Skocz do zawartości

Przywracamy pstrągi rzece Bystrzycy! Kingfisher Club

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, dzisiaj wstępnie podjęliśmy decyzję o spotkaniu. Najprawdopodobniej spotkamy się w pierwszą sobotę po majówce. W tej chwili myślimy o zorganizowaniu spędu w m. Milin, ale jako alternatywę rozważamy również stanicę PZW w Mietkowie. Decyzja zapadnie jeszcze w tym tygodniu i od razu zostaniecie poinformowani. Będziemy również prosić o deklarację udziału, żeby przygotować poczęstunek itp. Pozdrawiam serdecznie.

Liczcie spokojnie po flaszce na głowę ! ;)  :D

• Like 1

Gość SławomirW

Bo przez lata działalnosci PZW wyrobiliśmy sobie pogląd, że aby były ryby to konieczne są zarybienia. I to jest nasza tragedia narodowa, takie myślenie na temat wód i ich rybności.

Może się wam uda, i mimo, że zupełnie mnie to nie interesuje co robicie to życzę powodzenia.

:D W sumie po co masz masz wpadać jak Cię to zupełnie nie interesuje !?  :D Z drugiej strony skoro komuś browar ważniejszy... ;)

Edytowane przez SławomirW

Witam,

K..wa tak czułem z tym spotkaniem. Mówiłem nawet o tym chłopakom podczas sobotniej "wizytacji" Bystrzycy w Kamionnej.

Jestem jednym z największych entuzjastów tego projektu a nie będzie mnie we Wrocławiu w dniach 26-27 kwietnia (jadę w rodzinne strony w świętokrzyskie) i 10-11 maja (będę poza granicami kraju), a potem każdy weekend we Wrocławiu aż do wakacji jestem dostępny. Jadąc do Kamionnej mówiłem,że jak znam moje szczęście to spotkanie będzie akurat w któryś z tych dwóch weekendów...i mnie wtedy trafi szlag. No i jest. Trzeba mieć farta.

Panowie wiem,że moja prośba zabrzmi tu głupio,ale jeśli znajdziecie jakikolwiek powód,żeby spotkanie zrobić tydzień później lub tydzień wcześniej to będę Wam bardzo wdzięczny i z ogromną chęcią się na nim stawię. W weekend 10-11 maja nie będzie mnie w Polsce,więc za cholerę nie dam rady przyjechać.

... potwierdzam, Sylwek jest Jonasz :)   ... nie tylko wspominał, ale był prawie pewien, że właśnie w któryś z "tych" weekendów spotkanie będzie. Skoro więc jest szansa przełożenia, to jestem za .... nie ma co naszego entuzjasty dołować ;)    ... a przy okazji może Fido jakąś beczółkę po festiwalu dla nas zachowa, chociażby, aby pokazać, że jednak troszkę zainteresowany jest :)

J.

Ja też pluję sobie w brodę na ten termin. Należę do grona tegorocznych ojców komunijnych a 11 maja to dla wielu z nas godzina 0 i ta sobota...

Ech, ja wiedziałem że tak będzie :(

Przy okazji pytanie - jaki odcinek rzeki przewidziany jest jako kraina pstrąga i lipienia? Od Mietkowa do samego ujścia?

Maj to rzeczywiście miesiąc komunijny. I boję si.ę, że każdy weekend będzie nieodpowiedni :( Mimo tego poważnie rozważymy kolejny weekend. Co do wody górskiej - obejmujemy odcinek od drugiego mostu poniżej zrzutu z Mietkowa do Marszowic.

Panowie z Kingfisher może banalny pomysł,ale jeśli Wam (znaczy klubowi) jest obojętne czy będzie to weekend 10-11 maj czy 17-18 maj to może wkleić tu i na Facebook-u proste pytanie z tymi dwiema datami i zapytaniem komu z osób zainteresowanych (tzn. takich,które na spotkanie chcą faktycznie przyjechać) ,która data bardziej pasuje. Podać jakiś ostateczny termin wpisów,powiedzmy do 25 kwietnia i tyle. Ludzie się w kilka dni powpisują....niektórzy pewnie napiszą,że mogą być i tu i tu,inni że tylko w jeden z tych weekendów...i będziecie mieli jasną i klarowną sprawę.

Ja oczywiście wolałbym ten weekend drugi z przyczyny,którą opisałem kilka postów wcześniej,ale jak większość powie inaczej to przecież nie będę mieszał.

...chociaż jak mnie "ojcowie komunijni poprą" i bjpol to kto wie.:)

Tak naprawdę najważniejsze,żeby z tą fajną rzeką zaczęło się wreszcie dziać coś pozytywnego.

Pozdrawiam

Maj to rzeczywiście miesiąc komunijny. I boję si.ę, że każdy weekend będzie nieodpowiedni :( Mimo tego poważnie rozważymy kolejny weekend.

Terminu dobrego dla wszystkich się nie wyznaczy, nie ma szans. Mi tylko prywatnie szkoda, bo jak będzie 10 maja to na pewno nie będę. A bardzo jestem ciekawy szczegółów inicjatywy i chętnie się przyłącze w miarę możliwości bo Bystrzyca to piękna rzeka.

Tak naprawdę najważniejsze,żeby z tą fajną rzeką zaczęło się wreszcie dziać coś pozytywnego.

Dokładnie to jest najważniejsze.

Koledzy!

Staropolskim obyczajem
dużo szynki życzę z jajem,
niech zające i barany
spełnią dla Bystrzycy plany,
niech to będzie czas uroczy,

gdy spod krzaka pstrąg wyskoczy,

ale zanim to nastąpi

życzę miłej Wielkanocy

Krzysiek

Edytowane przez milupa

Cześć Koledzy! Trochę tu ucichło i w sumie racja, bo nie ma co bić piany jeżeli nie ma konkretów. Podaje tylko, że 17 maja zaklepany. Na dniach podejmiemy decyzję co do lokalizacji. NA 99 % spotkamy się w Milinie, ale musimy jeszcze ostatecznie to zaklepać. Jutro sądny dzień. Czy Prezydium okręgu  zatwierdzi podjętą przez Okręg uchwałę o powołaniu klubu? Mamy nadzieję, że tak, a wtedy już sposób naszego działania się zupełnie zmieni, bo będziemy "na legalu". Dzieje się sporo ważnych rzeczy, ale pisanie o nich tutaj odpada. Wszystko postaram się Wam przekazać ze szczegółami na majowym spotkaniu. Czuwajcie, bo szczegółowe wieści nadejdą niebawem...