Pride Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Ja też robiłem to z myślą o pstrągach, ale tych wiosennych z drugiej strony okonie czy klenie też powinny się tym ineresować, jaka ryba nie chciałaby wszamać soczystego robala Co do karasia to zastanawiałem się nad jego kupnem..... 3 lata i nie chodziło tutaj o pieniądze, ale o fakt, ze łowię niemal wyłącznie na przynęty swojej produkcji w końcu jednak się przemogłem i zakupiłem, podobał mi sie od zawsze, mam nadzieje, ze szczupłe docenią, niczym te Twoje z Bugu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Te karasie Jaxona to całkiem udana seria, powinien Ci się sprawdzić na szczupłe.Dżdżownica nieźle się zapowiada. Proponuję żebyś następną zrobił... rosówkę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Mateo swojego czasu padła moja życiówka na wobler Jaxona. Co prawda czekałem tylko rok by ją pobić na inną przynętę ale to o czymś świadczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 @Ubik to może jedną z tych nazwę Rosówka, a drugą Dżdżowni jeśli chodzi o wobler to teraz będe na niego nieco bardziej uważał może rzeczywiscie przyniesie mi szczupaka @BARENZ rzeczywiście, coś w tym musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Koniecznie musze zobaczyć filmik z pracą tej glizdy zapowiada sie ciekawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Dzisiaj zgodnie z wczorajszą zapowiedzą ruszyłem nad gorlicką Ropę w poszukiwaniu, szczupaków, kleni i okoni. Pobudka o 7 rano, szybkie śniadanie, spakowanie sprzętu do samochodu i jazda. Po kilku minutach melduję się nad rzeką. Jesienny poranek to to za czym tęskniłem w czasie lata, cisza, spokój, lekka mgła... Na pierwszy ogień poszła kołyska kolegi @spinnerman. Miałem ją pierwszy raz w ręce i muszę powiedzieć, ze bardzo przypadła mi do gustu. Staranne wykonanie, a także nietuzinkowa praca gwarantują jej stałe miejsce w moim pudełku. Szkoda, że szczupaki nie wykazywały dziś aktywności bo na bank jakiegoś by skusiła Drugą część wyprawy postanowaiłem przeznaczyć na pogon za kleniem. Ryby dopisały, brania były bardzo agresywne i nawet nie zaliczyłem zadnego spadu czy pustego brania. Kluchy moze i nie powalały wielkością, ale zupełnie mi to nie przeszkadzało. Killerem okzał się twister manns'a 42mm z dwoma ogonkami uzbrojony w hak z jednogramową główką jiggową.Nie sposób nie wspomnieć o pięknie napotkanej przyrody, tak więc: Dane mi tez było skosztować wyśmienitych, dzikich jagód:Podsumowując wyjazd uznaję za bardzo udany, miło było odetchnąć na świeżym powietrzu i odpocząć od zgiełku miasta, który obecnie mam na codzień. Edytowane 11 Października 2014 przez Pride 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 To się nazywa dobrze spędzony dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Fajny klusek się trafi. Gratuluję !!! Zdjęcia jak zwykle KOZAK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 to jeżyny są nie jagody hehe piekny wypad gratki ja dzis na 4 godziny tylko jeden szczupak i to niewymiarowy ehh nie ma dobrej wody w pobliżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Kurcze, masz rację, przecież to jeżyny tak czy tak smakowały mega Dzięki wszyskim i 1 szczupak na 4 godziny to jak dla mnie super wynik, średnio łowię ich tyle na 4 miesiące.Moja woda jest dobra na klenia i okonia, jak coś to zapraszam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) u mnie za to szczupaka od cholery ostatnio odnalazłem piękny dół w kompletnej dziczy... wielkość zbiornika hmm... 100m na jakies 30m w większości woda ok 3-4m no i wynik 10-15 szczupaczków jest standardem może nie potwory (jak narazie takie do 65-70cm - mierzone okiem ;p). ale wiem że czai sie tam jakaś metrówa . Edit. ale na rzece kompletna pustka Edytowane 11 Października 2014 przez Tszonek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Gdybym tylko mieszkał bliżej to właśnie w tej chwili zacząłbym Cię męczyć o wspólną wyprawę ciągle mi te szczupaki siedzą w głowie, a dobrać się do nich nie mogę w żaden sposób- głównie dlatego, ze jest ich u mnie baaaaardzo mało 70 cm to dla mnie potwór i może podesłałbym Ci jakiegoś woba na te szczupłe do testów? oczywiście za free tylko nie wiem czy mam jeszcze jakiegoś na stanie, jutro sprawdzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Pride dzieki za zaproszenie może kiedyś uda mi się skorzystać z niego i wspolnie powedkować w tych pieknych rzeczkach najchetniej w sezonie pstragowym hihi Ostatnio to rzadko mam czas żeby u siebie na jezioro 5km od domu wyskoczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) A nawet nie wiesz jak ja bym złowił pstrąga! Nawet nie chce myśleć bo aż mi słabo że mam tak daleko :/ nigdy w życiu nie złowiłem tej ryby ;x. No a jeśli chodzi o szczupaka to uwierz że bardzo szybko się nudzą, mimo to i tak lubie je łowić szczegolnie kiedy wybierasz się na okonia/klenia i tracisz pare wobków w paszczy szczupaka -.- . Bardzo chętnie przygarnę i jeszcze chętniej przetestuje . Czekam na oczka 3D bo mi się skończyły i bardzo chętnie podeśle Ci coś okoniowo/kleniowego Chyba że masz bolenie w okolicy to dorzuce jeszcze coś Edit: Jeśli będziesz kiedyś w okolicy zapraszam! szczupak niemal gwarantowany Edytowane 12 Października 2014 przez Tszonek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 A ludzie narzekają, że w Polsce nie ma ryb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Za pstrągami uganiam się głównie na wiosnę i zazwyczaj ołowię się ich tyle, że mam dość na większość sezonu gdynym miał herb to widniałby na nim KLEŃ, jego lubię łowic najbardziej jak ryby w okolicach 70cm mogą się znudzić?! ja bym mógł je łowić i łowić i łowić...W takim razie jeśli w przyszłym tygodniu pokażę się w domu to może coś Ci podeślę, teraz już studia czyli będzie wymiana boleni mam nieco mnie niż szczupaków (czyt. ani jednego) Heh dzięki, ale raczej się tam nie zapuszczę, trochę dalekawo chociaż z drugiej strony... nigdy nic nie wiadomo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 w Polsce są ryby ale... tam gdzie nie ma ludzi ;D o "mojej" miejscówce wie zaledwie garstka osób, ale i tak znając życie ktoś przekaże info dalej i żegnajcie szczupaki :/ . Ano mogą sie znudzić szczególnie jeśli łowi sie je tyle lat i nie można się dobrać do żadnej mamuśki a niestety ja nie należe do cierpliwych ludzi ;X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Takie tam dziadygi dżdżownice zrobione trochę na "odwal się", ale na wiosnę poświęcę im trochę czasu i uwagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) podrzuć lepiej adres na PW ;p Edit: co do robaka to fajnie to wygląda jestem ciekawy jak pracuje, przewidujesz jakies video? ;p Edytowane 16 Października 2014 przez Tszonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Ok, już podaje Ty też mi swój zapodaj, chociaż muszę sprawdzić czy coś nada się do wysłania, bubla nie chce podsyłać Dzięki. Szczerze to o video nie pomyślałem, ale jak będzie pracował poprawnie to coś może podziałam w tym kierunku jutro jeśli tylko nie będzie padało to jadę z rana na rybki! już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Fajny ten robalinio, jakiej on jest długości ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Całe 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 To jak narobisz ich więcej to pamietaj o mnie chetnie połowił bym pstrągi na taką rosówe hehehe w zamian oczwiście też cos dam od siebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 O ile sam o nich nie zapomnę to nie ma sprawy w razie czego zawsze możesz się przypomnieć na pw super, będzie machniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Zacząłem na weekendzie dłubać takie oto dwa klasyki pod klenia brakuje jeszcze lakieru, który szybko się nie pojawi z braku czasu Podjąłem się też po raz kolejny próby stworzenia fajnego bezsterowca na bolenie. Mniejsze egzemplarze świetnie działają, wprawić w ruch coś powyżej 3,5cm już nie jest tak łatwo, ale się nie poddam. Najważniejszy w tym bezsterowcu jest jego kształt, tyle mogę powiedzieć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi