Pride Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Nowe narzędzie dołączyło do pracowni, niby drobiazg ale ułatwia życie Przydząd służy do nakładania idealnie równych kropek, ogólnie przypomina pędzel ale ma taką fajną końcówkę.Polecam.Tak poza tym to cały czas coś dłubię i maluję, w tygodniu zacznę prezentację 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Cztery wersje pstrągowych ala pilkerów, każdy z innym obciążeniem i w innym malowaniu Imitacja skórki chleba na cwane klenie - trzeba było zrobić wreszcie coś nietypowego 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Ale tak bez masełka, szyneczki, pomidorka i ogórka? Poszedłeś na łatwiznę :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 ...jakąś nalewkę w zestawie ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Ale tak bez masełka, szyneczki, pomidorka i ogórka? Poszedłeś na łatwiznę :) No chociaż musztarda!!Kapitalny pomysł, chciaż czemu po prostu nie rzucić na chleb? Edytowane 20 Lutego 2018 przez goliatwielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Dzięki Panowie za pozytywną reakcję No chociaż musztarda!!Kapitalny pomysł, chciaż czemu po prostu nie rzucić na chleb? Chebek trzeba po każdym braniu zakładać na haczyk no i go mieć przy sobie a taki drewniany to może leżeć w pudełeczku gotowy do działania w każdej chwili. A teraz pora zaprezentować kolejny projekty - mysior 8 cm (bez ogona) - SUM/SZCZUPAK/GŁOWACICA.Zdjęcia kiepskie bo pogoda kiepska, kolorki całkiem inaczej wyglądają w słońcu niż w cieniu co świetnie widać na zdjęciach. Imitacja przedstawia mysz polną, pracy było przy niej co nie miara ale z efekty końcowego jestem w miarę zadowolony. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 To malowanie bardzo przypomina piżmaka. Gdybyś chciał wystawiać na giełdę to daj mi znać, chętnie przygarnę gryzonia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 To malowanie bardzo przypomina piżmaka. Gdybyś chciał wystawiać na giełdę to daj mi znać, chętnie przygarnę gryzonia Ok, jak już ustawię nad wodą i wszystko będzie git to się odezwę Tymczasem mysiorki - wersja OKOŃ/KLEŃ/PSTRĄG 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Piszę się na chlebek . No trochę musiałem poczekać, aż pojawi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Robiłeś kiedyś może myszki takie 4 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Piszę się na chlebek . No trochę musiałem poczekać, aż pojawi się. Jak go tylko przetestuję nad wodą to nie ma sprawy jak nie mam na coś natchenienia to czekam, aż to natchenieni przyjdzie bo robiąc na siłę zawsze coś nie wyjdzie Robiłeś kiedyś może myszki takie 4 cm? Robiłem ale to stare dzieje pewnie ze 3 lata upłynęło może kiedyś jeszcze do nich wrócę bo na moim ciurku złowiły kilka ładnych ryb. A teraz lecimy z tematem dalej Solidne trocióweczki Niestety w dalszym ciągu nie mogę poradzić sobie z aparatem. Słońca nie było u mnie już kilka dobrych dni, cały czas zachmurzenie 100%. Ciężko pstrykać tak żeby pokazać głębię kolorów. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Taką myszkę 4 cm to z chęcią bym przygarnął 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Taką myszkę 4 cm to z chęcią bym przygarnął Jak się wezmę za taką rozmiarówkę to na pewno dam znać Tymczasem najnowszy model woblera sum/szczupak KACZĄTKO Praca taka jak w naturze czyli nie tracycyjny X, a dość mocne kolebotanie się z boku na bok. Uciekające kaczątko naprzemiennie drepta w wodzie nogami co skutkuje owym bujaniem się. Ps. super się dziś nagrywało filmiki z pracą przynęt 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Mateuszu, jak tylko zobaczyłem tego stworka,od razu sobie pomyślałem,że tylko Ciebie stać na zrobienie PINGWINA, a tu rozczarowanie- to tylko kaczuszka,ale wygląda i tak EXTRA!Jakiej jest wielkości? