Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

mi tam niedoskonałości nie przeszkadzają :D ważne żeby łowiły :D :P

Jak już przetestuję i skuszą jakąś rybkę to podeślę sztukę na testy, a co mi tam :)

Czołem, Mati. Świetna mycha, Taka tłuściutka i energiczna. a do tego bardzo realistycznie pracuje..SUPER

Witam :) Dzięki, mysiory to nadal jedna z przynęt, z których jestem najbardziej dumny, stąd też wizerunek na logo. Szkoda, że są takie pracochłonne, a opary wydobywające się przy przyklejaniu futerka są mega drażniące dla oczu i nosa. Głównie dlatego zaniechałem produkcji. Nie pomogło nawet robienie na świeżym powietrzu z maską :/

Jak już przetestuję i skuszą jakąś rybkę to podeślę sztukę na testy, a co mi tam :)

Podsyłać nie musisz ;) można się kiedyś ustawić na mieście, przecież studiujesz tu gdzie ja mieszkam[emoji14]też coś Ci dam na testy :D[emoji14]

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Podsyłać nie musisz ;) można się kiedyś ustawić na mieście, przecież studiujesz tu gdzie ja mieszkam[emoji14]też coś Ci dam na testy :D[emoji14]

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Ano faktycznie, jak byk pisze w profilu Krosno :D teraz święta to w Krośnie się pojawię pewnie na jeden dzień we wtorek, ale po świętach, jak już będzie bliżej wiosny i ryby zaczną lepiej żerować bo na bank coś wymyślimy ;)

Tymczasem takie uniwersalne proste ukleje 4cm :) malowanie bez fajerwerków, ale o to chodziło.

4654636_klejaa.jpg

• Like 3

Ano faktycznie, jak byk pisze w profilu Krosno :D teraz święta to w Krośnie się pojawię pewnie na jeden dzień we wtorek, ale po świętach, jak już będzie bliżej wiosny i ryby zaczną lepiej żerować bo na bank coś wymyślimy ;)

Tymczasem takie uniwersalne proste ukleje 4cm :) malowanie bez fajerwerków, ale o to chodziło.

Jak pracują na takim sterze? :D

Testuję sobie ostatnio wiele ciekawych rzeczy i wpadł mi w ręce taki oto lakier matowiący :) nakłada się go na hartzlacka, dwie warstwy są wystarczające. Matowość jest całkowita, przynęta nawet w słońcu nie daje żadnego błysku.

Nie wiem jeszcze jak z trwałością, ale warto się pobawić :)

4692001_zabaaaa.jpg

Czas na kiełże w nowych kolorkach :)

Te z ogonkami będą kosić pstrągi, okonie i klenie. Bez ogonków to typowe kleniowe smużaki dalekiego zasięgu.

Bardzo gęsto smużą czy czym praktycznie nie idzie oderwać ich od powierzchni. Można też sprowadzić 10cm, pod wodę.

Ogonkowce :)

4694846_20160324_152550-Kopia.jpg

Klasyczne smużaki :)

4694842_20160324_153145.jpg

4694845_20160324_153215.jpg

Testy uklei 5cm wypadły pomyślnie :)

Siadły dwa klenie i pstrunio. Taki szarak.

4694844_20160324_131303-Kopia.jpg

• Like 6

Jaka waga tych śledzi?? No i jaka praca? :)

Przyjemne 40g ;) Pracę postaram się niebawem nagrać :)

Tymczasem filmik z pracą bezsterowego wobka 3cm, wyszła dość ciekawa chyba. Kręcenie i kamerowanie nie jest latwe, ale to chyba wszyscy wiedzą. Dodatkowo bąbelki jakie można osiągnąć popper bobrokiem w drugiej części filmiku.

4704007_20160324_153033.jpg

• Like 3

Bezsterowy maluch super pracuje! Bardzo fajny efekt udało Ci się osiągnąć :)

Czy aby na pewno miął być bez sterowiec? :D Ale praca bardzo ciekawa :)

Dzięki, faktycznie miał to być sterowiec, ale przez przypadek podczas korekcji pracy wyłamałem ster ;) wrzuciłem do wody i okazało się, że wyszło na dobre.

Pora zaprezentować coś nad czym pracowałem od dłuższego czasu :)

Złoty śledź na Syrsan :D łuska wyszła bardzo realistycznie, zdjęcie badziewne, w realu wygląda duuuuużo lepiej.

Pracy przy nim było co niemiara, powstanie maksymalnie jeszcze kilka sztuk. Jak uda się zdobyć srebrną łuskę to będzie lulu. Udało się też wykonać innego wobka tą techniką, pod okonie/klenie, ale to może jutro.

Zdjęcie:

4709030_20160326_162449.jpg

Filmik z pracą:

Warto obejrzeć do końca, praca znad wody, spod wody i slow motion.

• Like 4

Brawo Mateusz ! Jestem Twoim fanem świetne pomysły  będe korzystał  i testował . Wesołych Świąt kolego!

Bardzo miło czytać mi takie komentarze, dziękuję i również Wesołych Świąt ;)

Żeby nie było pusto prezentuję karasia złotego :) Przeznaczenie okoń/kleń. Szczupak też pewnie mu nie przepuści.

4712391_20160326_162510.jpg

• Like 4