pickok Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 A jakich mulikow używacie w tej metodzie do tak lekkiego łowienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 zbroisz sie ladnie.. raczej nie bedzie Ci wygodnie rzucac tak krotkim kijem ale bedziesz mial zajebistego lighta Boczny raczej w ramach eksperymentu, docelowo wlasnie pod lighta. Zobaczy sie;-) Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Boczny raczej w ramach eksperymentu, docelowo wlasnie pod lighta. Zobaczy sie;-)Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu TapatalkaTylko pogratulowac... Stingray 66 to jedna z lepszych wedek finesse dostepnych na rynku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 A jakich mulikow używacie w tej metodzie do tak lekkiego łowienia??Na ten moment sparuję go z PX68L, zobaczymy jak się będzie sprawował. Docelowo coś ze szpulką SV byłoby cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Tylko pogratulowac... Stingray 66 to jedna z lepszych wedek finesse dostepnych na rynku....Dzięki, mam nadzieję że będzie w samo sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Na ten moment sparuję go z PX68L, zobaczymy jak się będzie sprawował. Docelowo coś ze szpulką SV byłoby cacy.Proponuję szpulkę tuningową do PXa ostatnio nabyłem i młynek sprawuje się na prawdę bardzo dobrze. Szpulka do T3 czy Ryogi waży 12 gram na przeciw 8,8g PX68. No chyba że mówimy o steezie, tam szpulka SV waży 10g, ale do PXa możemy dołożyć dodatkowe łożyska i wodzik od TDZ a wtedy steezowi będzie ciężko podskoczyć PXowi w UL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 ok, dzięki za info. Dopiero będę zaczynał grzebać przy nim, więc możliwe kierunki jak najmilej widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Trochę odgrzeję kotleta...,Nie macie kłopotu z rzucaniem zestawem castingowym z drop shotem?Taki zestaw ma 2 środki ciężkości, jeśli można tak to ująć, czyli gumę i ciężarek, po załadowaniu kija mamy w powietrzu "helikopter" szpula przyśpiesza i zwalnia w rytm obrotu zestawu no i wiadomo z czym się to wiąże... czy też rozwiązuje... Mówię o zestawie gdzie obciążenie nie jest na tyle dominujące by waga gumy nie miała praktycznie znaczenia... oraz z dość dużym odstawieniem przynęty od ciężarka... by było bardziej obrazowo jaskółka 5" i 7 gram na dole w odstawieniu 120 - 150 cm np.- byłem na tyle zdeterminowany, że zacząłem stosować zupełnie nie dropshotowe kije, czyli prawie nie ładujące przynęty i odległości oraz procent udanych rzutów wzrósł, jednak przyjemność łowienia zmalała...Macie może jakieś swoje patenty na takie dolegliwości? Multiki mam z hamulcami odśrodkowymi (skorpion, curado). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Zamontuj 20g i po problemie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Ale wiesz, jak oderwiesz od dna 7 gram a 20 to robi różnicę w zachowaniu przynęty, stosuję 7 bo chcę by ten, powiedzmy powrót, nie był tak agresywny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exkudlaty Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Łowiłem zestawem castingowym zarówno dropshotem jak i trokiem. Nie chciało mi się gimnastykować z dowiązywaniem żyłki czy fluorocarbonu jako troka, więc zrobiłem pętlę z plecionce i też hulało jak należy. Co do rzutów dropshotem, to nie zauważyłem, żeby zestaw w locie miał dwa środki ciężkości. Bardziej plątał się trok niż dropshot. Ciężarek 10 gram waży więcej niż haczyk z gumką 3-5 cm. Ciężarki, których używałem to 10 gramowe oliwki lub pałeczki (nakupiłem tego chmarę jak była w decatholonie przecena). Co prawda oliwka jest wiązana na amen, ale jak zajdzie potrzeba to zawsze można skrócić odcinek między ciężarkiem a przynętą (w myśl zasady, że łatwiej kijek pocienkusić, niż go później pogrubaśnić).Zestaw, który obsługiwał u mnie to, wspomniany wcześniej, Team Dragon 240/3-14 i Abu Revo 3 gen z lekką szpulą (chociaż zanim przyszła szpula to Okuma Helios Air też dawała radę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Ale wiesz, jak oderwiesz od dna 7 gram a 20 to robi różnicę w zachowaniu przynęty, stosuję 7 bo chcę by ten, powiedzmy powrót, nie był tak agresywny... Pracuj raczej przynętą ,a nie ciężarkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Jasne... ale czasami chce się pójść ciut płyciej po prostu z przynętą i wtedy ona musi jakoś wrócić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 a co to za różnica cast czy korba , nie bardzo kumam , tak czy tak to tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Nie wiem dokładnie co masz na myśli, pisałem o problemie przy rzucaniu specyficznym zestawem dropszotowym, który w korbie nie występuje - tu jest różnica.A jeśli chcesz powiedzieć innymi słowy "po co rzucać castem jak można korbą" to po prostu nie mam korby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 nie ma różnicy czy tym czy tym , chcesz łowić to łów , mój kumpel łowi na cast wszystkimi możliwymi metodami tak jak ja na korbę , różnicy w łowieniu niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi