Pride Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Dzięki Panowie zapomniałem dodać, że stonki są pływającymi woblerami dalekiego zasięgu. Trochę je dopakowałem dzięki czemu lecą, lecą i lecą. Larwa na zdjęciach wyszła trochę za jaskrawa, w rzeczywistości ma kolor identyczny jak żywa stonka. Malowałem mając żywy model na biurku więc wiem co piszę. Fajnie się ustawia w powietrzu w trakcie lotu, nie koziołkuje, jednym słowem idzie jak pocisk. Stonki owady będę musiał poprawić bo praca to jeszcze nie jest to co chciałem, spróbuję inny rodzaj steru. Jutro kończę partyjkę kiełży bo koledzy czekają. Niebawem pojawią się kolejne nowości ze świata robali i nie tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Kierunek robali bardzo fajny. Zwłaszcza dla Ciebie, zyskałeś właśnie zajęcie na długi czas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Co do długiego czasu to się zgodzę, schodzi przy tych robalach niemiłosiernie Takich towarzyszy mam od dłuższego czasu Sowy uszatki zrobiły sobie gniazdo jakieś 30 metrów od mojego domu i trójka takich rozbójników nie daje spać po nocach, drą się okrutnie. Zdjęcie sprzed 10 dni, teraz obrastają już w twarde pióra i ćwiczą latanie na coraz dalsze dystanse. Edytowane 27 Czerwca 2016 przez Pride 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 A sowy w forme wkladac nie próbowałeś ? :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Kurde u mnie to samo z uszatkami tylko "moje" wyległy się troszkę wcześniej i już w 90% straciły pierze, tylko jak na złość przebywają na świerku który jest może z 10 m od okna Miło na nie patrzeć ale tak jak mówiłeś nie da się spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Z takimi szponami to prędzej by mnie ta sowa do tej formy wsadziła niż ja ją 10 metrów? współczuję Nowe rzeczy Pany część na giełdzie, część w moim pudełku Pływak żółtobrzeżek: Kiełże pijawy: Nowy kolory zwykłego kiełża: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Jedziemy dalej Widelnica- wobler, który połowił sporą ilość okoni w poprzednim wydaniu. Widelnica pod czeburaszkę- przynęta, która połowi sporą ilość okoni Wyskoczyłem też na godzinkę porzucać popperem i znowu mnie pochłonęło niesamowicie emocjonujące brania, trawiły się tylko 3 kluski, ale i tak było super. Zdjęcie największej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Mam tą wcześniejszą widelnice i potwierdzam okonie ją lubią, i to bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Witam po przerwie ostatnio więcej łowię niż strugam, a jak strugam to dla relaksu. Kiełż pijawa okazał się łowną przynętą tyle tylko, że zamiast kleni ostro kusi pstrągi. Bardzo dobrze trzyma się nurtu ta przynęta. Ponadto robi się kilka mikro wobków i trzy brzanowe pomykacze bo namierzyłem te rybki. Mała odskocznia od przynęt gdyby ktoś reflektował nabycie, zapraszam na priv. Od siebie dodam, że zdjęcie nawet w połowie nie oddaje prawdziwego piękna sikoreczki Pojawił się też tukan brelok 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 A gdzie oczka do mocowania żyłki i kotwic? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 A gdzie oczka do mocowania żyłki i kotwic?Odpowiedzią się nogi na zdjęciu widać, że są na końcu zakrzywione niczym haczyki, nocą sikorka ożywa i sama wyrusza na łowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Sikoreczka już znalazła nabywcę, zobaczymy czy osa będzie miała podobne szczęście w razie zainteresowania zapraszam na priv, cena atrakcyjna Brzanówki 4,5 cm się po pierwszej warstwie lakieru Jutro testy mikro wobków, coś czuje, że nie tylko klenie je polubią Od jakiegoś czasu testuję również kolejną wariację kiełżyka, praca wyszła na plus, zacięcia też stały się pewniejsze, stabilność w ostrym nurcie miodzio, jedynie zasięg uległ minimalnemu pogorszeniu. Niedługo prezentacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Dzisiaj wyskoczyłem potestować mikro wobki jeden z lepszych wypadów od dłuższego czasu, połowiłem i to całkiem sporo. Może to zasługa wobka, a może tylko trafiłem na złotą godzinę Brania bardzo agresywne, wobler zażerany był głęboko, szybkie odczepienie, zdjęcie i do wody. Kluchy: Wobek: W tygodniu może ze trzy trafią na giełdę, na więcej nie ma co liczyć bo co innego jest w planach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Jaka waga tego mikrusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Mikrusy ważą 2g. Na lekkim sprzęcie latają całkiem przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Miała być brzanóweczka, a wyszła klenio-pstrągo-brzanóweczka Ster wykonany z chromoniklu co by kamienie nie stanowiły problemu, ładnie trzyma się wody, praca i prezentacja na filmiku.Pewnie ktoś i tak zauważy to przyznam się bez bicia, że wobki wyszły bardzo podobne do Widłów. Nie było to zamierzone, po prostu w głowie gdzieś siedział jakiś wobler, który zobaczyłem i podświadomie zrobiłem podobiznę.Dzisiaj w czasie godzinnych łowów skusił cztery klenie, trzy pstrągi i nic więcej Zdjęcie wobka: Zdjęcie klonka: Filmik z pracą: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Pride , niezłe mikrusy , a w szczególności podoba mi się sposób malowania kiełży pijawek , no i gratulacje połowów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Dzięki, staram się jak mogę obecnie nie dłubię za dużo bo czas ograniczony, ale jak tylko mam wolną chwilę od razu schodzę do warsztatu.Technika malowania kiełzy pijaw jest wbrew pozorom dość łatwa, pewnie nagram kiedyś jakiś tutorial jak wykonać takie malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 To jest elegancka praca woblera! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Mniej więcej tak klenie machają mi na pożegnanie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Takie kleniowe krąpiki 4cm na tapecie Oj będą robiły robotę na jesień, kiedy klenie będą szukały większych kąsków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Pride , robisz niezłe fotki rybom , podoba mi się ujęcie kiedy jest w wodzie - brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Pride , robisz niezłe fotki rybom , podoba mi się ujęcie kiedy jest w wodzie - brawo.Dzięki jak tylko mam telefon pod ręką i bezpieczne miejsce dla ryby to staram się zawsze zrobić 2-3 zdjęcia na pamiątkę. Pora na odświeżoną wersję kiełża, z odświeżonymi kolorkami: Zrobiłem też taki ważący 6g pocisk do zadań specjalnych Woda niestety mocno trącona, ustawianie dopiero we środę jak nie poleje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Fajna rzeczka, zawsze mozesz wiecej zdjec wstawic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Fajna, fajna...tylko pozazdrościć :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi