Pride Opublikowano 6 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Uklejopodobne sesję zrobiłem jeszcze bez wklejonych sterów. Na dniach wrzucę resztę zdjęć.Testowałem nową łuskę, chyba wyszła okey Na zdjęciu nie widać opalizacji ale jest naprawdę kozacka, w realu łuski wyglądają jak zdjęte z ryby 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Zrób coś na zaporowe wybredne bolenie, już mi żyłka w oku pękła od patrzenia nam w ostatniej chwili przed braniem robią zwrot ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Zrób coś na zaporowe wybredne bolenie, już mi żyłka w oku pękła od patrzenia nam w ostatniej chwili przed braniem robią zwrot ????Na chwilę obecną w temacie przynęt boleniowych to ja dopiero raczkuję Ale coś tam działam uparcie: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Mogę Ci pomóc np testując Twoje przynęty ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 ...chętnych jest wielu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 (edytowane) W kleniowkach nie żałujesz ołowiu???? tu też nie żałuj...i nie chodzi mi o odległość rzutów....a , i bardzo fajnie wyszły???? Edytowane 8 Maja 2019 przez miras1983 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Dziękuję za rady, miłe słowa, oraz chęci testowania moich przynęt A teraz pora na przynęty bez duszy :D :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Mysze poproszę, z drewna i sierści od korzucha bo się mojej ucho zgubiło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Mysze poproszę, z drewna i sierści od korzucha bo się mojej ucho zgubiło.Jak tylko znajdę jeszcze gdzieś korzuch to może uda się coś podziałaś w tym kierunku Chociaż jak sobie przypomnę toksyczny zapach palonego futra klejem to nie wspominam miło tych mysiorów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Taki tam drewniany szczupaczek w trakcie malowania I jeszcze garść kiełży na specjalne zamówienie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Będą kiełże ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Na razie tylko takie jak na zdjęciu, a i nie wiem czy coś zostanie. Jakbym miał coś więcej to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 ...malowanie pod ceramikę z Bolesławca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Na zdjęciu nie widać ale szczupak ma dużo fajnego złota, a ciapki to srebro + na to cienka warstwa złota w słońcu się to pięknie mieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Kleniowe cukierki - idealne na trąconą wodę 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Jako, że alergia na pył drzewny coraz bardziej dawała mi się ostatnio we znaki postanowiłem ropocząć przygodę z odlewaniem Drewienko oczywiście nadal będzie ale wmocno ograniczonej ilości, szkoda mi zdrowia. Zacznę od tego, że zarówno formę jak i pierwszy odlew w całości wykonałem na podstawie dwóch artykułów kol. @Hesher, za co mu bardzo dziękuję. http://jerkbait.pl/topic/76598-artyku%C5%82-lurebuilding-team-przedstawia-podstawy-odlewania-z-%C5%BCywicy/ http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/forma-jednocz%C4%99%C5%9Bciowa-rz%C4%85dzi-r411 Mateiały użyte na zdjęciach:-RenCast FC 52-mikrobalon-silikon formierski M922 1. Model: 2. Pudełko zrobione z opakowani po ryżu wzmocnione dodatkowo taśmą: 3. Model przygotowany do umieszania w pudełku. Posmarowałem go wazeliną techniczną żeby nie przywarł, nie wiem czy to konieczne ale mi nie przywarło więc nie zamierzam wnikać. 4. Zamiast zapalniczki do kleju na gorąco polecam świeczkę z IKEA. Nie dość, że wystarczy na dłuuugo to jeszcze mamy dwie ręce wolne i ładnie pachnie.Słoik po to żeby wygodnie było odsawić klej po użyciu. 5. Model zamocowany w pudełku: 6. Zalane. Trochę niedokladnie rozmieszałem silikon z katalizatorem bo na samym spodzie było widać różnicę w kolorze co świetnie widać na zdjęciu. 7. Forma gotowa - na pierwszy rzut oka nie widać żadnych skutków ubocznych niedomieszanego silikony na samym dnie formy. 8. Profesjonalna maszyna do stelaży. 9. Pierwszy odlew gotowy. Nie wiem jeszcze dlaczego ale wyszły niedolewki przy oczach, prawdopodobnie dostało się tam powietrze.A może ktoś ma inną diagnozę? W formie silikonowej jest wszystko idealnie odwzorowane jakby co. Podsumowując:Jestem bardzo zadowolony, że wziąłem się za odlewanie, mega zabawa i wiem, że jest w tym temacie mnóstwo rzeczy i patentów do odkrycia. Na razie będę szukał idealnej proporcji do zrobienia pływających żabek bo jak na razie przy mikrobalonie 15% i 2,4g obciążenia są na granicy pływalności, dojdzie lakiej i się utapią Zdjęcia żeby nie przepadły: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Tak jak piszesz zostało powietrze. Spróbuj przechylić formę w czasie wlewania żywicy żeby wypełniła główkę a potem dolej resztę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 (edytowane) Hej, wygląda na powietrze. Na przyszłość możesz odwrócić wobler "do góry nogami" przy robieniu formy bo masz wiecej potencjalnych pułapek na powietrze na górze woblera. Wtedy powietrze będzie samo szło do góry i nie będziesz musiał uważać na głowę żabki przy każdym odlewie. Ewentualnie może zrobisz kanalik odpowietrzający przy głowe wobka w tej formie? Edytowane 24 Maja 2019 przez Epidares 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Też właśnie nie dawno zrobiłem zakupy i mam zamiar zrobić parę odlewów.A maszynka do stelaży - pełna profeska????Też mam taką???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Dzięki za podpowiedzi, za drugim podejściem wyszło już lepiej ale nie idealnie Jutro kolejne próby, ponownie zmienię ustawienie formy, a jeśli to nie pomoże to wtedy wykonam otwory odpowietrzające w formie. Też właśnie nie dawno zrobiłem zakupy i mam zamiar zrobić parę odlewów.A maszynka do stelaży - pełna profeska????Też mam taką???? Ja się trochę ociągałem ale niepotrzebnie, bardzo przyjemna robota, polecam A tu drugi odlew:Porasowałem trochę zdjęcie żeby lepiej było widać krawędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Zalewając formę obróć ją tak,aby najpierw zalać głowę a później dolewaj materiał (żywicę) poziomując formę.Kombinuj Mateuszu,bo największa frajda jest wtedy,gdy na coś wpadniemy sami metodą prób i błędów.Powodzonka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) Tak jak koledzy radzą, zalej formę ,zatkaj wlew palcem i obróć pionowo... trochę pościskaj pulsacyjnie formę ... połóż i dolej żywicy . Powinno pomóc Edytowane 25 Maja 2019 przez miras1983 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Wasze rady koledzy + trochę praktyki pomogły Aż dodatkową paczuszkę z modelarni zamówiłem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Kleń na bzyka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Jak widać woda tego dnia była całkiem czysta 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi