tomas24 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Kurczę , fajny ten robal - zawsze chciałem coś takiego stworzyć , tylko w kolorkach al'a pijawka - bardzo jestem ciekawy jak ten robal w wodzie się zachowuje.Nigdy nie robiłem łamańców i chyba dla tego stworzenie takiej al'a pijawki przesuwa mi się w czasie , ale jak zobaczyłem tą rosówkę ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 No to czekamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Wczoraj szybki wypad na Ropę w poszukiwaniu jesiennych kleni. Rzeka przywitała mnie takim widokiem: Miałem 3 godzinki, więc postanowiłem obskoczyć co lepsze miejscówki- opłaciło się. Po dotarciu na pierwszą ,na koniec agrafki powędrował wobler produkcji kol. @Tszonek. Na efekty nie trzeba było długo czekać- pierwszy kleń szybko zameldował się na brzegu. Następną miejscówką była spokojna płań, tutaj najlepsze rezultaty miałem ostatnimi czasy na twister z podwójnym ogonkiem i wczoraj również nie zawiódł, wyjechało na niego koło 5 kleni z 20m rzeki. Na kolejnych płaniach dołowiłem jeszcze 3 klenie i nadszedł czas aby zmykać do domu,dzien uważam za bardzo fajnie spędzony 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Dobre łowienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 No gratuluje Mateusz. Fajne rybki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Dzisiaj bardzo szybki wypad w poszukiwaniu kleni, miałem zaledwie 2h łowienie, później trzeba było zwijać manatki i zasuwać na studia.Ropa jak zwykle bardzo klimatyczna: Zdecydowałem, obłowić porządnie tylko jedną płań (jakieś 30m rzeki). Na efekty nie było trzeba długo czekać, klenie meldowały się całkiem przyzwoicie. Szkoda tylko, że nie miałem czasu bawić się w fotografa i uwieczniłem zaledwie kilka z nich: Kolejny fajny wypada- zaliczony W drugiej części postu chciałem zaprezentować najnowsze "wynalazki" na pierwszy rzut wobler szczupakowy, 10cm długości, 20g wagi.Malowany nowymi farbkami, w realu wygląda o wiele lepiej niż na zdj. Powstały też dwa klasyki pod klenia. Ten kształt i barwy sprawdzają mi się niemal zawsze 3cm/ 2g 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Super kształt tego szczupakowego woba .Zajefajny Mateo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Cieszę się że udało się coś złowić! Tak w ogóle zazdroszcze Ci rzeki!! Co do wobków to miód malina szczupakowy będzie kosił na bank, a Twój okonek nadal łowi, jednak w "mojej" wodzie BAAAAAAARDZO rzadko (czyt. w tym sezonie ani razu ;x ) zdarzają się rybki powyżej forumowego limitu, dlatego nie odwdzięcze się fajnym zdjęciem Pozdro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Udalo i uda jeszcze nie raz, woblery mają potencjał Nie dziwię się, Ropa to prawdziwa perełka ... chociaż mogloby być na niej wiecej szczupaka To szczegół, wal ze zdjeciami na priv, to dodatkowa motywacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Wobler dedykowany pod szczupaka, 8cm/10g/głębokość pracy 1-2m. Bardzo spodobało mi się to malowanie, z całą pewnością dorobię jeszcze kilka przynęt w takiej szacie, zdjęcia nie oddają nawet w połowie rzeczywistych barw. Co do steru to wiem, że użyłem zbyt cienkiego poliwęglanu (1mm), ale wobler został stworzony pod jedną, konkretną miejscówkę, żadnych kamieni, konarów itd... ma iść 0,5m nad dnem. Przednie oczko do kotwice również zostało przesunięte do przodu świadomie. Byłem również połazić za kleniem i kilka sztuk udało się złowić: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 fajne rybki fajny wobson! A tak zapytam czy oczka są wkręcane? Szkoda że u mnie klenie nie chcą nawet spojrzeć na wszystko co jest zrobione z gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Dzięki w tym akurat są wkręcane, to co robię dla siebie jest zawsze na wkrętach ludziom tworzę raczej ze stelażami bo to ponoć mocniejsze i solidniejsze Z moimi kleniami mam tak samo, nie spojrzą na nic co gumowe poza.... tą właśnie przynętą co ciekawe w innych kolorach jest całkowicie nieskuteczna.A, są jeszcze żabki manns'a, zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja osobiście robię zawsze pełne stelaże ale Paweł kiedyś wrzucał film z wytrzymałością wkrętów. Byłem zaskoczony . Wobek naprawdę fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Również oglądałem ten filmik jestem zdania, że jeśli wkręty są prawidłowo wklejone to ryba nie ma prawa ruszyć. Oczywiście jeśli podchodzimy do tego z odrobiną dystansu bo niejednokrotnie spotykałem w sieci takich co narzekali, że wobler kleniowy na wkrętach przy braniu suma nie wytrzyma... jakby żyłka nie miała wcześniej puścić. Kiedy tworzę dla siebie, wiem czego oczekuje i jakich ryb mogę się spodziewać. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ryba popłynęła z wkrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Również oglądałem ten filmik jestem zdania, że jeśli wkręty są prawidłowo wklejone to ryba nie ma prawa ruszyć. Oczywiście jeśli podchodzimy do tego z odrobiną dystansu bo niejednokrotnie spotykałem w sieci takich co narzekali, że wobler kleniowy na wkrętach przy braniu suma nie wytrzyma... jakby żyłka nie miała wcześniej puścić. Kiedy tworzę dla siebie, wiem czego oczekuje i jakich ryb mogę się spodziewać. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ryba popłynęła z wkrętem.Hehe, sum wyrwie wkręt z kleniowego wobka :-D i na dodatek porwie żyłkę 0,16 łobuz jeden :-)) nie dość,że woblery tandetne robią, to jeszcze żyłki takie słabe :-B Nawiązując do wkrętów, wystarczy zobaczyć jak Japonce montują kotwice w dużych, morskich woblerach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) No ale co poradzić? kto biednemu sumowi wytłumaczy, ze to wobler dla klenia i nie może ruszyć? ;( żyłka jak to żyłka, powinna wytrzymać w końcu każdy słyszał o metrowych szczupakach holowanych na okoniowy kijek z żyłką 0,12- fakt, że owi łowcy mieli spoooooro szczęścia i pewnie niemałe umiejętności schodzi na dalszy plan, no bo jak oni na 0,12 metrowego szupala wyholowali, to ja Panie na 0,16 suma nie wyholuje?! Edytowane 12 Listopada 2014 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Przewidywałem, że będąc daleko od domu złapie mnie chęć na struganie i miałem racje. Dobrze, że spakowałem sobie mini zestaw strugacza całe 3 kawałki lipy, nożyk i papier ścierny Nabyłem dziś również gumę, która przykuła moją uwagę, 5,5cm, pięknie się mieni, jak pracuje szybko się nie dowiem zostawię w niej albo hak, albo kotwiczkę. Łowił ktoś na coś takiego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ta gumka stylowo przypomina mi Storma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 tak, ja lowilem na ta samą gume ale nie mialem jakichkolwek efektow... aczkolwiek w twoich rekch pewno sie cos trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Moje ręce wcale nie takie cudowne w razie czego będzie ozdabiać pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 kolorek prosto dla sandałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Dzisiaj dostałem info. od kolegi, że mój okonek skusił na zawodach leniwego szczupaka i zapewnił mu wygraną GP koła 2014 cieszą takie wieści. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Takie info zawsze cieszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Przewidywałem, że będąc daleko od domu złapie mnie chęć na struganie i miałem racje. Dobrze, że spakowałem sobie mini zestaw strugacza całe 3 kawałki lipy, nożyk i papier ścierny aa.JPG Nabyłem dziś również gumę, która przykuła moją uwagę, 5,5cm, pięknie się mieni, jak pracuje szybko się nie dowiem zostawię w niej albo hak, albo kotwiczkę. Łowił ktoś na coś takiego?aaa.JPG aaaa.JPG Syndrom strugacza, czyli prawidłowo ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Przeszukując moje "wędkarskie" foldery ze zdjęciami trafiłem na kilka zdjęć z moich początków twórczości Oto kilka z nich: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi