Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego następnym razem funkcja 360 stopni :-)

A nie 180? :D :D :D

Jak zjadę do domu to poszukam go w moim rupieciowym pudełeczku i wrzucę jak wygląda od spodu B)

I możecie nie wierzyć, ale:
-pierwsza blaszka z pierwszego zdjęcia była killerem na okonie
-środkowy robal dał mi mnóstwo kleni
-czarnego w białe kropy goniły pstrągi aż miło, oczywiście dopóki nie złamał się ster ;)

• Like 2

Jakoś żółwika pominąłem, a on wręcz wymaga komentarza.

No więc nadrabiam: zarąbisty! :) Urokliwy mało powiedziane :)

W skuteczność powyższych całkowicie Ci wierzę. Na własny użytek nazywam takie przynęty "brudnymi". Z pozoru "niedorobione", niby nie wszystko z nimi jak należy, a potrafią być bardzo skuteczne. Miałem kiedyś taką gnomowatą wahadłówkę - wyglądała normalnie jak złom i śmieć. Za to skutecznością przebijała wszystkie błyszczące nówki z mojego pudełka. Zanim ją urwałem, próbowałem rozpracować o co w niej biega. Pracowała tak samo jak bliźniacze nówki i tylko urodą nie grzeszyła. Nie była przerabiana czy coś tam. Po prostu była brzydka jak październikowa noc.

Wahadeł nie robię, ale nadal co jakiś czas staram się tak spartolić woblera, żeby uzyskał choć cień tamtej brzydoty :)

• Like 2

Przez "znalezisko" pierwotnych prawie zapomniałem wspomnieć o tym co się dzieje teraz ;)

Taki tam ósemki, 2 szt pod szczupaka i 1szt pod sandacza. Malowane będą jak te ostatnie, strasznie mi wpadły w oko te barwy.

Na razie podziałałem na nich tylko nożykiem, z resztą będę musiał czekać, aż zjadę do domu.

post-56524-0-05506700-1416939591_thumb.jpg  post-56524-0-28689900-1416939594_thumb.jpg

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Heh jakoś o niej zapomniałem, ale na swoje usprawiedliwienie, mam fakt, że nie było mnie w domu już 4 tygodnie i jak wracam to tak średnio mam czas na struganie, wole skoczyć na ryby (chociaż nie zawsze) ;) obiecuje, że przez święta się za nią wezmę :)

ps. przypomniałem sobie, że jedną już dla Ciebie kiedyś zrobiłem, ale praca wyszła nie taka jak trzeba :ph34r:

Edytowane przez Pride

• 2 tygodnie później...

Wreszcie zjechałem do domu ze studiów- 2 tygodnie spokoju ;) Udało mi się popracować w warsztacie i kilka wobów jest w trakcie powstawania, większość 8cm. Te dwa bymerangi to prototyp pod szczupaka, kiedyś zrobiłem takiego 3,5cm i to co wyprawiał w wodzie to było marzenie.... klenie, pstrągi, okonie... świnki ;)

post-56524-0-01422600-1418918475_thumb.jpg

Znalazłem też tego woblera, o którym była mowa w wątku kol. @Kielo ;)

post-56524-0-52402700-1418918476_thumb.jpg  post-56524-0-72228900-1418918477_thumb.jpg

• Like 1