mnietek Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) WitamTaka sprawa. Pękła mi nie wiadomo z jakiego powodu sprężynka od kabłąka w wyżej wymienionym kołowrotku. Pewnie jakiś słabszy materiał albo zużycie sprężynki. Miał ktoś już taki przypadek? I najważniejsze, gdzie szukać jakiegoś zamiennika, bo jak do tej pory nic nie udało mi się znaleźć.Dodam, że przypomina ona wyglądem tę, którą możemy znaleźć w długopisach. Edytowane 26 Marca 2014 przez mnietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabar84 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 WitamNa allegro czasem się pojawia gość który ma części do shimano. Widziałem kiedyś to chciał za spręzynkę coś ok.25 zł. Może tu coś będzie miał.http://allegro.pl/czesci-shimano-aero-gt-gtm-stardic-x-gt-gtm-i4083688575.htmlPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Dzięki, zaraz napiszę do gościa pytanie o dostępność tej sprężynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Dzięki, zaraz napiszę do gościa pytanie o dostępność tej sprężynki.mam dużo rodzaju sprężyn zwijanych można dorobić do każdego kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) mam dużo rodzaju sprężyn zwijanych można dorobić do każdego kołowrotka. Dorobić powiadasz? :-) Muszę sprawdzić tylko wymiary tej sprężynki i wtedy będę mógł się do Ciebie zgłosić. Chyba że masz już jakieś gotowce. Wtedy będzie łatwiej. Wiem, że ta sprężynka ma ze dwa i pół centymetra długości, a średnica to koło 4mm. Ale sprawdzę jak będę po pracy w domu, wtedy napiszę wymiary. Edytowane 26 Marca 2014 przez mnietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) Dorobić powiadasz? :-) Muszę sprawdzić tylko wymiary tej sprężynki i wtedy będę mógł się do Ciebie zgłosić. Chyba że masz już jakieś gotowce. Wtedy będzie łatwiej. Wiem, że ta sprężynka ma ze dwa i pół centymetra długości, a średnica to koło 4mm. Ale sprawdzę jak będę po pracy w domu, wtedy napiszę wymiary.mam gotowe podaj średnicę a dł.można sobie przyciąć porównując do orginałuprowadzę serwis ,także muszę mieć podstawowe części zamienne . Edytowane 26 Marca 2014 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) Darek, ja zrobię to z domu, bo w pracy to nie mam kołowrotka . Tak po szesnastej napiszę, choć wydaje mi się, że ona ma tak do czterech milimetrów zewnętrzną średnicę, może trzy milimetry z kawałeczkiem. Wsadziłem tam taką od długopisu, tylko w celu sprawdzenia, czy taka nie będzie za gruba i pasowała, oryginalna średnica była nieco mniejsza, tak w granicach 3mm. Chyba że masz takie i takie . Edytowane 26 Marca 2014 przez mnietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 mam nowe orginalne z innych kołowrotków w większości pasują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) Ok, to w takim razie mogę wziąć w ciemno . Czy te nowe mają długość ok. 25-30mm i średnicę zew. ok. 3,5mm? Jak tak, to podaj proszę na priv dane i kwotę do przelewu . Sezon już wkrótce, a ja mam niesprawny kołowrotek. Pomógł kolega Ledar, dziękuję bardzo. Temat do zamknięcia przez moderatora Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez mnietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi