bencur Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 hehe ale Ci ktoś tego natopił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Miałem strugać dzisiaj kiełże ale za oknem taka pogoda, że odpuściłem i postanowiłem pospacerować z nową wędką Udało się ochrzcić nowy zestaw: Jaxon Grey Stream 1-7g 228cm, Ryobi Ecusima 1000vi, żyłka Mikado UV. Bardzo fajnie czuć przynętę i rybę, będzie to mój główny zestaw okoniowo-kleniowy w tym roku.Na końcu wisiały czarne portki mannsa. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Super fota ☺ też sobie sprawilem ten patyczek i za te pieniądze wygląda obiecująco ???? A jak tam woda i Klenie u Ciebie ????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Dzięki potwierdzam, patyk zapowiada się naprawdę dobrze. Chyba sobie kupię jeszcze jeden na zapas Woda niewiele podniesiona, zielona, taka typowo wiosenna, nadal bardzo zimna. Klenie chyba się jeszcze nie przebudziły bo nie miałem nimi żadnego kontaktu, dam im jeszcze chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Wahałem się czy zrobić kiełże w rozmiarze 3cm czy 2,5cm, dlatego zrobiłem taki 2,7 cm To już ostatnia partia gołych korpusów, następne zdjęcia będą już z pomalowanymi przynętami w roli głównej.... chyba 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Będzie fajna seria???? ale widziałem, u ciebie wobler imitacje skóry od chleba, i teraz chyba na czasie by to było???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Będzie fajna seria ale widziałem, u ciebie wobler imitacje skóry od chleba, i teraz chyba na czasie by to byłoMoże końcem tygodnia wystrugam kilka sztuk jak te będą już wisiały polakierowane Ale to dopiero jak wystrugam zamówione żabki, nietypowe kiełże i inne takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 To w sumie też na czasie, po już wyłażą z mułu???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 To w sumie też na czasie, po już wyłażą z mułuOstatnio jak jechałem wieczorem samochodem i padał deszcz to na ulicę wypełzły setki żab ile straciło życie pod kołami nie wiem ale pewnie dziesiątki ps. wczoraj i dzisiaj wyważałem kiełże i polecam tego OLXowicza fajny miękki i czysty ołów. Wziąłem dwie sztabki, do kleniówek wystarczą na kilka lat. https://www.olx.pl/oferta/olow-miekki-sztabka-CID767-IDq6x6W.html#a8ac260232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Mogłeś zrobić te kiełże w rozmiarze 2,5cm i jeszcze trochę je odchudzić np. 3g-3,5g. Twoje "standardowe" kiełże to straszne kotlety Ale latają po horyzont :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Te 2,7 cm pewnie będą w okolicach 3g To prawda, kiełże jak na swój rozmiar ważą naprawdę sporo ale tak ma być. Na rynku jest wystarczająco kleniowych smużaków o średnim zasięgu dlatego postanowiłem pójść krok dalej. Niebawem rozpoczynam łowy to i zdjęcia kluch się w wątku pojawią. ps. myślałem, że zdążę pomalować kiełże przed weekendem ale nie ma szans, wypadła mi inna robota. Sam nie wiem kiedy sie z nimi obrobię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Kilka dni temu udało się sfilmować żabie gody 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Daj im spokój???? kończ kiełże, mam dla nich robotę do zrobienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 ... u mnie w jeziorze to dziś zaskroniec kąpieli zażywał. Mysior i żaborro też zaliczyły pierwsze pływanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) ... u mnie w jeziorze to dziś zaskroniec kąpieli zażywał. Mysior i żaborro też zaliczyły pierwsze pływanie.. Mam nadzieję, że kiedyś skuszą jakąś rybkę Daj im spokój kończ kiełże, mam dla nich robotę do zrobienia...Czyli ktoś o nich pamięta a tak poważniej to seria jest pomalowana i dostała 2 warstwy lakieru. Na razie wracam na studia, jak zjadę to będę nakładał kolejne warstwy itd. Zdjęcie co by nie było że bajki piszę. Przed premierą kolorki zamazane! Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez Pride 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Kiełżowanie pora zacząć W moim ciurku takie klenie to prawdziwa rzadkość Tego na bank złowiłem w poprzednim sezonie ale nie chce mi się szukać zdjęcia po czym poznałem to chyba widać. A tak mnie żegnały ps. jutro jadę ustawić nowe kiełże i może pojawią się jakieś zdjęcia w wątku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Może się wreszcie doczekam???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Ogłoszenia prafialne Kiełże ukończone i ustawione, będę pisał na priv do kolegów zgodnie z kolejnością zamówień. Na koniec reszta trafi na giełdę i do mojego pudełka Zaczynamy grubo od wersji full exclusive Długość 43 mm, oklejańce, 8 warstw lakieru Długość 35 mm, oklejańce, 8 warst lakieru I tak właściwie to chyba nie wstawiłem jeszcze żadnego filmiku z pracą kiełży Filmik zarówno spod wody jak i znad wody.Proszę bardzo: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Kolejne wersje kolorystyczne Srebrne kropki zrobiłem z taśmy aluminiowej ps, kiełże wyglądają lepiej w realu, na zdjęciach są troche ubabrane piachem. Wersja 43 mm Wersja 27 mm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Kiełż w barwach osy rzadko kiedy zawodzi Na kju 1-7g i żyłce 0,12 bardzo fajnie pochodził. Ciekawym przyłowem na kiełża była świnka +40 Normalnie podniosła się z dna i przywaliła jak gdyby nigdy nic. Okres ochronny = brak zdjęcia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Skoro tak , to zamień mi w zamówieniu...tego czarnego 17mm na barwy osy???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Skoro tak , to zamień mi w zamówieniu...tego czarnego 17mm na barwy osy????Nie ma problemu, już zamienione I żeby ładnie zacząć nową stronę wątku wklejam kolejne dwa malowania kiełży 43 mm ps. zrobiłem też specjalną wersję kiełża na bolenie bezsterowy, do ekspresowego prowadzenia Srebrny klasyk: Z tym kolorem wiążę bardzo duże nadzieje: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Trzy kolejne kolory z wersji 27 mm Miętus: Jogurt: I brązowy klasyk: 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Nowy model przynęty kleniowej, glapka 3,5 cm Bardzo dobrze trzyma się nurtu, nie gubi pracy, klenie będą żarły. Taki klenio z rańca na kiełża black furry 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Nie zwalniamy ani trochę Kolejne wersje kolorystyczne kiełży 35 mm Kolejny amator, który posmakował kiełża z rana Póżniej zrobiło się tak gorąco, że nawet legwany leżały na wyjebce :D Sprawdzona miejscówka Zwykle udaje się złowić jedną sztukę ze stada, ale i to nie zawsze. Żeby nagrać filmik skradałem się do brzegu 20 minut zamaskowany w wierzbie i ostężynach. Udało się zbliżyć na około 2,5m. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi