Skocz do zawartości
  • 0

Produkcja nowego pływadełka dla wedkarzy

RADAR

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nasuwają mi się 3 pytania.

1. Czy kształt pływaka nie powoduje na fali efektu kołyski?

2. Czy umiejscowienie uchwytu na silnik niesymetrycznie nie będzie utrudniał w nawigacji, czy przy ustawieniu manetki silnika równolegle do pływaka (prosto) nie spowoduje ciągłego zakręcania w lewo?

3. Czy "polakierowanie" w ten sposób całości a w szczególności siedziska nie wpłynie negatywnie na bezpieczeństwo?

• 0

mocowanie dla echosondy by się porzydało, 1-2 uchwyty do wędek, błyszcżacy lakier oślepiać będzie przy słonecznej pogodzie i ciemny kolor nieźlę będzie grzać. 1-2 knagi aby czasem gdzieś przycumować i musi być miejsce aby zmieścił sie numer skoro pływadełko ma służyć do wędkowania

• 0

Witam.

Pływadełko na wodzie utrzymuje się stabilnie i nie kołysze się.

Co do koloru jest to żelkot dobierany z palety ral nie jest to lakier.

Pawęż może być zamocowana z lewej lub z prawej strony i nie utrudnia to w nawigacji .

Whatever co to jest, jest śliskie i tym samym niebezpieczne, łatwo sobie można wyobrazić sytuację kiedy na fali woda chlapie, wychylasz się do podebrania ryby, opierasz dłoń na pływaku, ślizg i lądowanie w wodzie. Zanim się zorientujesz co się stało pływadło może być parę metrów dalej i jest problem.

Edytowane przez Sławek.Sobolewski

• 0

Siedzenie jakimś antypoślizgiem wyłóżcie. Czy to jest rozbieralne do transportu? W sensie jakiegoś przemyślanego rozwiązania a nie, że trzeba śruby odkręcać kluczem nr 13. Ja bym się chyba do tego przywiązał linką w razie jakby chciało uciec. Ale sam pomysł spoko tylko... belly boat mieści się w plecaku i pompuje się go w parę sekund.

• 0

Dość ciekawa konstrukcja, ale niedopracowana, brak powierzchni antypoślizgowych.

Niestety nie znalazłem nigdzie nawet przybliżonej ceny, przypuszczam jednak,

że nie będzie to takie tanie.

Co do praktyczności raczej trudno powiedzieć?

Jest takie przysłowie: „Każda potwora znajdzie swojego amatora”,

to i to pływadełko na pewno znajdzie swoich nabywców.

Życzę powodzenia i mam pytanie;

Od  czego są te wiosła z dulkami i gdzie można takie kupić.

Edytowane przez Fishnen