Skocz do zawartości

Fuji Skss , tańsze odpowiedniki

Qowax001

Rekomendowane odpowiedzi

Tańszy zamiennik dla uchwytu który kosztuje raptem około 10 euro ? to chyba jakieś żarty ? Można samemu sobie uchwyt zrobić z rurki aluminiowej .Trzeba by było uciąć dwa kawałki po około 5 cm i jedną stronę lekko jakimś stemplem rozszerzyć aby stopka kołowrotka weszła to będzie taniej . Fuji DPS kosztuje 4,95 Euro i tańszych uchwytów już nie spotkałem .

Tańszy zamiennik dla uchwytu który kosztuje raptem około 10 euro ? to chyba jakieś żarty ? Można samemu sobie uchwyt zrobić z rurki aluminiowej .Trzeba by było uciąć dwa kawałki po około 5 cm i jedną stronę lekko jakimś stemplem rozszerzyć aby stopka kołowrotka weszła to będzie taniej . Fuji DPS kosztuje 4,95 Euro i tańszych uchwytów już nie spotkałem .

Najtańsze są po 69 zł i raczej nie interesują mnie rzeźby z rurek , i nie wiem co w tym wszystkim tak Kolegę śmieszy ? Poprostu zapytałem czy są tańsze zamienniki bo przy robieniu 3 kijków da się już zauważyć oszczędność, zwłaszcza że ten uchwyt w inazumie perch nie jest jakiś mega tandetny ciekawe tylko czy da się takie nabyć osobno.

Nie potrzeba chińskich łapek aby było taniej , wystarczy przejrzeć ofertę zagranicznych sklepów. Ostatnio ściągałem z Japonii  między innymi przelotki Fuji Torzite i wyszły tyle co w Europie Sici w stalowych ramkach.

Oczywiście doliczyłeś vat i cło? Bo teraz już nawet za 20 dolarów doliczają cło i vat. Ostatnio do kilku małych paczek płaciłem równo, wyszło praktycznie podobnie co w niektórych naszych sklepach. No i dochodzi jeszcze transport do paczek od którego tez trzeba zapłacić vat.

Oczywiście w przypadku zakupów na większe kwoty transport nie jest dużą kwotą. Ale kup blank 240cm w jednym kawałku. Zobaczymy wtedy :)

Edytowane przez Kilobear

W inazumie perch jest uchwyt Fuji 

attachicon.gifInazuma_flash_Perch.jpg

Nie koniecznie :)  Owszem na reklamie jest fuji w realu juz nie koniecznie...ja bynajmniej widziałem mikado z uchwytem "ala" skss ,ale fuji to nie było zdecydowanie (bynajmniej ja nie widzialem napisu fuji, a przyjrzałem sie bardzo dokładnie)  Jestem przekonany , że zamienniki istnieją ...tylko nie wiem gdzie   :)

Edytowane przez pablo208

Nie koniecznie :)  Owszem na reklamie jest fuji w realu juz nie koniecznie...ja bynajmniej widziałem mikado z uchwytem "ala" skss ,ale fuji to nie było zdecydowanie (bynajmniej ja nie widzialem napisu fuji, a przyjrzałem sie bardzo dokładnie)  Jestem przekonany , że zamienniki istnieją ...tylko nie wiem gdzie   :)

Ja sugerowałem się reklamą i co na niej widać, w realu nie miałem jeszcze okazji oglądać podróbek skss. I raczej na nie bym się nie skusił. Ile bym zaoszczędził? Euro , może dwa ?

Blanki kupuję w Polsce . Ale już "osprzęt" nie koniecznie. Na razie płaciłem tylko raz cło i to było zaniżone . Nie mam zamiaru przekonywać gdzie taniej , każdy potrafi liczyć  ;)

Zgadza sie, po prostu ja licze zawsze wersje pesymistyczną i ta już nie jest taka różowa. Zwłąszcza jak dostaniesz towar pomylony i będziesz go musiał odesłać na swój koszt. Takie cuda też się zdarzają. WIem po sobie i po kilku znajomych ze wersje bez cła i vatu coraz mniej się zdarzają. Państwo szuka pieniędzy.

Mogę się oczywiście mylić, ale takie oszczędności z mojego bardzo skromnego doświadczenia w tej dziedzinie powodują zazwyczaj powstawanie kolejnych wątków pt: ratujcie, coś się rozwaliło, obdarło stopkę kołowrotka itd... 

a ja widzialem napis , fuji na tych wędkach , własnie to zwróciło moja uwage w sklepie  :)  to jest jakies zboczenie juz normalnie ...

Co do Mikado Inazuma to miałem wersje do 22g i tam był SKSS Fuji, jak dla mnie uchwyty extra zwłaszcza gdy zastosujemy je na surowo bez insertu, palec na blanku to jest to co lubie

ale miałeś inazume zander, tam jest fuji a w perchu na 101% nie ma , chociaż jak pisałem różni się twardoscia plastiku , i ma widoczny zgrzew.

Panowie, powszechna praktyka w segmencje nazwijmy to 'poularnym' jest, ze jak pierwsza seria wchodzi na rynek to jest mniej wiecej jak powinno byc - zgadza sie osprzet, przelotki etc. Jak tylko sie rozejdzie po rynku ze pojawil sie jakis model uczciwie zrobiony, wtedy importer sprowadza kolejna serie bedaca podrobka pierwszej serii ( czesto cena sie nie zmienia zeby dalej pozostalo wrazenie ze kupujemy ten sam kij co zachwalany np w necie) z tym ze uchwyt jest 'prawie' jak fuji, przelotki to fuji ale powiedzmy juz nie alconite tylko alu oxy a i blank jakis taki zriobil sie inny, przyciezkawy ;)

Nie wiem czy tak bylo akurat w opisywanym modelu Mikado ale powiedzmy ze historia polskiegi rynku wedkarskiego zna takie przypadki

To jest jeszcze jeden powod dla ktorego warto wybrac wedke z pracowni lub robic samemu - czlowiek ma przynajmniej pewnosc za co zaplacil

• Like 1

Panowie, powszechna praktyka w segmencje nazwijmy to 'poularnym' jest, ze jak pierwsza seria wchodzi na rynek to jest mniej wiecej jak powinno byc - zgadza sie osprzet, przelotki etc. Jak tylko sie rozejdzie po rynku ze pojawil sie jakis model uczciwie zrobiony, wtedy importer sprowadza kolejna serie bedaca podrobka pierwszej serii ( czesto cena sie nie zmienia zeby dalej pozostalo wrazenie ze kupujemy ten sam kij co zachwalany np w necie) z tym ze uchwyt jest 'prawie' jak fuji, przelotki to fuji ale powiedzmy juz nie alconite tylko alu oxy a i blank jakis taki zriobil sie inny, przyciezkawy ;)

Nie wiem czy tak bylo akurat w opisywanym modelu Mikado ale powiedzmy ze historia polskiegi rynku wedkarskiego zna takie przypadki

To jest jeszcze jeden powod dla ktorego warto wybrac wedke z pracowni lub robic samemu - czlowiek ma przynajmniej pewnosc za co zaplacil

Za trzy stówy to się ukręci wędkę że hoho.

Rozumiem, gdyby to miało kosztować x2, ale tyle nie będzie kosztować. Będzie x3.

Dla osoby rozmyślającej o wędce za 300zł, 600 nie zrobi różnicy