LOLO Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Fotki pierwsza klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Ale zjarana ta kiełba....chyba lubisz chrupiące ..........jednak klimacik nad naszymi podkarpackimi rzeczkami jest niepowtarzalny ale wracając do meritum, łowiąc w takim ciurku rzucasz pod prąd i ściągasz z prądem jak smużaczka, czy jakaś inna technika do Twoich kiełży jest niezbędna ? Oczywiście mówię o wodzie gdzie może stać ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Fotki pierwsza klasa Dziękuję, staram się Ale zjarana ta kiełba....chyba lubisz chrupiące ..........jednak klimacik nad naszymi podkarpackimi rzeczkami jest niepowtarzalny ale wracając do meritum, łowiąc w takim ciurku rzucasz pod prąd i ściągasz z prądem jak smużaczka, czy jakaś inna technika do Twoich kiełży jest niezbędna ? Oczywiście mówię o wodzie gdzie może stać ryba.Kiełbaska z ognicha tylko spalona nie sposób zaprzeczyć, rzeki ponad wszystko Nie pamiętam kiedy ostatnio prowadziłem kiełże pod prąd, 100% łowionych przeze mnie kleni udaje się przechytrzyć prowadząc przynętę z prądem Najlepiej kiedy przynęta spadnie 2-3 metry nad stanowiskiem ryby i przecina obszar, który obserwuje. Brania są często atomowe. Dzisiaj np. w ten sposób udało się przechytrzyć takiego rozbójnika z mojej rzeki. Dla niektórych będzie to kleń co najwyżej przeciętny, ale na tym siurku trafia się takich max kilka i to w dobrym sezonie Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez Pride 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Wczoraj położyłem się po 2, o 5:30 dzwonił budzik na ryby nie mogłem odpuścić prawdopodobnie ostatnich dni łowienia na ciurku w tym roku. \Było warto, ryb wyjechało bardzo dużo i brały pewnie. Krótka migawka z wypadu Przynęta standardowa. Poza rybami miałem również spotkanie z PSR, miło wiedzieć, że ktoś jednak zagląda na moją rzeczkę.Komendant pogratulował mi śnieżnobiałej rubryki z zabranymi rybami Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Pride 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Jutro za rana uderzam (na około miesiąc) na Niemcy, nie wiem czy będę miał tam dostęp do internetu więc za nieopisywanie na wiadomości i zaniedbanie własnego wątku z góry przepraszam! Pozdrawiam jerkbaitowiczów Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Witam wszystkich ponownie Prace sezonowe zakończone, wreszcie mogłem wpaść na chwile do warsztatu i coś podłubać. Wędkarsko mam zastój, żadnych przynęt w najbliższym czasie nie będzie. Zrobiłem sobie za to nożyk na grzyby ala sierpak, działa super Zaczęło się od znalezienie fajnego kawałka twardej blachy. Wyciąłem kształt, zahartowałem kilka razy, wystrugałem rączkę, zrobiłem pędzelek, całość zalakierowałem, naostrzyłem i sprawdziłem w terenie. Polecam wszystkim taką alternatywę dłubania przy przynętach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Kurde....zanim przeczytałem post...Moim oczom ukazała się "leśna kielbacha" Jak zawsze coś nowego wytworzył PRIDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Jak tak teraz się przypatruję to rękojeść faktycznie wygląda jak kiełbaska Od czasu do czasu muszę coś stworzyć bo w miejscu nie usiedzę ps. na ciekawostkę powiem, że na "pędzelek" wykorzystałem włosie z tradycyjnej miotły kuchennej. Idealna twardość włosia, doskonale zbiera z nogi resztki ściółki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Ja zobaczyłem "kaszankę" ? A teraz z innej beczki.... Mateusz poznajesz? To Twój? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Tylko jeden taki pływa na Sękówce, więc jeśli złowiłeś go na tej rzece to to musi być ten! Dalej się nie nauczył, że nie wszystko co wpadnie do wody można zeżreć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Witam Dawno mnie tu nie było, temat mi mchem zarósł. Przez cały tydzień będę w domu, a co za tym idzie wracam do strugania. Wczoraj odebrałem świeżutki lakier, capon i zakupiłem kilka nowych farb. Na początek temat, z którym chciałem się zmierzyć już od dawna czyli tzw "amelinium, tego nie pomalujesz". Temat numer 2, który chodził mi po głowie równie długo to wobler typu WTD, oczywiście z przeznaczeniem na klenia. Na deser chcę spróbować imitacji ciernika, zobaczymy co wyjdzie. Zaczynam całkiem normalnie i klasycznie, sprawdzam czy nie zardzewiałem na studiach na drugi rzut idą kleniówki z grzechotką. Mam również kilka ciekawych pomysłów w głowie, dajcie mi chwilę, a znów Was zaskoczę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Oczywiście,że pomalujesz ,ale farbą "ameliniową" !Mateuszu widzę,że rozwijasz warsztat i techniki ozdabiania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Witam Dawno mnie tu nie było, temat mi mchem zarósł. Przez cały tydzień będę w domu, a co za tym idzie wracam do strugania. Wczoraj odebrałem świeżutki lakier, capon i zakupiłem kilka nowych farb. Na początek temat, z którym chciałem się zmierzyć już od dawna czyli tzw "amelinium, tego nie pomalujesz". Temat numer 2, który chodził mi po głowie równie długo to wobler typu WTD, oczywiście z przeznaczeniem na klenia. Na deser chcę spróbować imitacji ciernika, zobaczymy co wyjdzie. Zaczynam całkiem normalnie i klasycznie, sprawdzam czy nie zardzewiałem na studiach na drugi rzut idą kleniówki z grzechotką. Mam również kilka ciekawych pomysłów w głowie, dajcie mi chwilę, a znów Was zaskoczę Ty nigdy nie zardzewiejesz Chłopie :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Oczywiście,że pomalujesz ,ale farbą "ameliniową" !Mateuszu widzę,że rozwijasz warsztat i techniki ozdabiania.Kto się nie rozwija, ten się cofa Ty nigdy nie zardzewiejesz Chłopie :-)Ukończę tą partyjkę to się przekonamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Zawsze istnieje alternatywa, jeśli woblery nie sprzedadzą się to zawsze można sprzedać na złomie aluminium jest w dobrej cenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 31 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 (edytowane) Na warsztacie same tajne rzeczy wrzucę chociaż zdjęcie oczek jakie mam zamiar wykonać Ślepia raczej wydziwiane i nienaturalne ale tak mi się spodobało i już ps. jakość wydruku jest bardzo dobra, tutaj wrzucam wersję "biedak", zjedzoną przez zmniejszacz Edytowane 31 Października 2017 przez Pride 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 (edytowane) Będziesz strugał żaby? Proponuję takie oczy Edytowane 31 Października 2017 przez Bułka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Dostrzegam tam 'Oko Saurona' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 31 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Będziesz strugał żaby? Proponuję takie oczy Żabek na razie nie będzie, ale ich oczyska były na tyle przekonujące, że postanowiłem użyć i do zwykłych przynęt Równocześnie patrzy do przodu i ogląda się za siebie Dostrzegam tam 'Oko Saurona' Trafnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Nastała niedziela, pora coś zaprezentować będę wrzucał co kilka dni kolejne modele bo do warsztatu wrócę dopiero w grudniu, a nie chciałbym żeby wątek mchem zarósł Na początek nowa odsłona kiełżyka 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) Podoba mi się ten kształt maluszków ????????jaka długość? Edytowane 5 Listopada 2017 przez Damian83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Podoba mi się ten kształt maluszków ????????jaka długość?Mierzą 3 cm, kleniowy standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Klękajcie narody, oto ciernik prajdowy W wodzie zachowuje się zupełnie... nie jak ciernik 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Łoo Panie miota nim jak szatan ladne malowanko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Naprawde super robota bardzo podobaja mi się wzory tych twoich woblerów są poprostu rewelacja ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi