Skocz do zawartości

daiwa czy dragon?

ujazd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum. W tym sezonie zamierzam zacząć moją przygodę z castingiem i jestem na etapie kupna multiplikatora. Chciałbym kupić coś niedrogiego i używanego bo nie wiem czy mi przypadnie taki sprzęt do gustu. Kij już kupiłem dragon hd fatso 25-60g i teraz został multiplikator. Mam możliwość kupna półrocznego Dragona Big Bait MF250il jeszcze na gwarancji lub używaną Daiwę Procaster Rojo 100hl. Byłbym wdzięczny za pomoc bo samemu mi trudno się zdecydować.

Pozdrawiam

Edytowane przez ujazd

Zobacz przede wszystkim czy szpulka nie ma jakichs obic, wgniecen, pokrec troszke posluchaj czy szumi, prawdopodobnie trzeba bedzie naoliwic lozyska itd. jak bedzie ok bierz daiwe. Jesli bedzie chrobotac , krecac bedziesz mial wrazenie ze zaraz sie rozleci , wez dragona, jest jeszcze na gwarancji :)

Grzesiu podałem najtańsza do czegoś się nadająca... Oczywiscie Hot Souce lepszy , o Rocket Fuel nie wspomne :) Ale ceny już wyższe.. Co ciekawe ta w sklepach za kilkanaście zł różni się od serwisowej oliwki ABU ( tej dostarczanej w oryginalnym opakowaniu).

user pisze

W tym sezonie zamierzam zacząć moją przygodę z castingiem i jestem na etapie kupna multiplikatora.

w efekcie koncowym jako porade dostaje zakup smaru i oliwki do lozysk ... nieuniknionym wydaje sie nastepny krok, teraz powinny posypac sie porady jak, jeszcze nieposiadany, kolowrotek tuningowac :rolleyes:

@ujazd

wez kup sobie ta daiwe, idz kilkaset razy nad wode, polow przez caly sezon a w przyszla zime bedziesz mial czas na analizy, oliwki, smarowania i tuningi :)

• Like 2

jak dla mnie oliwka + smar to raz w roku... chyba ze na extream fishing uprawiamy. Z smaru polecam penna oliwka - moze byc abu. Ale tak na prawde na nic Ci samrowanie jak w domu multik bedzie lezec ;) A wiec nie zawracaj sobie glowy smarami bo juz nie raz widzialem 4 letnie multiki ktore w fabryce prawie smaru nie dostaly a kreca dalej :)

Na ryby ! ;)