Skocz do zawartości

Twory Prida ;)

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Żaby na ten sezon ukończone, zostało ustawić nad wodą i pstryknąć jakieś zdjęcia  :) 

Jako, że majówka coraz bliżej trzeba było pomyśleć nad jakimś jerkiem szczupakowym. Mam fajne łowisko, ze sporą ilością średniego szczupaka, który żeruje na wzdrędze. 

Nie lubię łowić na woblery oklejane w całości alu, dlatego musiałem wymyślić coś innego. Nakupiłem wiadro różnych folii i znalazłem czego szukałem :) 

Korpus w kolorze białej perły, srebrna folia, oliwkowy grzbiet i bajeczka. Poniżej korpus na, którym przeprowadzałem eksperyment. Finalnie będzie to wyglądało jeszcze lepiej.

post-56524-0-53654100-1745736258_thumb.jpg    post-56524-0-43436200-1745736267_thumb.jpg

• Like 7

Frog Beater - taką nazwę otrzymuje żaba przeznaczona do połowów szczupaka/grubego klenia, choć i sum może któregoś dnia zgarnąć ją z powierzchni  ;)  

Przynęta do prowadzenia z prądem, najlepiej wzdłuż brzegu. Energiczne, drobne podszarywanie wprawia ją w zabójczy taniec. Długość 6,5cm, waga 18g - lata po horyzont. 

Dogranie modelu, pracy i malowania kosztowało mnie mnóstwo czasu, pracy i pieniędzy, więc ma się podobać  :D

Dostępne niebawem - tak, wiem, że piszę to od trzech miesięcy   :lol: Będzie też film przedstawiający jak pracuje ale do tego to trza usiąść na spokojnie :) 

Frog Beater (green)  B)

post-56524-0-56645300-1745845399_thumb.jpg  post-56524-0-21575100-1745845463_thumb.jpg post-56524-0-01505200-1745845477_thumb.jpg

Frog Beater (brown)  B)

post-56524-0-41849400-1745845496_thumb.jpg post-56524-0-93001000-1745845502_thumb.jpg

Edytowane przez Pride
  • Like 6

Właśnie nas nim pracuje, dzisiaj był wodowany, a właściwie to sześć jego wersji.

Jedna z wersji spełniła oczekiwania czyli: w opadzie gęste lusterko, w miarę wąska praca, podatny na najdrobniejszą animacje, waga w granicach 20g i brak oporu podczas zwijania. Łowienie lekkim sprzętem to będzie czysta przyjemność :)

• 2 tygodnie później...

Kiełże w nowej szacie  B)  Zostało polakierować, zamontować ster i ruszać za kleniami  :lol:

Nowy model żaby na ukończeniu, pięciocentymetrowa wersja kleniowa do zadań specjalnych (waga +/- 10g)  ;)

attachicon.gif Zdjęcie WhatsApp 2025-05-15 o 14.53.00_f0d32a52.jpg

Witaj, moglbys napisać kilka faktów o tych wobkach? Waga, rozmiar, głębokość pracy? Jest szansa na SDRa w tej wielkości? Taki maluszek schodzący na ok 1.5-1.8m?

pozdrawiam i gratuluje talentu i pomysłowości .

Długość 3,5cm, waga 6g, tonące, głębokość pracy w zależności od ustawienia kija i uciągu wody (można smużyć lub sprowadzić 50-80cm pod wodę).

SDR raczej nie planuję, z dwóch względów:

- nie jest to najlepsza bryła do tego typu przynęt,

- tworzę przynęty, na które sam łowię, a SDR praktycznie nie używam. 

Dziękuję, zawsze miło się czyta pochlebne komentarze :) 

Praca kiełżu jest niemal identyczna jak tego na filmie poniżej:

• Like 4

Nareszcie myszy!

Trochę zeszło bo postanowiłem zrobić nowy model :) Ten zeszłoroczny był ok, ale kilka rzeczy można było zrobić lepiej, więc je poprawiłem. 

Jeśli ktoś się zastanawia czy klenie jedzą myszy to poniższe nagranie powinno rozwiać wszelkie wątpliwości  ;)

• Like 9