Macku12345 Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Żabsony ekstraklasa . Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Testy obciążenia zakończone, można przejść do etapu produkcji ???? Nie ukrywam, że wiążę z tą przynętą spore nadzieje, byle do wiosny ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiasko Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Zapisuję się do komitetu kolejkowego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Suszarka obrotowa - wersja numer jeden Mocno budżetowy projekt, pierwsze testy na dniach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Jako, że silniki wolnoobrotowe mają tendencję do nadmiernego nagrzewania się, zdecydowałem się na takie rozwiązanie Wentylator komputerowy 50x50 podłączony do zasilacza 12V z wyłącznikiem - dmucha jak mały diabeł ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiasko Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Chyba mnie zmotywowałeś, do zmontowania sobie takiej "prowizorki" samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Ja dzisiaj pierwszy raz uruchomiłem konstrukcję i póki co śmiga, aż miło Żadnych zacieków żywicy nie zauważyłem, zobaczymy czy tak zostanie Wiatrak robi robotę, wcześniej po 20 minutach pracy, silnik był gorący, teraz po czterech godzinach jest całkowicie zimny.Zachęcam do zrobienia własnej suszarki bo zabawa przy tworzeniu przednia, w wydatek niewielki Edytowane 11 Lutego przez Pride 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Hej. Właśnie się przymierzam ????Co to za silnik? Opcja z wentylatorem super ???? Edytowane 22 Lutego przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego To silnik od talerza mikrofalówki, koszt od kilku do kilkunastu złotych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Jako, że silniki wolnoobrotowe mają tendencję do nadmiernego nagrzewania się, zdecydowałem się na takie rozwiązanie Wentylator komputerowy 50x50 podłączony do zasilacza 12V z wyłącznikiem - dmucha jak mały diabeł IMG_20250211_090446.jpgNa profilowym Alucard z Hellsing'a? Czy źle kojarzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego To silnik od talerza mikrofalówki, koszt od kilku do kilkunastu złotych.Hmmm ciekawi mnie czy pod przynęty np 50/60g jeśli się uwiesi takich z 15 to będzie dawał radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Silnik kupiłem taki jak w linku, moc ma odpowiednią, bez oporu kręci 24 przynęty. Raz jak bolec mocujący się poluzował i wysunął to wyrył nim koryto w desce, a się nie zatrzymał. Jedyny ,,minus" to obroty prawo/lewo, startuje losowo, choć wydaje mi się, że dla lakierowanych przynęt nie ma to żadnego znaczenia. https://allegro.pl/oferta/silnik-230v-5-6-rpm-wolnoobrotowy-4w-silniczek-10625178032 https://allegro.pl/oferta/silnik-230v-5-6-rpm-wolnoobrotowy-4w-silniczek-10625178032 Wiatrak robi mega robotę, kosztował kilka zł więc zdecydowanie warto https://allegro.pl/oferta/wentylator-dc-osiowy-340mw-50x50x15mm-16875640483 @Umbra dobrze kojarzysz ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Dodam jeszcze, że w przypadku takich silników warto kupić kabel z uziemieniem. Uziemienie podłączamy do obudowy silnika.Tak przynajmniej mi doradzono na forum elektryków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Hmmm ciekawi mnie czy pod przynęty np 50/60g jeśli się uwiesi takich z 15 to będzie dawał radę To zależy na jakim ramieniu będą powieszone woblery, tzn. jak daleko od środka obrotu. Im dalej tym większe będzie obciążenie dla silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Suszarki do dużych przynęt możesz podejrzeć u Melka albo Jurassic Lures na FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Suszarki do dużych przynęt możesz podejrzeć u Melka albo Jurassic Lures na FB Tak widziałem ???? Edytowane 23 Lutego przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca Wiosna tuż tuż bo żaby mnożą się na potęgę ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca Jako, że planuję pobiegać trochę po Wiśle za rybami, powstają takie oto rzeczne uniwersały To modele testowe, każdy inaczej obciążony, pomalowane na szybko i pokryte żywicą. Nie mogło zabraknąć też nowego kręcioła 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca (edytowane) Frog Master - bo taką nazwę otrzymała tegoroczna żaba został zwodowany:D Coś tam udało się nagrać, ale ciężko operować wędką gdy w drugiej ręce trzyma się telefon. Przynęta do sprowadzania z nurtem, można ją animować na wiele sposobów, szybkie/wolne/gęste/długie podszarpnięcia - na wszystko zareaguje inaczej Model będzie rozwijany bo kombinowanie z nim daje mi mnóstwo frajdy https://youtu.be/pqoVcSfLgms?si=7D-axPEvb8HNhFmV Edytowane 8 Marca przez Pride 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca Taki patent na obciążenie w formie grzechotki Plastikowa (twarda) rurka, papier powlekany, śrucina - zaklejamy super glue i gotowe. Zależało mi aby grzechotka była bardzo subtelna, stąd użyte materiały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 16 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca Kilka wersji testowych żabek, pobawiłem się trochę obciążeniem, zamontowałem grzechotki itd.Zobaczymy co przyniosą testy nad wodą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca Finalna wersja żabek klepnięta, można przejść do powielania Po podliczeniu wyszło +/- 30 wariantów obciążenia/zawartości mikrobalonu/grzechotek itd, było z czego wybierać Testy objęły również lakierowanie, sprawdzałem jak kolejne warstwy lakieru/żywicy wpływają na pracę przynęty. Stanęło na dwóch/trzech warstwach, dodając kolejne żaba traciła na dynamice. Liczyłem na więcej, ale coś za coś. Jest to przynęta powierzchniowa, więc kontakt z kamieniami będzie w jej przypadku ograniczony, jedynie szczupły może ją pokiereszować. Malowanie dopiąłem na ostatni guzik, trzymając przynętę w ręku, będą ochy i achy, gwarantuję Faktura robi robotę. Równocześnie z żabami rozwijałem dwa inne projekty. Pierwszy z nich widzicie poniżej. Bryła bez fajerwerków, ale jak to się rusza w wodzie Piesek WTD nie może doczekać się wiosny żeby wyskoczyć na spacer Powielam, a później będę kombinował z malowaniem. Ostatnio tylko perła mi w głowie. Drugi projekt zaprezentuję już pomalowany, podpowiem tylko, że robi Re Re Kum Kum, ciut głośniejsze niż żabka zaprezentowana dotychczas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca Na powierzchniowe łowy jeszcze za wcześnie, ale zdjęcie machnąłem, a co 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Pierwsza partia żabek czeka na kąpiel w lakierze 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Zeszłoroczny model, który ma na koncie wiele pięknych kluch - te do własnego pudełka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi