Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki, mikro uklejka powstała z myślą o kluskach preferujących szysze odcinki Ropy, gdzie smużak nie zawsze sobie poradzi :)

Obrotówka Pride Hand Made :D

3559282_20151023_094108.jpg

Klonek złowiony na gumowego kleniowego killera ;) były jeszcze 2 sztuki, ale nie było warunków do focenia.

3559281_20151023_103610.jpg

Wieczorem będą filmiki.

• Like 4

Taki patencik do gumy sobie zrobiłem :) Znacznie spowalnia opad i daje kilka dodatkowych ruchów. Guma jest bardziej żywa.

To tak o, w formie ciekawostki.

3564519_7.jpg

Pstrągowy, jesienny, konkursowy :D

Fajny patent :) A te gumki na klenie to tez faktycznie mogl bys sam robic i nawet je zmodyfikowac ;)

Edytowane przez Del Toro

Rub tą gumkę Pride.

Gdyby to były wakacje to bym się nie wahał, teraz siedzę na studiach, w domu jestem raz na dwa tygodnie, zanim ogarnąłbym zrobienie formy, lanie plasticolu to byłyby święta... Wielkanocy :)

Pomysł jak widziałeś na pw jest, gorzej z wykonaniem :rolleyes:

Fajny patent :) A te gumki na klenie to tez faktycznie mogl bys sam robic i nawet je zmodyfikowac ;)

Na kleniową gumkę mam całkiem inny pomysł ;)

Przedstawiam mój ostatni wynalazek, a mianowicie ukleje z lipy pod czeburaszkę B) Obciążona na łebku, odciążona na dupce- zawsze ustawia się nią do góry :) Mniejsze z myślą o pstrągach z głębokich dołków gdzie nie zawsze można sięgnąć woblerem, większe z myślą o sandaczach i okoniach.

Tak się prezentują:

3572816_20151025_111917.jpg

3572814_20151025_112008.jpg

3572817_20151025_111853.jpg

Tak pracują w wodzie ;)

Był też czas na klenie, kilka sztuk w tej rozmiarówce :) guma nadal daje rade.

3572811_20151025_111014.jpg

3572812_20151025_110945.jpg

Chodził lisek koło drogi...

3572813_20151025_112824.jpg

• Like 9

Dzisiaj taki klenio :) proszę zwrócić uwagę na bardzo potężny ogon, rybka w wyśmienitej formie.

Ciekawe były również okoliczności brania. Na końcu zestawu tradycyjnie była dwuogonowa gumka, zainteresowały się nią okonie, jeden pochwycił i zapiął się za samą skórkę, wtedy spod brzegu wypłynął ten oto rozbójnik i dosłownie wyrwał okoniowi przynętę z pyska zasysając ją całą.

Pojawił się też drugi kleń +50, ale już nie ryzykowałem czekaniem czy wyrwie przynętę z pyska temu +40 :)

3614257_20151031_132224.jpg

3614255_20151031_132254.jpg

Przetestowałem tez ukleję na czeburaszce, okoniom bardzo smakuje, niestety fotek brak :)

• Like 7

Przepraszam Marcinie, ale to nie ja łowię szczupaki na dwucentymetrowe bezsterowce :P ja u siebie spędziłem mnóstwo czasu na poszukiwaniu szczupaka i cały sezon na zero :( kleni się za to ołowiłem, dwukrotnie pobijając swoje PB :) jakbyś się jednak zdecydował kiedyś wpaść to chętnie oprowadzę ;)

• Like 1

Przepraszam Marcinie, ale to nie ja łowię szczupaki na dwucentymetrowe bezsterowce :P ja u siebie spędziłem mnóstwo czasu na poszukiwaniu szczupaka i cały sezon na zero :( kleni się za to ołowiłem, dwukrotnie pobijając swoje PB :) jakbyś się jednak zdecydował kiedyś wpaść to chętnie oprowadzę ;)

A chętnie Panie Mateuszu.

Bliżej lata oczywiście :)

• Like 1