Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Cisza tu jak makiem zasiał :) Wklejam fotki kijanek sprzed dwóch miechów. Mówiąc krótko okazały się klapą, inaczej umyślałem sobie ich pracę, to tak żeby nie było, że życie lurebuildera różami usłane, a każda konstrukcja super łowna. Kiedyś podratuję je śruciną na brzuchu, zobaczymy co powiedzą :)

4946026_kiajnki.jpg

4946027_kijanki12.jpg

• Like 4

Aż taki ryzykant nie jestem żeby robić trzydzieści sztuk nowego modelu bez sprawdzenia jego pracy ;) w sumie to niewiele woblerów doczekało się u mnie takiej ilości produkcyjnej, nawet po pomyślnych testach. Wyjątkiem z pewnością jest tutaj kiełż, trochę ich narobiłem przez te dwa lata :D Nie lubię zatrzymywać się przy jednym i tym samym (jednocześnie nie uważam, że to coś złego), kręcą mnie nowe, zwariowane konstrukcje :)

@Pride

Kiedyś podratuję je śruciną na brzuchu, zobaczymy co powiedzą  :)

Z tego co zaobserwowałem, to w/g mnie wygiąłbym lekko stery i chyba to wystarczyłoby, by je ożywić. Staną się agresywne. Gdy dołożysz obciążenie, (tuż za sterem) i zrobisz je tonącymi - to będzie dobrze ;)

Trochę nimi porzucałem i pracują już wystarczająco agresywnie ;) problem jest w stabilności, owalny kształt powoduje, że wobler często zakręci się wokół własnej osi i bardzo nieregularnie pracuje. Śrucina powinna go nieco ustabilizować. Zmontuję je do końca tygodnia i zobaczymy czy coś z nich będzie.

Od jutra wracam do warsztatu, pojawią się w wątku nowe modele, wykończeniówka przed wyjazdem do Szwecji :)

Pora bujnąć coś wątek, na początek moja specjalność- czyli dziwny projekt :D

Wymyśliłem sobie drewnianego rippera wielokrotnego użytku. To tylko ociosany prototyp, byłem z nim przedtem nad wodą i przy podbiciach pracuje jak zwykły ripper, tyle, że super dobrze czuć to na kiju. Stworzony pod czeburaszkę.

Temat wart rozwinięcia, na które chwilowo nie mam czasu.

4974732_20160428_095851.jpg

Ukręciłem też sobie okoniowe koguciki 3,5g/4cm. Wykonane zostały z różnych dziwnych rzeczy, więc niech profesjonalnie krętacze nie patrzą bo ich oczy rozbolą. Pewnie złamałem jakieś główne zasady tworzenia kogutów, ale okonie nie muszą o tym wiedzieć.

Testy bliżej lata.

4974729_20160428_100316.jpg

4974730_20160428_100041.jpg

4974731_20160428_100141.jpg

4974733_20160428_100218.jpg

4974734_20160428_100237.jpg

Edytowane przez Pride
  • Like 5

Za sztywne pióra masz na tych kogutach. Nie chcę Cię martwić, ale to nie będzie pracować.

Co do woblero-rippera, kiedyś coś podobnego se zrobiłem pod bolki tylko,że jednoczęściowe. Na ogonie, zamiast drewnianej płetwy przykręć małą srubką ster z poliwęglanu ;) Będzie zamiatać :)

Prawdopoobnie masz rację, nie wiem, nie łowiłem jeszcze na koguty :) Najwyżej pójdą do ozdobnego pudełka. Wczoraj wieczorem się nudziłem to machnąłem na dobranoc 5 sztuk, szkody wielkiej nie ma, a może jednak jakiś okoń da się oszukać.

Hehe właśnie wpadłem na ten pomysł z poliwęglanu godzinę temu, potężne umysły myślą podobnie :D Ciekawe czy taki 4cm zainteresuje okonie. Będę musiał skrobnąć ze dwa na lato i potestować.

Dobra Pany, kto się czuje mocny w swimbaitach? :D robie takiego mikro śledzia jak na foto w pięciu kawałkach. Chciałbym żeby był tonący, podpowie ktoś gdzie ołów powpychać? :D najlepiej pobrać zdjęcie, namalować w paincie i wkleić pod moim. Mam tylko jedną próbę :)post-56524-1461923885,9361_thumb.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Rzeka powoli budzi się do życia :)

5023038_20160504_124357.jpg

5023039_20160504_125113.jpg

Pora zaprezentować imitację krąpia. Model będzie miał zmieniony ster bo z tym zasuwa, ale nie tak jak trzeba :)

Kosztował sporo nerwów i pracy, mieni się srebrem przy słoneczku, że ja Cie...kręcę :)

5023034_20160504_132505.jpg

Takie okoniowate sztuki też doszły do paczki :)

5023037_20160504_132257.jpg

5023035_20160504_132132.jpg

Ps. wieczorem filmik z pracą opierzonej żaby, super w wodzie się rusza :D

Edytowane przez Pride
  • Like 6