krakus Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Piękne ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) Piękne ????Dziękuję Kolejna porcja żabek czeka na lakierowanie Przyszły tydzień ma być ciepły, więc pewnie zaliczą kąpiel Edytowane 10 Kwietnia przez Pride 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Żaby na ten sezon ukończone, zostało ustawić nad wodą i pstryknąć jakieś zdjęcia Jako, że majówka coraz bliżej trzeba było pomyśleć nad jakimś jerkiem szczupakowym. Mam fajne łowisko, ze sporą ilością średniego szczupaka, który żeruje na wzdrędze. Nie lubię łowić na woblery oklejane w całości alu, dlatego musiałem wymyślić coś innego. Nakupiłem wiadro różnych folii i znalazłem czego szukałem Korpus w kolorze białej perły, srebrna folia, oliwkowy grzbiet i bajeczka. Poniżej korpus na, którym przeprowadzałem eksperyment. Finalnie będzie to wyglądało jeszcze lepiej. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) Frog Beater - taką nazwę otrzymuje żaba przeznaczona do połowów szczupaka/grubego klenia, choć i sum może któregoś dnia zgarnąć ją z powierzchni Przynęta do prowadzenia z prądem, najlepiej wzdłuż brzegu. Energiczne, drobne podszarywanie wprawia ją w zabójczy taniec. Długość 6,5cm, waga 18g - lata po horyzont. Dogranie modelu, pracy i malowania kosztowało mnie mnóstwo czasu, pracy i pieniędzy, więc ma się podobać Dostępne niebawem - tak, wiem, że piszę to od trzech miesięcy Będzie też film przedstawiający jak pracuje ale do tego to trza usiąść na spokojnie Frog Beater (green) Frog Beater (brown) Edytowane 28 Kwietnia przez Pride 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Zapisz dla mnie po 1 sztuce z koloru. Zadymiście się prezentuje i tak też będzie wabić rybki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Daj znać jak będą dostępne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Daj znać jak będą dostępne Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTego Jerka z posta powyżej też bym chciał Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Właśnie nas nim pracuje, dzisiaj był wodowany, a właściwie to sześć jego wersji.Jedna z wersji spełniła oczekiwania czyli: w opadzie gęste lusterko, w miarę wąska praca, podatny na najdrobniejszą animacje, waga w granicach 20g i brak oporu podczas zwijania. Łowienie lekkim sprzętem to będzie czysta przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia Wzdręgi work in progress 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Ciąg dalszy pracy nad wzdręgami Efekt starej łuski robi robotę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Frog Master - wreszcie znalazłem chwilę żeby pstryknąć im kilka zdjęć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja (edytowane) Powrót do korzeni - Kiełż - wobler,który ma na koncie setki (jeśli nie tysiące) kleni Lotny niczym pocisk, ściągał ryby ze stanowisk, do których tradycyjne kleniwe przynęty nie miały szans dolecieć. Edytowane 10 Maja przez Pride 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Kiełże w nowej szacie Zostało polakierować, zamontować ster i ruszać za kleniami Nowy model żaby na ukończeniu, pięciocentymetrowa wersja kleniowa do zadań specjalnych (waga +/- 10g) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 18 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja Mała armia kiełży ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja Frog Beater 5cm - zajął kilka przegródek w moim kleniowym pudełku, praca miodzio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 23 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja Tutaj w nieco jaśniejszej odsłonie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Trochę brązu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Żaba w żółtej szacie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Namnożyło się szkodników ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Kiełże w nowej szacie Zostało polakierować, zamontować ster i ruszać za kleniami Nowy model żaby na ukończeniu, pięciocentymetrowa wersja kleniowa do zadań specjalnych (waga +/- 10g) Zdjęcie WhatsApp 2025-05-15 o 14.53.00_f0d32a52.jpgWitaj, moglbys napisać kilka faktów o tych wobkach? Waga, rozmiar, głębokość pracy? Jest szansa na SDRa w tej wielkości? Taki maluszek schodzący na ok 1.5-1.8m?pozdrawiam i gratuluje talentu i pomysłowości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Długość 3,5cm, waga 6g, tonące, głębokość pracy w zależności od ustawienia kija i uciągu wody (można smużyć lub sprowadzić 50-80cm pod wodę).SDR raczej nie planuję, z dwóch względów:- nie jest to najlepsza bryła do tego typu przynęt,- tworzę przynęty, na które sam łowię, a SDR praktycznie nie używam. Dziękuję, zawsze miło się czyta pochlebne komentarze Praca kiełżu jest niemal identyczna jak tego na filmie poniżej: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Nareszcie myszy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Nareszcie myszy!Trochę zeszło bo postanowiłem zrobić nowy model Ten zeszłoroczny był ok, ale kilka rzeczy można było zrobić lepiej, więc je poprawiłem. Jeśli ktoś się zastanawia czy klenie jedzą myszy to poniższe nagranie powinno rozwiać wszelkie wątpliwości 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Dziękuję bardzo za odpowiedź Ja z kolei łowię klenie w głębszych partiach wody stąd też moje pytanie Myszor bardzo interesujący 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 11 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca To kiedy w końcu mysiory opuszczą przytulną norkę? Te pogłoski o szybkim rozmnażaniu się gryzoni są chyba mocno przesadzone :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi