Pride Opublikowano 22 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2024 Żabki nadal kuszą ???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 18 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 Po x wiadomości priv wreszcie się ugiąłem, będzie druga seria żabek Pytanie czy na ten sezon ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 Dasz radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2024 Taki zamiennik dla szpachli sobie wymyśliłem Idzie to naprawdę szybko, uformowanie kołnierzyka z plasteliny to jakieś 10-15 sekund, później zalewany całą partię żywicą, ścinamy nadmiar nożem i jest tip top. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2024 (edytowane) Moim zdaniem, lepiej umieścić obciążenie w formie, przed zalaniem całej kształtki. Po utwardzeniu żywicy, wyjmujemy przynętę gotową to łowienia lub ewentualnie malowania. Edytowane 25 Lipca 2024 przez guciolucky 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2024 W przypadku stelaża przez całość i odpowiedniej formy to jasne, że rozwiązanie, o którym mówisz jest lepsze Mój patent to alternatywa do zastosowania w niektórych projektach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 31 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 (edytowane) Kolejna seria się robi, może w sobotę uda się zwodować Kolory wybitnie kleniowe Edytowane 31 Lipca 2024 przez Pride 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Dzisiaj szybki wypad z rana w poszukiwaniu kleni i cóż mogę napisać... jest dobrze ???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Gryzą te żabole!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Szkoda, że tak rzadko mam okazję ich używać :/ Jeśli raz na miesiąc uda się pobiegać za kleniami to jest święto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Projekt większej żaby (6,5cm) na sezon 2025 Na razie tylko wstępne kształty, z czasem zaczną pojawiać się detale. Klenie w okolicach 25cm bez trudu zasysały pięciocentymetrową wersję, mam nadzieję, że ten rozmiar będzie bardziej selektywny 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Robię podobe żabki od kilku lat i co ciekawe na dużą i krępą żabkę mam brania mniejszych kleni niż na te mniejsze żabki, największe klenie złowiłem na żabki 3.5 i 4.5cm, na żabę 6cm nie złowiłem żadnego klenia 50+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Ciekaw jestem czy ta teoria potwierdzi się na mojej wodzie Do wiosny jeszcze daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2024 Tłuściutka.???? Będzie latać. Zrób od razu więcej, bo znając życie zostaną przez nas szybko zassane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 (edytowane) Forma już gotowa, niebawem pierwsze testy nad wodą ????Jako, że uwielbiam eksperymentować to taki patencik do zalewania woblera z obciążeniem. Ołowiana kulka na szpilkę i cyk na wylot przez formę. Kilka sztuk już odlane i udało się umieścić ołów dokładnie w tym samym miejscu. Wiem, że istnieje coś takiego jak dwuczęściowa forma i stelaż, ale dla mnie tworzenie przynęt to zabawa Moje przynęty mają fakturę również od spodu, wiec wlew przy dwuczęściowej formie zepsułoby efekt na niewielkim fragmencie, a tak mam wszystko ideolo. Edytowane 9 Grudnia 2024 przez Pride 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 (edytowane) Pierwsza żaba pomalowana, zobaczymy czy lakier nie zakryje detali ps. jak klikniecie w zdjęcie to żaba ożyje Edytowane 20 Grudnia 2024 przez Pride 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 20 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 (edytowane) Ale kawał żaby ????.Prezentuje się bardzo dobrze, ryby już nie mogą się doczekać aż stanie im na drodze Edytowane 20 Grudnia 2024 przez Zybi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Łowiłem z powodzeniem klenie na żabę 5,8cm, ta mierzy o 7mm więcej czyli jedyne 6,5cm Zobaczymy jak będzie po lakierowaniu, muszę najpierw jakiegoś poszukać bo Hartzlack się ponoć popsuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 Zamiast lakieru postanowiłem spróbować żywicy dwuskładnikowej Epodex Pro (miałem akurat na stanie), całkiem przyjemnie się to to nakłada ???? Kolory, które nigdy nie zawodzą ???? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 Już się wyrywa żeby ukłuć jakiegoś klenia ???? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Żaba V2 - odchudziłem nieco poprzedni model i skróciłem o pół centymetra, teraz jest równe 6 Obecnie testuję róże warianty obciążenia, zobaczymy co z tego wyjdzie, jestem dobrej myśli. Na zdjęciu model z masy Monster Clay + odlew do przygotowania kolejnych form silikonowych. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Żaba V2 - odchudziłem nieco poprzedni model i skróciłem o pół centymetra, teraz jest równe 6 Obecnie testuję róże warianty obciążenia, zobaczymy co z tego wyjdzie, jestem dobrej myśli. Na zdjęciu model z masy Monster Clay + odlew do przygotowania kolejnych form silikonowych. 3a.jpg Kombinujesz może, jak to cudeńko uzbroić "bezzaczepowo"? Tak pod kątem chęci łowienia w grążelach i innych takich "sałatach" za zębatymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Raczej nie będę szedł w tym kierunku, celuje w dwie kotwice i klenie z górskich rzek. Przynęty tworzę na własne potrzeby, a za szczupakami nie ganiam, choć przyznaję, że taki pomysł pobudza wyobraźnię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 18 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Robione na raty w wolnych chwilach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Żaby nabrały kolorów, jeśli uda się w nich uzyskać taką pracę jak mam w głowie to klenie w tym sezonie będą miały naprawdę przechlapane Powstało 8 wariantów obciążenia, zobaczymy, który z nich okaże się najlepszy. Jako, że lakier nie doleciał na czas, żaby zostały pokryte żywicą Epodex Pro. Całkiem niezła żywica, po utwardzeniu nie ma opcji zarysowania czy wgniecenia paznokciem, jest twarda jak skała. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi