Bułka Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Taki bajer sobie kupiłem na tegoroczne łowy Niestety, chyba dopiero przy brzanach będzie okazja do testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Niestety, chyba dopiero przy brzanach będzie okazja do testów Bądzmy dobrej myśli zresztą u mnie ryby ruszają się dopiero początkiem maja, więc mi się nie spieszy.A co do GoPro to zacząłem się zastanawiać czy nie wymienić na wersję black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Gopro HERO 7 WHITE zostało zamienione na Gopro HERO 8 BLACK Zobaczymy czy uda się coś nakręcić w tym sezonie Część akcesoriów nadal w drodze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Pierwsze testy kamerki za mną Tutaj nie udało się skutecznie zaciąć: A tutaj już tak: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Hmm... a może by tak odkopać swój wątek? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Hmm... a może by tak odkopać swój wątek? Nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Nareszcie Na moje "wyciszenie" wpłynęły dwie rzeczy 1. Przeprowadzka - brak warunków do lakierowania. 2. Uczulenie na pył drzewny - ostatnio zacząłem działać w żywicy, więc to akurat będzie do przeskoczenia. Ostatnio widziałem bardzo fajny patent na szlifowanie w mieszkaniu dremelem.Wystarczy zrobić skrzynkę z przeźroczystej plexi, dwa otwory, w którym montujemy rękawy z zaciskowymi gumkami. Zamykamy wieczko od góry, wkładamy ręce do środka, zaciskamy rękawy na nadgarstkach. Można szlifować do woli i żaden pyłek się nie przedostanie. Zostaje jeszcze kwestia refleksów świetlnych i tego jak osiadający na ściankach pył wpływa na widoczność. Na filmiku, który gdzieś kiedyś widziałem wyglądało to naprawdę super. Zdjęcie poglądowe. W oryginalnym rozwiązaniu skrzynka była znacznie szersza i dłuższa, ale niższa. Edytowane 17 Czerwca 2020 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 (edytowane) Kulki na obciążenie wjechały na warsztat Wykonałem również 5 form na kiełża, teraz to robota idzie Edytowane 24 Czerwca 2020 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIRIUS Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Robiles jakies testy na uczulenie no drewno?.Bo chyba mam to samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Robiles jakies testy na uczulenie no drewno?.Bo chyba mam to samo.Niestety ale nie. Jestem jednak w 100% pewny, że powodem był pył drzewny. Wystarczyło jedno wyczyszczenie woblera papierem ściernym i katar na dwa tygodnie taki, że nie dało się oddychać. Teraz zrobiłem sobie dłuuuugą przerwę od drewna i jest o wiele lepiej. Nie chcę jednak ryzykować, dlatego postanowiłem pójść w żywicę - tym razem zabezpieczając się odpowiednio od samego początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIRIUS Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Jak dopadnie mnie to samo to sie zalamie lekko.Kupilem sobie maski i zobaczymy czy cos pomoze.A jezeli to bedzie problem z drewnem, z bolem serca trzeba bedzie sie zainteresowac zywica.No nic, sorry za off top. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Czy jest na forum osoba, która mieszka obecnie w Niemczech i posiada eBaya? Potrzebuję coś kupić, a sprzedawca wysyła tylko do Niemiec. Jeśli ktoś chciałby pomóc to zapraszam priv, na pewno się jakoś odwdzięczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Czy jest na forum osoba, która mieszka obecnie w Niemczech i posiada eBaya? Potrzebuję coś kupić, a sprzedawca wysyła tylko do Niemiec. Jeśli ktoś chciałby pomóc to zapraszam priv, na pewno się jakoś odwdzięczę.Nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 18 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) Dawno mnie nie było, ale to nie znaczy, że nic nie działam Doskonalę techniki modelowania, testuję nowe materiały itd. Tutaj wymodelowałem żabkę na klenie Test wypełniaczy (mączka kwarcowa może być fajnym tematem żeby dociążyć jerka) - tutaj różnica w wadze. A tu przykładowe malowanie: Edytowane 18 Lutego 2021 przez Pride 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Żaba super, koniecznie daj znact jak będziesz miał je na warsztacie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Masz zdolności do rzeźbienia ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Żabka super i o mnie zapomniałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Żaba super, koniecznie daj znact jak będziesz miał je na warsztacie!Bliżej wiosny na pewno się z nimi trochę pobawię Masz zdolności do rzeźbienia Przetestowałem mnóstwo nowych materiałów i masa polimerowa okazała się strzałem w dychę. Trzeba było trochę poćwiczyć jak ją modelować itd. ale pod kątem robienia modeli, drewno nie ma do niej żadnego podjazdu. Jest bardzo plastyczna i można dodawać mnóstwo szczegółów W planach mam jeszcze kilka wodnych stworzeń + pewnie nową wersję mysiora. Żabka super i o mnie zapomniałeś. Przepraszam, ale nie mam możliwości lakierowania woblerów. Aktualnie mam tylko jeden mały pokój i nie chcę się w nim truć. Skupiłem się na tworzeniu nowych modeli - jak dorobię się pracowni to wtedy wjadę na pełnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 ... Mateusz, a może żaba ze ,, zdziwieniem" na gębie? Żaba w stylu pop, pop żaba? Czekam na kolejne wydania myszorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Muszę wypróbować ta masę.Pamiętam, że już kiedyś ją polecałeś.Można ją wygrzewać w kuchennym piekarniku, czy pozostawia "coś" po sobie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 ... Mateusz, a może żaba ze ,, zdziwieniem" na gębie? Żaba w stylu pop, pop żaba? Czekam na kolejne wydania myszorów. Jak już dorobię się pracowni to będzie dużo różnych wariantów Muszę wypróbować ta masę.Pamiętam, że już kiedyś ją polecałeś.Można ją wygrzewać w kuchennym piekarniku, czy pozostawia "coś" po sobie?Trzeba poświęcić jej trochę czasu i naprawdę można z niej tworzyć cuda Można - podczas wypalania wydobywa się charakterystyczny zapach, ale znika w kilka minut po zakończeniu pieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Żaba z miną przerażenia... Pstrąg mnie goni! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 13 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 (edytowane) Nie ma ktoś z okolic Krakowa 1kg żywicy RenCast FC52 na zbyciu? Potrzebuję na ten weekend, więc ze sklepów internetowych nie zdąży do mnie dotrzeć. Ewentualnie zna kogoś kto ma i się podzieli, będę niezwykle wdzięczny. Dawno mnie nie było tak poza tym Edytowane 13 Października 2022 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Modelarnia 24 ma chyba opcję dostawy w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 O widzisz, kompletnie wyleciało mi to z głowy, już zamówione, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi