Pride Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Mój ulubiony ciurek do wędkowania z rybek pływa trochę klenia, czasem pstrąg się trafi i sporo drobnicy.Zdjęć raczej więcej nie będzie, nie chcę za bardzo rozpowszechniać bo jutro może już tych ryb nie być. Małe rzeki mają to do siebie, że przez "dobrego" wędkarza mogą zostać wygolone do zerwa w jeden sezon. Robią się takie ósemki sandaczowe praca w zamiarze podobna jak w brzanówce wyżej, głębokość schodzenia około 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Faktycznie świetna ta Twoja rzeczka , będę dzwonił w sierpniu to może trochę po niej pospacerujemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Nie ma problemu, zapraszam Tymczasem.... powrót do korzeni Ryjówka pstrągowa Raczek ze 3cm Trochę złota 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Ciekawa ta twoja ryjówka, jak rozmiarowo to wygląda ? Teraz pozostało tylko czekać ja jakiegoś zaskrońca z twojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Mysior ma 5,5cm, więc każdy miarowy pstrąg czy kleń pod 30cm może bez problemu go zassać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Krąpiki na gotowo Jutro albo pojutrze trafi na giełdę część z tych nowości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Nie zwalniam ani trochę Ukleje i efekty godzinnych łowów w mega lampie i krystalicznie czystej wodzie Mysiory Rybki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Prezentacja i praca mysiora, coś tam chyba widać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Prezentacja i praca mysiora, coś tam chyba widać Jak żywa Edytowane 22 Lipca 2016 przez Santiago 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Widać nawet jak zamiata ogonem i uszy kładzie po sobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Mysiory dobre. Bardzo ładnie pracujący wabik, w akcji tej przynęty niczego nie brakuje. Wiem bo mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Dzięki Panowie przy mysiorach się osiedziałem, ale jestem zadowolony z końcowego rezultatu Trochę kleniowych przynęt trafiło na giełdę, miały dotrzeć też dwie myszki i uklejki, ale zaskoczył mnie limit ogłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Myszki powinieneś przede wszystkim robić. Ty to jesteś potokowy więc pewnie nie wiesz jakie mogą mieć szerokie zastosowanie u nas na nizinach. Byłyby np. świetną przynętą na wieczorne sumy ale o tym chyba już Ci kiedyś pisałem, dodaj tylko grzechotę w korpus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Wczoraj zaszpachlowałem kolejną serię mysiorków, więc coś tam się dzieje planuję poszerzyć rozmiarówkę, te są typowo pstrągowe. Może pojawią się też na klenia z jedną kotwą, takie 3-4cm i pod suma/szczupaka 8-10cm. Z tą grzechotką to niezły pomysł.Takiej jak Ty masz już na pewno nie będzie, oklejanie futrem kosztuje za dużo nerwów i zdrowia. Malowanie to co innego, sama przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Jest farba z efektem takiego meszku jak plusz, zamsz coś w tym stylu. 10 cm to już moim zdaniem trochę za dużo, spasiony mysior 7-8 cm z grzechotką i szerokim sterem wystarczy. Nie rezygnuj z futrzaków, to Twój flagowy model moim zdaniem tylko za o wiele za tanio go sprzedajesz bo i wobler jest świetnie dopracowany i wygląd oryginalny. 30-35 zł to więcej niż uczciwa cena za tego woblera. Ja byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jak wrzuciłem myszę do wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Piotrek,takie mysiory futrzaki też posiadam . Tak mi się spodobały, że zdjęcie jednego z nich zawitało w mojej książce, chyba zauważyłeś . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Jest farba z efektem takiego meszku jak plusz, zamsz coś w tym stylu. 10 cm to już moim zdaniem trochę za dużo, spasiony mysior 7-8 cm z grzechotką i szerokim sterem wystarczy. Nie rezygnuj z futrzaków, to Twój flagowy model moim zdaniem tylko za o wiele za tanio go sprzedajesz bo i wobler jest świetnie dopracowany i wygląd oryginalny. 30-35 zł to więcej niż uczciwa cena za tego woblera. Ja byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jak wrzuciłem myszę do wody. Mam już kilka pomysłów jak uzyskać taki efekt, ale zawsze dobrze wiedzieć. W takim razie faktycznie zejdę z wielkością do 7-8cm, wolę robić mniejsze przynęty, wielkie mnie męczą. Futrzaki będą, ale... bez futra. Podczas klejenia tego dziadostwa wydobywa się tyle trujących substancji, że na samo wspomnienie mam ciarki. Mniejsze są po 26zł, te większe coś właśnie koło 35zł będą, jeszcze muszę to przemyśleć. Piotrek,takie mysiory futrzaki też posiadam . Tak mi się spodobały, że zdjęcie jednego z nich zawitało w mojej książce, chyba zauważyłeś . Bardzo miło mi czytać takie wieści, dziękuję za docenienie starań Dzisiaj chciałem ustawić jednego mysiora z przerobionym sterem i trochę przygłupiałem rzuciłem od niechcenia, nie patrząc w miejsce upadku przynęty, zaczynam zwijać, patrzę na przynętę i myślę sobie, że praca wyszła miazga, małe odjazdy na boki, drobno myka itd. Dopiero 7m ode mnie zauważyłem, że mój wobler jest z tyłu, a obserwowałem przepływającą mysz jak mnie zobaczyła to zaczęła płynąc z powrotem, ale zdążyłem ją uchwycić Było też pierwsze spotkanie z okoniami w tym roku. Kilka wypadów zaliczyłem na totalne zero. Kombinowałem z gumkami jak mogłem i ciągle nic. Dzisiaj postanowiłem pomachać uklejką i to był dobry pomysł. Brania atomowe, z jednej miejscówki wytargałem 6 sztuk jeden po drugim. Na koniec założyłem jakiegoś kajtka i dołowiłem jeszcze 4 sztuki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Piękny mysior - to i zasłużył na zdjęcie. Piotrek wspomniał, że ta mysz może być Twoim znakiem rozpoznawczym. Uważam, że wszystkie Twoje projekty są na tyle oryginalne, że każdy może do tego służyć. Ilekroć widzę wobki z pod Twojej ręki wiem, że są Twoje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Piękna przynęta , masz talent - zawsze jeszcze możesz iśc na ASP. Pozdrawiam Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Spróbuj "złamać" tego wobka na brzanę powinno też fajnie wyjść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Piękna przynęta , masz talent - zawsze jeszcze możesz iśc na ASP. Pozdrawiam TomekDzięki na ASP trochę za późno, inżynier środowiska z naciskiem na instalatora mi się spodobał Spróbuj "złamać" tego wobka na brzanę powinno też fajnie wyjść Kiedyś będę musiał usiąść do łamańców chociaż mówiąc szczerze nie lubię ich robić Takie dwie uklejki pod nocnego sandała na płytko udało się wykonać. Schodzą na jakieś 30-50cm.Będą do zgarnięcia niedługo po 22zł Nowy kolor krąpika- linek Takiego złotego machnąłem, ale jak widać go skopałem. Krecha przez pół korpusu i dotknięcie umazanym czarnym palcem koło dupki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Praca i prezentacja sandaczówki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelec Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Sandaczówka na płytkie wolno-nurtowe nocne łowienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Ostatnio dłużej siedzę w lesie niż w warsztacie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Juz myslalem ze takie dziwne przynety dlubiesz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi