Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie dopiero dziewczyna mi wczoraj uświadomiła, że ogonek powinien być z drugiej strony :ph34r: :D następnym razem nie popełnię tego błędu ;)

Dzięki ;) ps. małe bumerangi już po dwóch warstwach lakieru, jutro dostaną trzecią i powinno im wystarczyć :) będę miał co testować na najbliższym wypadzie B)

@peekol bo ja bardzo nie lubię monotonności ;) teraz już mam kilka nowych pomysłów w głowie, wkrótce zaprezentuję. Na warsztacie między innymi: traszka, popper mysior itp..:D

Kiedyś jednego dociążyłem, ale wtedy strasznie stracił na pracy to trzeba było z tego zrezygnować. Mam świadomość, że nie wszystkie będą pracowały, ale coś za coś.

Jak dobrze pójdzie to jutro nagram jakiś wannowy filmik :D nie wiem czy będzie coś widać bo to przecież nie rzeka, ale podstawowe rzeczy na pewno uchwyci :ph34r:

Dzięki Panowie ;)

Dzisiaj dokończyłem kleniowo/pstrągowo/okoniowe bumerangi B)  jeszcze kilka zabiegów kosmetycznych, wklejenie sterów na stałe i można ruszać nad wodę ustawiać.

attachicon.gif11.JPG attachicon.gif15.JPG attachicon.gif16.JPG attachicon.gif17.JPG

attachicon.gif13.JPG attachicon.gif12.JPG attachicon.gif14.JPG attachicon.gif18.JPG

Pamiętasz bajkę Disco Robaczki? :P :P :P

Dobre ;)

Pamiętasz bajkę Disco Robaczki? :P :P :P

Dobre ;)

Haha oglądałem to ze 3 lata temu, ale nadal pamiętam :D

@Luccio jeszcze się nad tym nie zastanawiałem, ale barwy chciałem zrobić takie jak są w ósemkach- może na pierwszy rzut oka nie wyglądają jakoś mega fajnie, ale wierz mi, że jest w nich naprawdę spory potencjał i to nie tylko jeśli chodzi o szczupaki....;)

W zamyśle miał być w wersji tonącej i bardzo głęboko nurkującej, ale może rzeczywiście warto by było zrobić go jako pływaka i schodzącego tak do 0,5-1m?

Haha oglądałem to ze 3 lata temu, ale nadal pamiętam :D

@Luccio jeszcze się nad tym nie zastanawiałem, ale barwy chciałem zrobić takie jak są w ósemkach- może na pierwszy rzut oka nie wyglądają jakoś mega fajnie, ale wierz mi, że jest w nich naprawdę spory potencjał i to nie tylko jeśli chodzi o szczupaki.... ;)

W zamyśle miał być w wersji tonącej i bardzo głęboko nurkującej, ale może rzeczywiście warto by było zrobić go jako pływaka i schodzącego tak do 0,5-1m?

Wiesz kwestia co komu potrzebne, ja łowię pływakami własnie takimi do 1 metra schodzącymi ale muszęprzyznać że zdecydowanie wolę z sterem niż bez i o agresywnej pracy ogonowej. Powioedz będziesz rzeźbił w nim łuskę i potem malowanko czy na gładko? Czekam na dalszą wizualizację tego dzieła. ;)

Ja też jestem bardziej przekonany do sterowców, sam nie wiem dlaczego :ph34r: Łuski raczej w nim rzeźbił nie będę chociaż... teraz zasiałeś ziarno niepewności w mojej głowie. Gdyby nie braki w warsztacie to wobler już byłby ukończony. Chciałbym mieć w nim poliwęglan grubości 3mm ( na stanie mam 2mm), drut 1,2mm (mam 0,8).

W tygodniu, albo odwiedzę kilka sklepów internetowych, albo odłożę ten projekt na chwilę ;)

W takim razie wobler dostanie łuskę, ale taką nieco inną ;)

@Spawciu już jutro postaram się zaspokoić Twoją ciekawość (filmik) :)

Tymczasem..... dzięcioł zielony! B) dużo rzeczy do poprawy, na razie dostał tylko podstawowe kolory. Z "ogonem" jest coś nie tak, inaczej było w głowie, a inaczej wyszło na drewnie. Oczywiście nie poddaję się :P

post-56524-0-27372800-1419711393_thumb.jpg

• Like 3

Dzięki Panowie ;)

Trafna uwaga @korektor98 :) nie wiem jednak czy kiedyś będę miał szansę skorygować ten błąd bo to taki jednorazowy dzięcioł, stworzony w celu odpoczęcia od woblerów, przy których trzeba jednak myśleć :ph34r:
ps. ten mój patrząc po dziobie to krzyżówka dzięcioła z krukiem :lol: :lol: :P

Jedenastka nieco głębiej nurkująca i krwawa ósemka ;)

post-56524-0-08315400-1419771504_thumb.jpg  post-56524-0-44454900-1419771505_thumb.jpg

Dzięcioł dostaje kolejne kolorki i szczegóły :D

post-56524-0-74723800-1419771506_thumb.jpg  post-56524-0-03368300-1419771508_thumb.jpg

Imitacja chruścika- mam pod nosem rzekę, w której jest mnogo tych stworzeń, powinna się sprawdzić :)

post-56524-0-84171600-1419771508_thumb.jpg

ps. filmik z pracą bumerangów będzie jutro, dzisiaj nie mam jak nagrać :ph34r:

Edytowane przez Pride
  • Like 2

Imitacja chruścika- mam pod nosem rzekę, w której jest mnogo tych stworzeń, powinna się sprawdzić :)

attachicon.gif1528558_DSC06170.JPG

Zobacz proszę na imitacje chruścików. np:

https://www.google.pl/search?q=chru%C5%9Bcik;+mucha&espv=2&biw=1280&bih=859&tbm=isch&imgil=a0Wlkd30mtKI8M%253A%253BZMwFfP-drUYyaM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.qrystian.pl%25252Fpl_jak-zrobic-skrzydelka-chruscika-z-siersci%25252C731.html&source=iu&pf=m&fir=a0Wlkd30mtKI8M%253A%252CZMwFfP-drUYyaM%252C_&usg=__Xjug7TtgeK1O2roLeXPdj-cI65M%3D&ved=0CDIQyjc&ei=ohegVPu8G8TmapbzgtgL#tbm=isch&q=chru%C5%9Bcik%3B+nimfa&imgdii=_

Na wszystkich tułów muchy kończy się w miejscu, gdzie hak zaczyna się zginać. W niektórych przypadkach może sięgać do połowy łuku kolankowego. U Ciebie sięga do końca - to błąd. Ryby będą spadać z tej przynęty i nawet zadzior nic na to nie poradzi. 

• Like 2