @Spinnermana i wobler jaxona pod szczupaki, gumki na klenie i ukleja na okonie Warsztat też nieco odkurzyłem, w trakcie tworzenia takie dwie dżdżownice 5cm brakuje im jeszcze pręgów, lakieru i sterów. Ciekawe czy coś się nimi zainteresuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Wątek mi spadł, ze hoho, pora go trochę zreanimować własnie wróciłem na weekend ze studiów i jutro wyruszam połazić za rybami doszła nowa wędka, przynęty, zobaczymy co to będzie. Kołyska @Spinnermana i wobler jaxona pod szczupaki, gumki na klenie i ukleja na okonie 1062791_DSC05517.JPG Warsztat też nieco odkurzyłem, w trakcie tworzenia takie dwie dżdżownice 5cm brakuje im jeszcze pręgów, lakieru i sterów. Ciekawe czy coś się nimi zainteresuje.1062794_DSC05512.JPGRobiłem ostatnio coś podobnego nawet fajnie pracuję. W zimę mam zamiar więcej czasu poświęcić tej przynęcie Pstrągi powinny zagryzać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 kiedyś znalazłem w Bugu takiego karasia jaxona i musze powiedzieć że połapałem na niego pare ładnych szczupaków (jak na moje wody) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi