rblade Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Witam.Szukam wędki spinningowej do wędkowania na jeziorze z brzegu. Głównie chodzi mi o połowy szczupaka.Przynęty jakimi się posługuje to w gumy na główkach od 6 do 12 gram.Wydaje mi się że ciężar wyrzutu to do 5 do 25 i długość 270.Co do kołowrotka wolał bym hamulec z przodu.Mój budżet wynosi 270 zł.Czekam na wypowiedzi i propozycje.Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko19 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 na wędkuje nie pomogli?? ja jedynie mogę pomóc żebyś kija poszukał kongera moim zdaniem dobre kijki za mniejsze pieniądze i do tego może kręcioł spro lub ryobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 witam w tej kwocie to może byc dragon millenium i kołowrotek viper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Kołowrotek Spro Passion, wielkość 730 chyba będzie najodpowiedniejsza a sam kołowrotek generalnie ma dobre opinie. Jeżeli chodzi o wędkę przypilnuj giełdy można fajny sprzęt kupić za dobre piniądze. Osobiście na szczupaka polecałbym raczej wędkę do 30gr. ale co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rblade Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Witam.Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych wędkarzy. Co sądzicie o takim wędzisku:http://allegro.pl/wedka-dragon-thytan-light-spinn-2-70m-5-25g-grati-i4033754283.htmllubhttp://allegro.pl/dragon-millenium-super-fast-spin-270-5-25-g-i4066452111.html i o tych kołowrotkach:http://allegro.pl/kolowrotek-konger-virago-910-fd-na-spinning-gratis-i4069057491.html,http://allegro.pl/kolowrotek-spro-passion-720-fd-i4082388268.html Czekam na opinie i inne propozycje.Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Witaj, Żeby dobrze doradzić potrzeba jeszcze kilku informacji, jakie ma być przeznaczenie tego zestawu.- Gdzie masz zamiar łowić ( rzeka, jeziora )- Do jakich przynęt ten zestaw, ewentualnie pod jakie ryby. Z tych co podałeś to millenium i spro wypadają korzystniej. P.S. Pitt też już podał dobre źródło informacji. Edytowane 28 Marca 2014 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rblade Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Witaj, Żeby dobrze doradzić potrzeba jeszcze kilku informacji, jakie ma być przeznaczenie tego zestawu.- Gdzie masz zamiar łowić ( rzeka, jeziora )- Do jakich przynęt ten zestaw, ewentualnie pod jakie ryby. Z tych co podałeś to millenium i spro wypadają korzystniej. P.S. Pitt też już podał dobre źródło informacji.Będę wędkował na jeziorze z brzegu.Głównie chodzi mi o połowy szczupaka.Przynęty jakimi się posługuje to w gumy na główkach od 6 do 12 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Gumy jakiej wielkości ? Napisz też jaki masz budżet, będzie łatwiej coś doradzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rblade Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Gumy jakiej wielkości ? Napisz też jaki masz budżet, będzie łatwiej coś doradzić.Głównie 6 i 8 cm.Mój budżet wynosi 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/ szukajka.jpghttp://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 wpisz 894-2https://www.google.pl/#q=894-2+site:jerkbait.pl Edytowane 28 Marca 2014 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Budżet dosyć skromny ale kołowrotek Ryobi z najniższej serii (Ecusima 3000) plus kij Robinsona z serii Diplomat do 30gr spokojnie powinieneś zakupić i połowić tym zestawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Kurde jeszcze 100zł więcej i miałbyś zestaw jak marzenie. Kupisz kręcioł do 100 paru złotych i przy takich przynętach zaraz zrobią się luzy i zaczniesz czuć wszystkie tryby...ja chciałem zaoszczędzić przy okoniówce na kręciole i w ten sposób w ciągu kilku miesięcy zajechałem dwa młynki...a co dopiero mówić przy średnim szczupakowym spinnie. Za 400zł masz już jakiś wybór...Dragon Express 2,7 do 25 lub 30g plus Team Dragon 730, ostatecnzie SPRO Passion 730, to już naprawdę w miarę solidny zestaw. Do sezonu masz jeszcze chwilkę moze warto poczekać i odłożyć nieco więcej...napewno się opłaci, bo za 300zł to naprawdę ciężko coś wybrać sensownego. Można by poszukać czegoś z Mikado np, ale też bywa różnie z tym. Reasumując wg mnie 100 więcej naprawdę Cię ratuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon4999 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Ja tam polecam Dragon Express Spinn 4-20g 270cm możesz się pobawić z okonkami i średnimi szczupakami z kołowrotków to Shimano Catana 2500FB mam i wędke i młynek i chwalę sobie.Jeśli chcesz wiedzieć więcej to Pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Kurde jeszcze 100zł więcej i miałbyś zestaw jak marzenie. Kupisz kręcioł do 100 paru złotych i przy takich przynętach zaraz zrobią się luzy i zaczniesz czuć wszystkie tryby...ja chciałem zaoszczędzić przy okoniówce na kręciole i w ten sposób w ciągu kilku miesięcy zajechałem dwa młynki...a co dopiero mówić przy średnim szczupakowym spinnie. Za 400zł masz już jakiś wybór...Dragon Express 2,7 do 25 lub 30g plus Team Dragon 730, ostatecnzie SPRO Passion 730, to już naprawdę w miarę solidny zestaw. Do sezonu masz jeszcze chwilkę moze warto poczekać i odłożyć nieco więcej...napewno się opłaci, bo za 300zł to naprawdę ciężko coś wybrać sensownego. Można by poszukać czegoś z Mikado np, ale też bywa różnie z tym. Reasumując wg mnie 100 więcej naprawdę Cię ratuje Popieram, zestaw Spro Passion FD730+Dragon Express 5-25, będzie odpowiedni do przynęt oraz gramatury główek jaką podałeś tylko budżet lekko naciągnięty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Popieram, zestaw Spro Passion FD730+Dragon Express 5-25, będzie odpowiedni do przynęt oraz gramatury główek jaką podałeś tylko budżet lekko naciągnięty . Chyba że kijek będzie używany, za mniejsze pieniądze niż nowy Express można kupić z drugiej ręki wędkę wyższej klasy trzeba tylko przypilnować giełdy. A i niezły kołowrotek można wyrwać. Ja za używanego Penna Sargussa 3000 zapłaciłem mniej niż za nowy Spro Passion 720+zapasowa szpula.. Jeżeli budżet skromny polecam skoncentrować się na sprzęcie używanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Chyba że kijek będzie używany, za mniejsze pieniądze niż nowy Express można kupić z drugiej ręki wędkę wyższej klasy trzeba tylko przypilnować giełdy. A i niezły kołowrotek można wyrwać. Ja za używanego Penna Sargussa 3000 zapłaciłem mniej niż za nowy Spro Passion 720+zapasowa szpula.. Jeżeli budżet skromny polecam skoncentrować się na sprzęcie używanym Nie jest to głupie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 co do kołowrotków to zdecydowanie spro passion, mam jeden juz 3 lata i tylko łożysko na rolce smarowałem, pozatym działa jak nowy, używany głównie do przynęt do 30 gram, co do wędek to niewypowiem się bo nie znam tych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Mam zarówno Spro Passion jak i Expressa z tym że 15-40g. Generalnie zastrzeżeń nie mam, natomiast podtrzymują swoją wypowiedź o używanym sprzęcie, dysponując takim budżetem skupiłbym się na poszukiwaniu zestawu z drugiej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Co do kijka to koledzy mają rację, poszukaj czegoś używanego, daj ogłoszenie Może uda ci się dorwać jakiś konger world champion, diaflex, team dragon no a co do młynka też stawiał bym na passiona. Albo odczekaj trochę, zaoszczędź jeszcze ze stówkę i już zwiększy ci się pole manewru. Mikado też ma fajne kijki i to w dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi