Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Widać, że w tym sezonie będzie ostre chlapanie :D nie ma się co dziwić chyba najbardziej widowiskowe łowienie :)

Definitywnie tak, ten sezon zapowiada się popperowy :)

Są też klasyczne ukleje i strzeble w kalce. Takie w sam raz na.... wszystko :)

Niebawem lepsze foty bo te przemielone przez fb i zmniejszacz.

4496483_hh.jpg

4496482_h.jpg

• Like 1

Pora zaprezentować co nieco, miałem dozować po trochę, ale w przygotowaniu tyle nowych rzeczy, że muszę prezentować seriami :)

Nowy model na pstrąga 2016, babka. Mocna i solidna konstrukcja na grube pstrągi.

Super mocne kotwice rozmiaru 6, nie ma fuszerki.

4517626_b1.jpg

4517631_b2.jpg

4517633_b3.jpg

4517628_b4.jpg

Kleniowe popper bobroki.

4517625_b11.jpg

4517627_b12.jpg

Strzeble (oko fajnie się do nich wkomponowało, bardzo dobrej jakości kalka).

4517630_b23.jpg

4517629_b24.jpg

Ukleje.

4517632_b22.jpg

• Like 5

Miałem na myśli kotwiczkę. A dokładnie, to odgięty na zewnątrz górny grot. Czyli albo kotwica nie jest super mocna, albo jednak jest fuszerka ;)

A kółka łącznikowe, często te mniejsze są mocniejsze. Choć tu drut kółeczka nie daje rękojmi, to jednak bez testu nie podjął bym się wyrokować. Z dwojga, szybciej kółeczko zdobyłoby moje zaufanie, niż ta kotwiczka B)  

• Like 1

Tych kotwic używałem cały poprzedni sezon i nie zamierzam zmieniać :) bardzo ostre, nie tępią się za szybko (przy łowieniu w górskich rzekach gdzie wobler praktycznie cały czas zaczepia o kamienie ma to znaczenie), a takie wady jak ta widoczna na zdjęciu zdarzają się baaaaardzo rzadko, Najwięcej używam rozmiaru 10, oczywiście pod klenie. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby jakiś rozgiął mi grot, a przy cienkich ownerach miałem takie przypadki.

Kółeczka są bardzo fajne, ale według mnie 3mm to nie jest rozmiar do tego typu przynęt :)

Zajefajny ten ciapaty,muszę wziąć  korepetycje  z malowania u Ciebie.

Malowanie proste, ale czasochłonne. Na foto nie widać, ale kiełżyk na ma sobie 5 kolorów.

Dopiero jak się trzyma w łapie to można zauważyć.

Podstawa to farbki plakatowe za dyszkę :D

Jakby co to pisz pw, opiszę krok po kroku.

• Like 1

Już widzę babkę w wersji hot  wykonaną tą techniką. :o  :blink:  :)

Miałem już kiedyś zrobić taką z czerwoną bazą i krwawiącymi oczami, ale jakoś uciekło z głowy :)

Teraz coraz więcej czasu będę poświęcał przynętom pod Syrsan.

Dopnę tylko kilka ostatnich drobnych projektów i odpuszczam małe wabie na jakiś czas.

Taki przynajmniej jest plan :D

Dzisiaj ustawiałem kiełże i ukleje i powiem szczerze, że jestem bardzo mile zaskoczony :)

Ukleje będą idealne na wszelkie przelewy, klenie będą łupać, inne ryby też nie pogardzą.

Praca to drobny X z migotaniem jak minnow i bardzo delikatne uciekanie to w prawo to w lewo.

Jest w nich moc,.

4539380_kieukleje.jpg

O kiełżach powiem tylko tyle, że to jedne z najlepiej pracujących woblerów jakie zrobiłem. Nie ma możliwości żeby klenie w nie nie tłukły, będzie się działo w tym sezonie.

Wygląd też jest super, szkoda, że foto nie przekazuje  wszystkich kolorów.

To co w nich najlepsze to lotność i możliwość regulacji pracy poprzez odgięcie steru. Jak damy do jeszcze niżej to wychodzi kapitany smużak, którego praktycznie nie da się oderwać od wody nawet przy boleniowym tempie zwijania.

4539383_kie.jpg

4539379_kie2.jpg

Tu jeszcze dwa rodzynki ze starego wypustu :)

4539378_keiczer.jpg

• Like 10

Prototyp okoniowej uklejki :) miała wyjść woblerkowa cykada do podbijania z dna, a wyszedł boleniowy bezsterowiec do szybszego ściągania. Przy podbiciach coś tam cyka, ale za wąsko moim zdaniem.

W wolnej chwili będę walczył nadal z tym modelem.

ps. za krypto-reklamę przepraszam, wyszła przypadkiem :D

4543959_12825643_925250180916229_1479435

4543962_10621952_925250154249565_1086805

Edytowane przez Pride
  • Like 4

Prototyp okoniowej uklejki :) miała wyjść woblerkowa cykada do podbijania z dna, a wyszedł boleniowy bezsterowiec do szybszego ściągania. Przy podbiciach coś tam cyka, ale za wąsko moim zdaniem.

W wolnej chwili będę walczył nadal z tym modelem.

ps. za krypto-reklamę przepraszam, wyszła przypadkiem :D

Przesuń górne oczko bardziej do tyłu ,a zobaczysz różnicę :D ... ,że być może będzie ciężko szybko poderwać wodbka z dna.

Przesuń górne oczko bardziej do tyłu ,a zobaczysz różnicę :D ... ,że być może będzie ciężko szybko poderwać wodbka z dna.

Dzięki za radę, na pewno skorzystam ;)

Tak sobie przeglądałem dziś różne foldery i natrafiłem na kilka ciekawych fotek :)

Czy tylko ja tęsknię za latem?

4549521_1.jpg

4549523_4.jpg

4549522_11.jpg

4549524_2.jpg

• Like 9