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Mateuszu, jak tylko zobaczyłem tego stworka,od razu sobie pomyślałem,że tylko Ciebie stać na zrobienie PINGWINA, a tu rozczarowanie- to tylko kaczuszka,ale wygląda i tak EXTRA!Jakiej jest wielkości?Nic straconego, pingwina też pewnie kiedyś wystrugam Pararetry ma następnujące:- długość 9cm- waga 40g- pływająca- powierzchniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) O ja pierdykam nie wiem co Kolega pali ale pomysły ma niesamowite Kaczucha bardzo ładna i realistyczna, tak jak i mysiory Edytowane 26 Lutego 2018 przez LOLO 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 O ja pierdykam nie wiem co Kolega pali ale pomysły ma niesamowite Kaczucha bardzo ładna i realistyczna, tak jak i mysiory Ja po prostu nie lubię rutyny Dzięki, fajnie, że się podoba A teraz pora zaprezentować sandaczówki ogólnie to z nich, trociówek i największego mysiora jestem najbardziej zadowolony Projektowałem je z myślą o sandaczach na płytko, dlatego też pracują na głębokośći około 1 metra. Oklejanie mi się spodobało ale trochę pracy przy tym jest Materiał oczywiście lipa Miałem dodać tylko jedno zdjęcie zbiorowe ale namęczyłem się przy nich tyle, że chyba zasługują by żyć w blasku fleszy 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Raczej nie tylko sandaczom się spodobają ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Mateusz ze swoja fantazją Tak sobie myślę, że Ciebie przy ziemi trzymają tylko buty :) wobki jak zwylke orginalne i rozpoznawalne dla Twojej twórczości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Mateusz dlaczego te trociówki mają takie płaskate i szerokie brzuchy?W tym chlebku jest magnesik?Zrób mi takich kilka, na wiosnę przetestuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Raczej nie tylko sandaczom się spodobająDokładnie Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi jak poza sandaczem skusi jakiegoś miarowego pstrąga czy ładnego okonia Mateusz ze swoja fantazją Tak sobie myślę, że Ciebie przy ziemi trzymają tylko buty :) wobki jak zwylke orginalne i rozpoznawalne dla Twojej twórczości W głowie ciągle mnożą się nowe pomysły to jak tu ich nie realizować? Szanuję Twórców, którzy stworzyli kilka modeli woblerów, a następnie ulepszają je przez lata. Ja wybrałem jednak nieco inną drogę Mateusz dlaczego te trociówki mają takie płaskate i szerokie brzuchy?W tym chlebku jest magnesik?Zrób mi takich kilka, na wiosnę przetestuję.Szczerze? Trafiłem niedawno na pudło ze swoimi przynętami z początku przygody z lure i były tam bardzo podobne woblery na pstrąga, które dobrze mi się sprawdziły. Postanowiłem odtworzyć tamten klimat ale przy użyciu nowych materiałów i tak oto powstały powyższe trociówki. W tym jeszcze nie ma ale po ostatnim wypadzie nad wodę stwierdziłem, że jednak magnes bardzo by się przydał. Taki malutki, neodymowy. Przy obecnym uzbrojeniu chlebek raz spada kotwicą do góry, a raz na dół, czysta loteria....a ja takiej loterii nad wodą nie lubię Nie ma problemu, zapisuję w zeszyt. Ale to bliżej wiosny bo mam trochę zaległych zamówień za które też pasuje się już wziać.ps. oczekujących prosze o cierpliwość, jak obiecałem to zrobię tylko ten ciągły deficyt czasu. Edytowane 26 Lutego 2018 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Z płaskim brzuchem będzie płycej nurkował, ale to może być dobre na srebrniaki. Magnesik na pewno, ale przydałoby się dociążyć w taki sposób, aby chlebek ustawiał się zawsze w jednej pozycji, takiej jak chce twórca . Ma dużą objętość to coś tam zmieści się i będzie pływający . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Z płaskim brzuchem będzie płycej nurkował, ale to może być dobre na srebrniaki. Magnesik na pewno, ale przydałoby się dociążyć w taki sposób, aby chlebek ustawiał się zawsze w jednej pozycji, takiej jak chce twórca . Ma dużą objętość to coś tam zmieści się i będzie pływający .Mam nadzieję, że sprowokują jakąś przyzwoitą rybę do brania Próbując uzyskać fakturę prawdziwego chleba robiłem płytkie nawiercenia. Teraz prócz tych płytkich zrobię kilka głębszych do których zapakuję ołów, powinien ładnie poziomować chlebek i zapobiegać wywalaniu się "brzuchem do góry" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Siema ,dawno mnie tu nie było i żałuje ,fajne te cudaki Twoje genialne,monety, ptaszki ,myszki .Masz Chłopie pomysły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Siema ,dawno mnie tu nie było i żałuje ,fajne te cudaki Twoje genialne,monety, ptaszki ,myszki .Masz Chłopie pomysły Ty mi tu nie cukruj tylko zabieraj się za swój wątek bo u mnie parówa zajmuje honorowe miejsce w szufladzie z przynętami forumowiczów A tak poważniej to fajnie, że się podobają cudaki teraz wejdzie na warsztat trochę klasyków, a później może znowu czymś zaskoczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi