Pride Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Prawdopodobnie ostatnia większa partia woblerów w tym roku Podkład: Pierwsze kolorki: Jutro pierwsza warstwa lakieru, do lipca może będą gotowe, przy bardzo dobrych wiatrach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Dzisiaj wyskoczyłem połazić za kleniem na pierwszy rzut poszedł kiełżyk, ale za każdym razem pstrągi były szybsze, wyjechało ich coś z 8 sztuk. Postanowiłem pobawić się zatem bezsterową żabką zrobioną ze dwa miesiące temu. Brania atomowe, kilka kluch wyjechało ten wygrzewał się w słońcu na wodzie 20 cm. Zdecydowanie nie są to ostatnie łowy z tą przynętą na końcu zestawu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Gratki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Witam po przerwie wątek nieco zarósł mchem, w trakcie semestru nie było mowy o znalezieniu choćby 5 minut na struganie, ale teraz z racji wakacji dokończyłem partię kiełży model sprawdzony, od kilku sezonów elegancko kosi klenie, ma już na koncie chyba wszystkie gatunki ryb drapieżnych i mniej drapieżnych poza sumem i głowacicą. Zrobiłem też kilka głębiej schodzących na próbę.Jest to prawdopodobnie ostatnia partia woblerów w tym roku, na jesień jak będzie czas to zamierzam poznawać tajniki żywicy lub pianki- jeszcze nie zdecydowałem. Kiełże w podstawowych kolorkach na klenia: osa, trzmiel/stonka, widelnica, nieśmiertelne złoto z czarnymi akcentami oraz biel i czerń z brokatem na trąconą wodę. W kupie raźniej 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Gdzieś mi uciekło zdjęcie czarnego z brokatem I jeszcze taki cudak pod czeburaszkę 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Ta 'krewetke' to sam odlales czy na podstawie innej przynety?Fajna tak na marginesie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Ta 'krewetke' to sam odlales czy na podstawie innej przynety?Fajna tak na marginesie Dzięki gumowy korpus to obgryziony ripper od keitecha albo jakaś jego podróbka. Latało w pudełku kilka luzem to postanowiłem wykorzystać. Całkiem fajnie się to giba to może nawet jakąś rybkę da 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Bardzo ładnie się prezentuje,kolrek wściekły to okonie powinny zagryzać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 W następnym tygodniu może pójdę pomachać za okoniami to się przekonamy i poruszając temat ryb to ten sezon jest najgorszy w mojej wędkarskiej karierze. Na większości odcinków rzeki ryb jakby wgl. nie było, zero wyjść, zero oznak zerowania, tragedia miejscówki z zeszłego roku to pustynia. Oczywiście nie jest to tylko moje zdanie, wielu znakomitych wędkarzy z mojego lokalnego forum wypowiada się w taki sam sposób. Mam nadzieję, że to tylko przejściowa sytuacja bo ryby nie mogły zniknąć całkowicie z sezonu na sezon Na Ropie próbowałem już łowienia na wszystkie sposoby, z powierzchni, w pół wody, przy dnie, efekt to zwykle jakaś rybia młodzież, która bierze chyba z litości. Chwilowo odpuściłem tą rzekę i szwendam się po malutkich ciurkach, gdzie za klenia 40 cm przyznaje się Nobla Dzisiaj niewiele brakło taki krzywus pokusił się na kiełża 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Może ta pustynia to sprawka sumów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Sum w Ropie ?! Panie.... Pan chyba żartujesz Potwierdzam obserwacje kolego Prida, 4 godziny machania i tylko jeden klenik 20+.... Się tak trochę zniechęciłem w tym roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Sumów w Ropie nie ma, a nawet jakby były to by je w sezon wyżarły dwunożne kormorany Szkoda teacić czas na sumulację łowienia, lepiej pochodzic po jakichś ciurkach, w chwili obecnej jest tam większa szansa na rybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Spekuluję tylko nie znam rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Na woblery nie mam natchnienia to taki wieszak na wędkarską odzież popełniłem 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Pride chyba nigdy nie przestaniesz mnie zaskakiwać Pozytywnie rzecz jasna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Zrobisz wobka - imitację skórki od chleba? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Wieszak jest z opcją wodowania i jerkowania? ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) Zrobisz wobka - imitację skórki od chleba?Miałaby to być imitacja do swobodnego dryfu czy smużak ze sterem? Wieszak jest z opcją wodowania i jerkowania?Jak najbardziej, nawet są dwa oczka do mocowania żyłki na przednim idzie zakosami, a na tylnym to tajemnica Tylko przynęta nie na polskie wody bo jak widać zamontowane zostało 5 haków, na razie ostrza zabezpieczone gumkami co by się nie tępiły :D Edytowane 22 Lipca 2017 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Miałaby to być imitacja do swobodnego dryfu czy smużak ze sterem? Jak najbardziej, nawet są dwa oczka do mocowania żyłki na przednim idzie zakosami, a na tylnym to tajemnica Tylko przynęta nie na polskie wody bo jak widać zamontowane zostało 5 haków, na razie ostrze zabezpieczone gumkami co by się nie tępiły :DDo swobodnego dryfu. Raczej oczko na górze. Jak odbezpieczysz dwa haki to będzie zgodnie z regulaminem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Do swobodnego dryfu. Raczej oczko na górze. Jak odbezpieczysz dwa haki to będzie zgodnie z regulaminem .Jak znajdę trochę wolego czasu to może coś pokombinuję Całkiem sprytny pomysł. A co z pozostałymi ośmioma? jerk jest robiony metodą połówkową, druga połówka też ma 5 haków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Jak znajdę trochę wolego czasu to może coś pokombinuję Całkiem sprytny pomysł. A co z pozostałymi ośmioma? jerk jest robiony metodą połówkową, druga połówka też ma 5 haków Zostawiłbym odbezpieczone haki po przekątnej, np. z przodu na prawej połówce i z tyłu w lewej połówce. Będzie chodzić eską . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Robiłem małe porządki w wędkarskiej szafie i znalazłem taką nieukończoną salamandrę co ją zrobiłem z rok temu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Szybki wypad na Ropę w poszukiwaniu kleni zakończył się powodzeniem na końcu zestawu tradycyjnie kiełżyk. Robaczek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Dziś test kiełżyków na Dunajcu Chyba w trzecim rzucie bolek 54cm Duże są,robią skubane dużo zamieszana na wodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Dziś test kiełżyków na Dunajcu Chyba w trzecim rzucie bolek 54cm Duże są,robią skubane dużo zamieszana na wodzie Duże kąski dla dużych rybek a tak serio to nie do końca to działa bo często gęsto łowię na nie klenie po 15-20 cm Bolków mają już na koncie kilka jak nie kilkanaście z tego co piszą mi wędkarze Tutaj taka migawka z ostatniej "wyprawy" łowienia było niewiele bo moja rzeczka przeżywa teraz prawdziwe oblężenie. Masa ludzi przychodzi się opalać, popływać i ogólnie zrelaksować. Jedyna sensowna pora to zjawienie się o wschodzie słońca czyli wtedy gdy smacznie sobie chrapię Mimo wszystko jednego udało się ustrzelić. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi