Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Mój ulubiony temat na jerku :D....Ciekawe co nowego wymyślisz  :o  B)

Nie tylko Twój  :) zawsze kiedy tu zaglądam to mam nadzieję że Pride ma właśnie wenę twórczą i będą jakieś nowe i nie rzadko futurystyczne wzory wobków i pomysły Prida :D

Już kiedyś pisałem- najbardziej kreatywny wątek

• Like 2

Bardzo dziękuję koledzy za uznanie, to zdecydowanie daje kopa do działania :)

Mimo sporego zamówienia, które będę realizował dość długo muszę w między czasie strugać coś nowego bo kto stoi w miejscu ten się cofa.

Lubię strugać kiełże i inne sprawdzone konstrukcje, ale równolegle z nimi zawsze musi iść jakiś bardziej wymagający projekt, który pokazuje granice mojej kreatywności czy po prostu zręczności i dobrego gustu. Cały czas staram się doskonalić moje rzemiosło.

@logun74 na fotki z rybami będzie trzeba troszkę poczekać bo pogoda ciągle krzyżuje plany, woda od kilku dni ma barwę kawy z mlekiem.

Dodatkowo wędkowanie w deszczu przy 4 stopniach i wietrze to dla mnie żadna przyjemność, wolę siedzieć przy kominku i dłubać ;)

Jedne kiełże czekają na wklejenie steru, a już robią się następne, nie zwalniam nawet na chwilę :)

6394399_14724165_1086806511427261_482276

• Like 2

nie mogę Ci wysłać wiadomości , jakbyś miał zapchana skrzynkę a chciałem zapytać o zakup mysiora i sumika, jak możesz napisz na priv jaka cena i jak z dostępnością

@wuran napisałem priv :)

Podziel się :D

Na razie większość rozdysponowana, ale jak przepatrzę jutro pudełka to może się coś znajdzie :)

Dzisiaj wycinałem i wklejałem stery do woblerów, 40 przynęt zostało usterzonych.

Jutro będę doklejał szczypce, wąsiki, nóżki i inne szczegóły w zależności od modelu.

Na weekend jadę do Krakowa to będzie lekki przestój, ale od wtorku znowu walczę :)

Weekend się zaczyna to i pora coś zaprezentować :)

Przez najbliższe dwa dni stopniowo w wątku będą pojawiały się zdjęcia.

Na pierwszy ogień idzie coś co zajęło troszkę czasu czyli.... wobler rak :D

Jaki jest widać na zdjęciach, jak się rusza- na filmiku.

Liście trochę przeszkadzały no i musiałem go prowadzić pod powierzchnią żeby było cokolwiek widać.

6429911_20161021_103847.jpg

6429918_20161021_103851.jpg

6429912_20161021_104034.jpg

Filmik:

• Like 17

Sumik karłowaty (byczek) :)

Wobler na pewno sprawdzi się tam gdzie ten gatunek faktycznie występuje. Wielkość uniwersalna, w wodzie robi modne teraz myki :)

6429923_20161021_104305.jpg

Poppero wobler- pływający, według mnie bardzo fajna sprawa, podczas podszarpywania zachowuje się jak normalny popper, ale w każdej chwili można sprowadzić go pod wodę i zasuwa średnim X-em. Przy wymijaniu roślinności może to być spory plus.

6429650_20161021_104144.jpg

• Like 8

Pride, Ty to potrafisz zaskoczyc  B) Raczek mega!

Dzięki, staram się jak mogę ;)

Stado zabójczych kiełży na ukończneniu :D nachodzi mnie zrobić je w wersji bez steru, tak żeby chodziły jak salmo fatso.

Musiałbym poeksperymentować z obciążeniem, ale efekt końcowy mógłby być ciekawy.

6498641_14881437_1096555777119001_852611

• Like 6