ag53 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Wystarczy 1 woblerek, wystrugany oczywiście przez Pride'a. Woblerek imitujące pinkę.Bardzo ciekawa propozycja, jak pinka będzie gotowa, to zamawiam sobie tuzin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Wesołych Świąt spędzonych w gronie rodzinnym dla wszystkich użytkowników jerkbaita myślę, że już pora odłożyć nożyki, dłuta, formy i pobyć trochę z bliskimi. Ja na pewno tak zrobię Wesołych! https://www.youtube.com/watch?v=pqKb1OGpDjo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 W nowym roku życzę samych rekordowych okazów i nowych pomysłów na wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Dzięki @ag53 Dawno nie wstawiałem nic z warsztatu, może niebawem się to zmieni. Pracuję nad dość ciekawymi projektami, choć na razie to raczej prototypy. Oczywiście kleniowo- pstrągowy arsenał Obserwuję również rybki w akwarium. Chciałbym dzisiaj poruszyć temat zmiany barw. Nie miałem pojęcia, że mogą one następować tak gwałtownie, czasem wystarczy minuta, a czasem kilka sekund, żeby kolor zmienił się o kilka tonacji.Może mieć to zastosowanie w połowach.Jeśli mamy łowisko, gdzie ryba żeruje na drobnicy klenia to dobrze jest się zastanowić jakiego koloru przynęty użyć. Z moich obserwacji wynika, że klenie w świetle dziennym przyjmują barwę szaro- grafitową, zaś nocą jasno-miodową. "Eksperyment" przebiegał na czarnym żwirku, więc przy innym podłożu zmiana barwy może przebiegać inaczej.Fotki dla porównania, nieco niewyraźne ale to tylko podglądowo. Ps. "za dnia" oznacza światło w akwarium, "nocą" oznacza wyłączone światło, mrok. Za dnia: Nocą: Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Ryby to kameleony proszę Pana ,oczywiście w nie dosłownym tego słowa znaczeniu ale jednak ,kilka tonacji to nic a weź pod uwagę że to tylko małe akwarium i kolory podłoża się nie zmieniają ,zmienia się tylko światło i otoczenie :-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Takie kijanki sobie zrobiłem czuję, że wiosną mogą robić robotę.Mimo małego rozmiaru powinny latać całkiem nieźle, wpakowałem im w brzuch sporo ołowiu.Ogonek gumowy, w wodzie będzie się pięknie ruszał. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Jakiej wielkości jest ta kijanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Bez ogonka 2cm, z ogonkiem 4cm/ waga 2,2g/ tonąca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Dwie paskudne glichy do mojego pstrągowego pudełka prążki krzywe itd. ale tak miało być żeby nie kusiło sprzedać tylko żeby zostały w pudle Długość 5cm, powinny iść dość płytko- o to chodziło Szewc musi sobie buty wreszcie uszykować bo sezon tuż tuż 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Takie brokatowe cuda na pstrąga na płytko Długość niecałe 7 cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Kapitalnie się prezentują,dobra robota Edytowane 26 Stycznia 2017 przez LOLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Kapitalnie się prezentują,dobra robota Dzięki czasu ostatnio niewiele, ale staram się jak mogę żeby przynajmniej raz na jakiś czas coś strugnąć, co by z formy nie wypaść Takie prajdaki cudaki 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Za każdym razem jak tu wchodzę zastanawiam się czym jeszcze możesz mnie zaskoczyć?No i po raz kolejny się to Tobie udało.Napisz proszę jak one pracują? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Ciekawy projekt jestem zaciekawiony jak pracują. Dociążałeś ogonek taśmą ołowianą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Jeśli mam być szczery to nie mam pojęcia czy i jak będą pracowały Zrobiłem dwie testowe sztuki na szybko, jak się sprawdzą będę powielał.Ogonka nie dociążałem niczym, stosunkowo wielka kotwiczka powinna być wystarczającym dociążeniem w tym przypadku.Rzeki chwilowo pozamarzane to nie bardzo jest jak ustawić i ponagrywać, jak trochę puści to od razu zasuwam na wodę.Jakby nie hulały jak trzeba to zawsze można odciąć odwłok i zostanie taka kulka kleniowa Mam jeszcze jeden ciekawy projekt na warsztacie, nawet bardzo ciekawy przynęta wystrugana z drewna, bezsterowa, ale nie widziałem jeszcze takiego kształtu i takiej pracy w Polsce może za mało patrzę Zastanawiam się czy premierę zrobić dopiero na forumowej akcji charytatywnej czy wcześniej zaprezentować w wątku będą dwie sztuki do zgarnięcia. O ile wszystko wyjdzie zgodnie z planem. Ps. podziękowania dla @Kiela za zaprezentowany w jego autorskim wątku sposób połączenia woblerów dwuczęściowych, zastosowałem w tych wyżej. Ps. wstawiam jeszcze taki tutorial na szybko co zrobić jak jest potrzeba polakierowania przy użyciu pędzla, a pędzla brak lurebuildingowy survival 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Dzięki czasu ostatnio niewiele, ale staram się jak mogę żeby przynajmniej raz na jakiś czas coś strugnąć, co by z formy nie wypaść Takie prajdaki cudaki Wow bardzo interesujące prototypy,daje to do myślenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Czyżby jakaś imitacja kijany? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Czyżby jakaś imitacja kijany?Łamańce mają prawie 7cm długości, więc to musiałaby być naprawdę dorodna kijana Real kijaneczki są na poprzedniej stronie, te przestawione tutaj to tylko i wyłącznie moja wyobraźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Taki secik kiełżyków do mojego pudełka jeszcze tylko kilka powierzchniowych żuków, ze trzy wobki głębiej schodzące i będę spokojny o sezon kleniowy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Spoko luzik ,dwu częściowe ,3 - 4częściowe :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Takie żuczki jako uzupełnienie kleniowego arsenału kolorki takie jakie sprawdzają mi się najlepiej. Patyczak 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Patyczak mistrz :lol: elegancki ,brawo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Świetne prace . Zawsze jakies nowości ???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Pride zrób imitację kiepa, w naszych łowiskach może się sprawdzać . Generalnie wystarczy jak patyczaka pomalujesz na inne kolory. Edytowane 31 Stycznia 2017 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 A mi ten patyczak kojarzy się z genialnym serialem Twin Peaks, Tam pojawiała się taka postać : - kobieta z pieńkiem. Pamiętacie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi