Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze raz gratuluję pomysłu :) aż sobie podpatrzyłem mówiąc szczerze :P o i pro po kolorów skuteczny może się okazać sam czarny (pijawka) ewentualnie tą ostatnią sekcje z kotwiczką jakimś agresywnym taki celowniczek :D

Kilka czarnych też już mam zrobionych, zapomniałem zaprezentować ;) po to wrzucam, żeby można było sobie właśnie podpatrzeć ;)

Bobroki 15mm się robią :)

4098871_12540259_896712997103281_7591109

• Like 2

Tobie te maluchy z rąk przy skrobaniu nie wypadają? ;)

Jak dwudziestki skrobię to co rusz po podłodze szukać muszę :P

Trzeba mieć cierpliwość do takich mikrusów...oj trzeba...

Ale muszę przyznać, że z tymi "Tworami" to wciąż zadziwiasz...

Wypadają, wypadają ;) nieraz ze 3 razy upuszczam jednego ;)

A ile korpusów wypadło i uciekło w jakiś zakamarek, że nie odnalazłem to nawet nie liczę :D

Miło mi słyszeć takie opinie, niebawem zaprezentuję coś nowego, będą przynęty pod białoryb jak i pod szczupaki :)

Na chwile obecną mam jednak sesję i do połowy lutego nie schodzę do warsztatu.

Udało się coś wystrugać w wolnym czasie, którego teraz brak :)

Na początek popper ukleje :)

4202476_12625778_903227629785151_1942192

Popper żabki i nie tylko :)

4202478_12575945_903227613118486_7705766

Popek 12mm na wzdręgi :)

4202475_12571247_903227566451824_2008554

Nowy model wobka pod pstrągi :) super cienka konstrukcja, na zdjęciu nie widać, ale w realu to prawdziwa wykałaczka.

Egzemplarz testowy, będzie tylko do użytku własnego.

4202477_12584220_903227603118487_2119683

• Like 2

Zawsze warto dłubać, kombinować potem testować, Nie za piątym, to za dziesiątym razem uda się zmajstrować coś, co oszuka te cwane rybeńki.

Tworzenie i testowanie nowych konstrukcji to jest to co lubię najbardziej :) w tym sezonie stawiam na poppery, woblery kiełże i mikro gumki.

Mam mnóstwo nowych projektów do wykonania, tylko czasu brak. Pomysłów w głowie mnogo, nudą nie zawieje.

Na razie nie będę lajkował - zaczekam co się z tych jajek wykluje :lol:

Jeszcze tydzień i mam nadzieję sesja padnie, na razie idzie bez oporu :D końcem następnego tygodnia może będą wieści bezpośrednio z warsztatu. Na razie tylko struganko wieczorem na lepszy sen i wyciszenie :)

• Like 2

Guma i wahadło gotowe :) filmik z naturalnego środowiska- czyli z wanny :)

Muszę jakoś przedłużyć korpus tak żeby kotwiczka wylądowała dalej od obciążenia- czeburaszki albo oliwki ołowiowej.

Waga gumy razem z głową to tylko 12g :)

Wytrzymałość:

4318240_20160208_090439.jpg

4318239_20160208_090533.jpg

Praca wahadła :) (trochę za mało wody w wannie).

• Like 4

Praca super, będą zasysały :) ale w/g mnie długość gumy winna być co najmniej o połowę krótsza ;) jak nie więcej. Chodzi o to, by po zassaniu przynęty, a trwa to moment, hak znalazł się w pysku.

Całkowicie się z Tobą zgadzam ;) długość ogonka będzie koło 12cm, a korpus nieco wydłużę tak do 6cm żeby kotwiczka nie zahaczała o czerburaszkę albo oliwkę uwieszoną z przodu.

Pora na kolejne smaczki :)

Popper Ukleja 5cm B) będzie to w tym roku jedna z moich podstawowych przynęt.

Mikro wahadełko 13mm/ 0,8g :) będzie kosa na letnie łowy UL.

• Like 1

Dzięki Panowie za dobre słowo ;) na razie pracuję głównie nad przynętami do 5cm, ale niebawem ruszę temat większych wabików.

W sumie jedna już się robi :) taka dość na wypasie się zapowiada, nowe rozwiązania, w wodzie będzie to pięknie hulało.

Parzę sobie teraz na suszarkę i stwierdzam, że dzionek zleci cały na wklejaniu piórek, odnóży, sterów itd. Nie za bardzo lubię ten etap, ale trzeba zagryźć zęby i dokończyć.