Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj ukleja 6cm po raz kolejny otworzyła mi wodę :) łowiłem na miejscówkach, które przez cały sezon katowałem woblerami i blachami w poszukiwaniu pstrągów i nie było nawet puknięcia, a dzisiaj kilka rzutów ukleją i dwa kontakty z rybami pod 40cm + sporo drobniejszych kleni i pstrągów na brzegu.

Chyba nie muszę pisać jak się wkurzyłem kiedy zerwałem ją na koniec.... :wacko: złożyłem kij i poszedłem do domu.

Na pocieszenie taki pstrążek na biurko :)

post-56524-0-22574400-1440334672_thumb.jpgpost-56524-0-02677400-1440334674_thumb.jpg

• Like 2

Dzisiaj godzinka z ukleją bezsterową numer 2- nie kosi tak jak tamta, ale i tak nie jest źle :) na warsztacie robi się sześć kolejnych, więc na przyszły sezon będę przygotowany. Oczywiście ogarnę sobie w kilku wielkościach, teraz klenie zachowują się jak jesienią i żreją grubiej przed zimą.

post-56524-0-61738100-1440448785_thumb.jpgpost-56524-0-83927800-1440448786_thumb.jpg

Popełniłem sobie tez trzy takie pijaweczki.

post-56524-0-11115200-1440448788_thumb.jpg

I jutro postaram się zaprezentować najnowszy model woblera sumowego - FLUO CLOWN :)

• Like 2

Miauczałem, miauczałem a premierę przegapiłem  :P Ćma fajna i fajnie pracuje ale po nazwie drugiego woblera spodziewałem się większych fajerwerków  ;)

Bo ogólnie to miał wyglądać nieco inaczej ;) miałby być jeszcze czarne płetwy z piór po bokach, na grzbiecie coś fajnego, ale stwierdziłem, że i tak wszyscy powiedzą, że pierwszy sum to zdemoluje z czym się po ciuchu zgadzam :)

Ćma pięknie smuży. Będzie kilerem na grube kluchy ;)

Spory potencjał w niej dostrzegłem, będzie kontynuacja na kolejny sezon na bank ;) przez swój kształt i przez to, że pracuje X, łamie się w dziwnym miejscu i wygląda to z góry bardzo fajnie :D może jeszcze jakiś filmik uda się nagrać. Przyznam szczerze, że obawiałem się tej konstrukcji (myślałem, że będzie kompletna klapa) a tu proszę jak mnie miło zaskoczyła :) Tylko kolorki będę musiał zmienić, a raczej urozmaicić ;)

myślę  Pride że śmiało jesteś kandydatem do muzeum osobliwości ze swoimi przynętami 

dla mnie mega pozytyw  :)

Dzięki, staram się jak mogę żeby jako tako ciągnąć swój wątek i było w nim ciekawie ;) Teraz na warsztacie mam sporo bezsterowych uklejek, ostatnio na nie połowiłem i postanowiłem narobić ich trochę. Są takie po 6cm/5cm/4cm, a będą jeszcze 8cm i 3cm :)

• Like 1

Jak zwykle powalasz mnie swoimi pomysłami. Podpisuję się pod słowami kolegi Franca.

Zazdroszczę Ci pomysłów i czasu, ja nie miałem w rękach drewna od ładnych kilku miesięcy, Mam nadzieję, że w zimowe wieczory nadrobię zaległości.

Przyznam, że foty też robisz nieziemskie. :)

Jak zwykle powalasz mnie swoimi pomysłami. Podpisuję się pod słowami kolegi Franca.

Zazdroszczę Ci pomysłów i czasu, ja nie miałem w rękach drewna od ładnych kilku miesięcy, Mam nadzieję, że w zimowe wieczory nadrobię zaległości.

Przyznam, że foty też robisz nieziemskie. :)

Wielkie dzięki za motywujące słowa! ;) fajnie usłyszeć coś takiego.

I wracaj do świata lurebuildingu jak najszybciej bo Twoje minogi i reszta ferajny zawsze mi się mega podobały ;)

ps. Ty w zimie wystartujesz, a ja ostro przystopuję bo studia z dala od domu :ph34r:

Uklejki niby kalka, siłą rzeczy podziw ogółu zapewne mniejszy, i co z tego - klasykami niezmiennie można dobrze połowić, niewiele w temacie zmieniło się, a rybom wisi czy przekąska powstała z pomocą pędzli, aero czy naklejki. W sumie to one nawet nie wiedzą, że to wobler :lol:

• Like 1

Uklejki niby kalka, siłą rzeczy podziw ogółu zapewne mniejszy, i co z tego - klasykami niezmiennie można dobrze połowić, niewiele w temacie zmieniło się, a rybom wisi czy przekąska powstała z pomocą pędzli, aero czy naklejki. W sumie to one nawet nie wiedzą, że to wobler :lol:

Mam takie same odczucia ;) btw. kalka to wcale nie tak "banalny temat" jak na początku mi się wydawało, również trzeba się trochę wysilić.

Jeśli ktoś myśli, że to tylko naklejenie naklejki, psiknięcie sprayem grzbietu i brzucha to się myli.

ps. ja brzuch maluję pędzlem bo lubię :D

Dzisiaj koło 19 skocze to wszystko ustawić bo za dnia nie ma szans, za gorąco.

• Like 1

Powtórka z wczoraj, miejscówki te same tylko przynęta inna i ryb więcej :D kiełż pokazał na co go stać, szkoda, że tak trudno przekonać do niego kolegów :) niedawno dał mi klenia 48, dzisiaj o centymetr większego, świnkę, okonia, kilka pstrągów i masę mniejszych klusek.

Kleń 49cm :)

post-56524-0-71612000-1441198257_thumb.jpgpost-56524-0-62753800-1441198259_thumb.jpg

Okoń taki o :)

post-56524-0-74468200-1441198261_thumb.jpgpost-56524-0-80481200-1441198263_thumb.jpg

Świnka +/- 40cm :)

post-56524-0-01365000-1441198265_thumb.jpgpost-56524-0-57539000-1441198266_thumb.jpg

• Like 7