atb69 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 A pod łyżką co? Nowy projekcik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Edytowane 24 Czerwca 2015 przez atb69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Rzeczywiście, pod łyżką znajduje się kartka z kilkoma nowymi modelami, które pojawią się na dniach ps. swoją drogą ta łyżka to mój podstawowy przyrząd przy robieniu mikrojigów Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 2,5cm, ukręcona w 5 minut, zobaczymy co taki szarak wskóra w mojej wodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ładny klusek zameldował się na końcu zestawu z samego wieczora złowiony na wobasa kol. @Piotr.B.Obrotówka w wodzie śmiga, aż miło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dzisiaj 3h nad lekko trąconą wodą zaowocowały takimi oto kleniami wszystkie na jajcaka od kol. @adashhh 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Pierwsza wakacyjna seria ukończona wykonanie tych woblerów zajęło mi masę czasu, ale za to są dopracowane w 100%.Stery podwójnie zabezpieczone przed działaniem wody, oczy wpuszczone w korpus i zalakierowane. Kiełże 2,5cm, tonące, stelaż przez całość, praca bardzo stabilna jak na filmiku. Pijawy 4,5cm, pływające, praca jak na filmiku ( w realu jest nieco spokojniejsza). Srebrny pocisk, tym razem pływający Sandaczyk, okoń, płotka- kalka. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ktoś ostatnio powiedział, że na forum jest mało ładnej kalki... trzeba było coś podziałać Wzdręga 8cm/17g.Płoć 8cm/15g- fajnie chodzi prawo-lewo.Stworzona do obławiania płytkich miejscówek między grążelami, w opadzie lustro.Okoń 8cm/20g- prawo-lewo- cel jak w płoci.Garbus 6cm/6g- praca kosa, zwłaszcza przy wolnym prowadzeniu, okonie powinny go żreć.Coś specjalnie z okazji 15-lecia jerka.Shark-bait 3,5cm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Kleniowe pociski Sieczka boleniowa 5,5cm/8g- model na jedną (przednią) ktowice, mocne, szerokie i gęste lustro. Bolenie powinny szamać.Tylne oczko jako ozdoba co by wobler łyso nie wyglądał, chociaż można uzbroić w dwie mniejsze kotwy.Śmiga wtedy lekkim lusterkiem z odjazdami na boki co jakiś czas. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Ta boleniowka to ciekawie wyglada, inaczej niz wszystkie I jakas taka usmiechnieta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Ta boleniowka to ciekawie wyglada, inaczej niz wszystkie I jakas taka usmiechnieta Kiedyś zrobiłem kilka robali na podobnym korpusie i postanowiłem go przerobić pod boleniowy model - stąd ta okrągła głowa Uśmiechnięta na myśl o spotkaniu z bolesławem Ps. robi się 8 sztuk kiełży, 4 pijawy, 2 okonie/sandaczyki, 2 żaby, 2 mrówy, 2 żuki i 2 myszy Wszystko już praktycznie polakierowane, w poniedziałek wklejam stery i zasuwam nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Ależ jazda Mateo Chodzi o ten niebieski.Czad :P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 O matko, tutaj nie zajrzeć z tydzień to nie wiadomo gdzie patrzeć W zestawieniu tygodnia moim zdaniem rządzi kiełż!Kalki ja osobiście lubię, nie mam nic przeciwko, ale grzecznie proszę - niech będą u Ciebie jedynie dodatkiem i odmianą, bo co to będzie jak zechcesz "skalkować" mysiora?! Zresztą różnorodność i nieprzewidywalność tworzy sporą część uroku Twoich rękodziełek i niech lepiej tak pozostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 O matko, tutaj nie zajrzeć z tydzień to nie wiadomo gdzie patrzeć W zestawieniu tygodnia moim zdaniem rządzi kiełż!Kalki ja osobiście lubię, nie mam nic przeciwko, ale grzecznie proszę - niech będą u Ciebie jedynie dodatkiem i odmianą, bo co to będzie jak zechcesz "skalkować" mysiora?! Zresztą różnorodność i nieprzewidywalność tworzy sporą część uroku Twoich rękodziełek i niech lepiej tak pozostanie No popatrz, ja też jestem najbardziej zadowolony właśnie z kiełża jutro zaprezentuję nowiutkie 8 sztuk, w tym nowy rozmiar 3cm.Kalka to tylko nowe wyzwanie, chciałem sprawdzić "z czym to się je" nie ma opcji żebym zrezygnował z pędzla, daje mi za dużo przyjemności Dzięki za dobre słowo, mam nadzieję zaprezentować nowy model... co dokładnie okaże się niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 To ja Ci wkrótce podniosę poprzeczkę (obniżę, pomniejszę?), bo kombinuję z wobkiem 1,2cm. Gdybyś tak poszedł tym tropem, np. z kiełżem, to zjedziemy może poniżej centymetra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Woby poniżej centmetra to prawdziwa udreka dla paluchow, kiedys robiłem takie 1,2-1,5cm ma porządku dziennym (wtedy nie mogłem sobie wyobrazić jak ryba miałaby zmieścić do gęby coś większego) ze dwie sztuki kiełża w okolicach 1cm spróbuję zrobić, lubię nowe wyzwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Racja, racja, obróbka takiego gabarytu jest katastrofalna. Ja to zrobiłem taką tam kuleczkę rybkowatą (mniej więcej) i na więcej silił się raczej nie będę, ale kiełża... No cóż, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Zmiana planu, zamiast takiego 1,2cm robię takiego 7 cm dedykowanego panu Wąsowi zwanemu potocznie sumem Gruby drut 1,2mm, trochę ołowiu i giga kiełż jest w trakcie szachlowania- waga podejrzewam w okolicach 35g Żeby post nie był taki pusty to: 1. Kiełże 2,5 i 3,5cm.2. Pocisk DR.3. Mrówy.4. Mysior.5. Żaba pod specjalnie zamówienie, 3 cm z małym hakiem, 8,5g, pływająca, smużak.6. Żuczek.7.Pijawa. Przemyślenia:Kiełż i pijawa są według mnie najbardziej udanymi konstrukcjami w mojej twórczości. Gdybym miał wybrać tylko dwa modele do robienia przez cały rok byłby to właśnie one. Na trzecim miejscu jest mrówa z kleniowym pociskiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Nie wiem czy ktoś się z Tobą zgodzi co do przemyśleń, bo nikt nie jest w stanie ogarnąć całości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 A mi ta mrówa się podoba najbardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Nie wiem czy ktoś się z Tobą zgodzi co do przemyśleń, bo nikt nie jest w stanie ogarnąć całości Wcale nie mam ich tak dużo, teraz np. pracuję na traszką, kiełżem XXL i widelnicą A mi ta mrówa się podoba najbardziej. Mrówy mają ogromny potencjał, nie dość, że mega lotne, pływające to na dodatek ekstra stabilne. Nawet przy boleniowym prowadzeniu trzymają się wody, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Kiełż XXL 7,5cm/30g- sum- praca w toku Traszka również się robi zaprezentuję na dniach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Takim kielzem w głowę jakbym dostał to tylko OIOM ratuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Kielz prehistoryczny, na wymarle ryby/potwory wodne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 To pojechałeś teraz z tym "kiełżem" Bogaty potworek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi