drag Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 WitajcieJuż od kilku lat planuję odnowić znajomość z tą piękną rzeką,mam nadzieję w tym sezonie to zrobić.Dla jasności,głównym moim celem będzie kleń.Nie pytam o konkretne przynęty,techniki czy miejscówki,to planuję rozpracować sam .Jeśli macie jakieś doświadczenia,cokolwiek do napisania na temat Wełny, wszystko będzie mile widziane.Swoje własne wrażenia z pobytów nad rzeką(gdy już się pojawią )także na pewno tu umieszczę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Na pewno chłopaki z TPRW pomogą;http://tprw.pl/news.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Dzięki,działalność TPRW jest mi znana .Pomyślałem że warto byłoby założyć tutaj taki temat,może się rozwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) W Wełnie kleni jest naprawde sporo, można by rzec że kleniem ta rzeka stoi. O tej porze roku najlepsze wyniki miałem na prostkach z wolniejszym nurtem, na spore agresywnie pracujące woblery 4-6 cm. Jak już jednego trafisz to zazwyczaj stoi ich w pobliżu więcej.Rzeka piękna i na pewno warto ją odwiedzić. Przyujściowy odcinek - od elektrowni wodnej w Obornikach do ujścia do Warty jest wyłączony z łowienia (ok 1 km - rezerwat Słonawy). Jazie też są. Edytowane 31 Marca 2014 przez trinited 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 piękna rzeka,jak mieszkałem w poznaniu to tam jeżdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) rzeka dość kapryśna, ale urokliwa Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Ja łowię w miejscu gdzie Wełna rozpoczyna swój bieg , a mianowicie na wylocie z j. Piotrowo , mimo że Wełna swój bieg zaczyna tak na prawdę już przed j. Wierzbiczany , gdzie wypływa ze źródła w miejscowości Osiniec , to uznaje się że właśnie na wylocie z Piotrowa oficjalnie się zaczyna i płynie przez łąkę w nadleśnictwie Brody. Jak kolega @Jano napisał - kapryśna ale urokliwa. Jak po zejściu lodu woda na rzeczce jest krystalicznie czysta to można zaobserwować w.w jazie i klenie - są spore Gdy woda przybrudzi się lekko wkraczają spławikowcy i poławiają płocie , leszcze , liny i węgorze. Normą jest karp który wpływa z jezior przez które wełna przepływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Mam takie same plany jak kol drag ale niestety na planach sie konczy.Moze w tym roku bedzie lepiej wszak w maju urlop tacierzynski......A koledze drag sukcesó zycze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Mam takie same plany jak kol drag ale niestety na planach sie konczy.Moze w tym roku bedzie lepiej wszak w maju urlop tacierzynski......A koledze drag sukcesó zycze.... Dzięki za życzenia,jak na razie fajnie by było znaleźć w ogóle czas aby dotrzeć nad wode.Jak na razie minął kolejny weekend w którym praca pokrzyżowała plany .A jeśli nie połowic to chociaż połazić,troszkę fotek porobić,rzekę po prostu odwiedzić chciałem...No nic,może za tydzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Panowie zapraszamy w szeregi TPRW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Panowie zapraszamy w szeregi TPRW!Witaj.Napisz coś więcej jeśli możesz.Jak do Was dołączyć,z kim się ewentualnie skontaktować itd.Pozdrawiam Edit:doczytałem,deklaracja członkowska jest na stronie.Mimo tego podtrzymuję powyższe Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Panowie zapraszamy w szeregi TPRW!Witaj.Napisz coś więcej jeśli możesz.Jak do Was dołączyć,z kim się ewentualnie skontaktować itd.Pozdrawiam Edit:doczytałem,deklaracja członkowska jest na stronie.Mimo tego podtrzymuję powyższe No właśnie, napiszcie coś więcej...mam wrażenie, że ostatnio mniej się dzieje w TPRW... chyba nie było sprzątania Wełny w tym roku, sporadycznie aktualizowowana strona www... szkoda Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Dolaczam do kol Drag z pytaniem do TPRW.Można wstąpić ale co dalej ?Spotkania, dyskujsje, wspólne wyjazdy,wedkowania?Proszę o więcej info.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 W tym roku sprzątanie Wełny odbyło się 5 kwietnia, jeszcze nie ma newsa na naszej stronie. Co cieszy to, że śmieci było zdecydowanie mniej niż w poprzednich latach.Wysłałem wiadomość na priv zainteresowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Dzięki za info na priv. Jednak sporo się dzieje!Szkoda, że nie wiedziałem o sprzątaniu, w zeszłym roku wyjazd mi to uniemożliwił więc myślałem, że uda się w tym roku... No OK, może za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jano... u mnie na Łazarzu sprzątania aż nadto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Także dziękuję za info,po Świętach postaram się zawrzeć bliższą znajomość z TPRW.Wyrazy uznania za działania które podejmujecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jano... u mnie na Łazarzu sprzątania aż nadto...Adaś złośliwcze... u mnie na Łazarzu też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi