Skocz do zawartości

Opinie o zestawie

rblade

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Szukam wędki spinningowej do wędkowania na jeziorze z brzegu.

Głównie chodzi mi o połowy szczupaka.

Przynęty jakimi się posługuje to w gumy na główkach od 6 do 12 gram.

Wydaje mi się że ciężar wyrzutu to do 5 do 25 i długość 270.

Co do kołowrotka wolał bym hamulec z przodu.

Mój budżet wynosi 270 zł.

Czekam na wypowiedzi i propozycje.

Dzięki z góry :)

Kołowrotek Spro Passion, wielkość 730 chyba będzie najodpowiedniejsza a sam kołowrotek generalnie ma dobre opinie. Jeżeli chodzi o wędkę przypilnuj giełdy można fajny sprzęt kupić za dobre piniądze. Osobiście na szczupaka polecałbym raczej wędkę do 30gr. ale co kto lubi

Witaj,

Żeby dobrze doradzić potrzeba jeszcze kilku informacji, jakie ma być przeznaczenie tego zestawu.

- Gdzie masz zamiar łowić ( rzeka, jeziora )

- Do jakich przynęt ten zestaw, ewentualnie pod jakie ryby.

Z tych co podałeś to millenium i spro wypadają korzystniej.

P.S. Pitt też już podał dobre źródło informacji.

Edytowane przez milupa

Witaj,

Żeby dobrze doradzić potrzeba jeszcze kilku informacji, jakie ma być przeznaczenie tego zestawu.

- Gdzie masz zamiar łowić ( rzeka, jeziora )

- Do jakich przynęt ten zestaw, ewentualnie pod jakie ryby.

Z tych co podałeś to millenium i spro wypadają korzystniej.

P.S. Pitt też już podał dobre źródło informacji.

Będę wędkował na jeziorze z brzegu.

Głównie chodzi mi o połowy szczupaka.
Przynęty jakimi się posługuje to w gumy na główkach od 6 do 12 gram.

Kurde jeszcze 100zł więcej i miałbyś zestaw jak marzenie. Kupisz kręcioł do 100 paru złotych i przy takich przynętach zaraz zrobią się luzy i zaczniesz czuć wszystkie tryby...ja chciałem zaoszczędzić przy okoniówce na kręciole i w ten sposób w ciągu kilku miesięcy zajechałem dwa młynki...a co dopiero mówić przy średnim szczupakowym spinnie. Za 400zł masz  już jakiś wybór...Dragon Express 2,7 do 25 lub 30g plus Team Dragon 730, ostatecnzie SPRO Passion 730, to już naprawdę w miarę solidny zestaw. Do sezonu masz jeszcze chwilkę moze warto poczekać i odłożyć nieco więcej...napewno się opłaci, bo za 300zł to naprawdę ciężko coś wybrać sensownego. Można by poszukać czegoś z Mikado np, ale też bywa różnie z tym. Reasumując wg mnie 100 więcej naprawdę Cię ratuje :)

Kurde jeszcze 100zł więcej i miałbyś zestaw jak marzenie. Kupisz kręcioł do 100 paru złotych i przy takich przynętach zaraz zrobią się luzy i zaczniesz czuć wszystkie tryby...ja chciałem zaoszczędzić przy okoniówce na kręciole i w ten sposób w ciągu kilku miesięcy zajechałem dwa młynki...a co dopiero mówić przy średnim szczupakowym spinnie. Za 400zł masz  już jakiś wybór...Dragon Express 2,7 do 25 lub 30g plus Team Dragon 730, ostatecnzie SPRO Passion 730, to już naprawdę w miarę solidny zestaw. Do sezonu masz jeszcze chwilkę moze warto poczekać i odłożyć nieco więcej...napewno się opłaci, bo za 300zł to naprawdę ciężko coś wybrać sensownego. Można by poszukać czegoś z Mikado np, ale też bywa różnie z tym. Reasumując wg mnie 100 więcej naprawdę Cię ratuje :)

Popieram, zestaw Spro Passion FD730+Dragon Express 5-25, będzie odpowiedni do przynęt oraz gramatury główek jaką podałeś tylko budżet lekko naciągnięty :P.

Popieram, zestaw Spro Passion FD730+Dragon Express 5-25, będzie odpowiedni do przynęt oraz gramatury główek jaką podałeś tylko budżet lekko naciągnięty :P.

Chyba że kijek będzie używany, za mniejsze pieniądze niż nowy Express można kupić z drugiej ręki wędkę wyższej klasy trzeba tylko przypilnować giełdy. A i niezły kołowrotek można wyrwać. Ja za używanego Penna Sargussa 3000 zapłaciłem mniej niż za nowy Spro Passion 720+zapasowa szpula.. Jeżeli budżet skromny polecam skoncentrować się na sprzęcie używanym  ;)

Chyba że kijek będzie używany, za mniejsze pieniądze niż nowy Express można kupić z drugiej ręki wędkę wyższej klasy trzeba tylko przypilnować giełdy. A i niezły kołowrotek można wyrwać. Ja za używanego Penna Sargussa 3000 zapłaciłem mniej niż za nowy Spro Passion 720+zapasowa szpula.. Jeżeli budżet skromny polecam skoncentrować się na sprzęcie używanym  ;)

Nie jest to głupie rozwiązanie.

Co do kijka to koledzy mają rację, poszukaj czegoś używanego, daj ogłoszenie Może uda ci się dorwać jakiś konger world champion, diaflex, team dragon no a co do młynka też stawiał bym na passiona. Albo odczekaj trochę, zaoszczędź jeszcze ze stówkę i już zwiększy ci się pole manewru. Mikado też ma fajne kijki i to w dobrych cenach.