robimax Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Widzę ze łuska jest dośc głęboko rzeźbiona więc napewno spróbowałbym malowania tak jak pokazuje Mikko na jednym ze swoich ostatnich filmików. Na początek czarny a potem kolor, aero pod małym kontem w stosunku do płasczyzny boku wobka, pewnie widziałes jak to robi, moim zdaniem efekt łuski naprawde fajny no i kombinować z kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Jak nie masz pomysłu na malowanie, to polecam zajrzeć na pierwszą stronę własnego wątku. Tam masz świetne malowania do zerżnięcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Widzę ze łuska jest dośc głęboko rzeźbiona więc napewno spróbowałbym malowania tak jak pokazuje Mikko na jednym ze swoich ostatnich filmików. Na początek czarny a potem kolor, aero pod małym kontem w stosunku do płasczyzny boku wobka, pewnie widziałes jak to robi, moim zdaniem efekt łuski naprawde fajny no i kombinować z kolorami Testowałem to i powiem, że nie są to takie łatwe manewry. Po nałożeniu czarnego koloru bardzo ciężko potem jest pokryć go innym kolorem, aby wciąż to wszystko dobrze wyglądało. Po nałożeniu nałożenie kilku warstw białej farby powierzchnia robi się bardzo chropowata i poza tym nie przywraca już kolejnym kolorom ich pierwotnej barwy. Ogólnie mówiąc mi wychodzi to trochę dupnie. Więc tę technikę narazie pominę póki nie będę miał farb z najwyższej półki i lepszego aero, bo może dzięki temu udałoby się uzyskać ten efekt. Jak nie masz pomysłu na malowanie, to polecam zajrzeć na pierwszą stronę własnego wątku. Tam masz świetne malowania do zerżnięcia Tak, trochę udoskonalam stare wzorce. Ale wiesz, przydałby się jakaś nowa, ciekawa skórka. Oczywiście też nie chcę, aby każdy jeden model miał po 15 różnych wzorów, bo po 4-5 modelach można byłoby oszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Tez sie nad tym kryciem zastanawiałem i myślę ze farby dobraej jakosci to podstawa, jakimi farbami póbowałes to robic i nie wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Tez sie nad tym kryciem zastanawiałem i myślę ze farby dobraej jakosci to podstawa, jakimi farbami póbowałes to robic i nie wyszło? Farba czarna - Model Master, natomiast białą testowałem różną - od ponoć najlepszej: mr. base white 1000, po createxa i także MM. Tak czy siak powoli będę przechodził na lakiery samochodowe, które ponoć dobrze dobrane dużo lepiej spisują się od tych modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Jest na czym zwiesić oko, widać staranność wykonania i wydaje mi się ,że pomysłów też nie brakuje Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Widać po samym podejściu (pomijam pieczołowitość wykonania), że będzie to dobra przynęta! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 A ja troszke pomarudze :ph34r:Przyneta wykonana na najwyzszym poziomie i tu nie mam Ci nic do zarzucenia bo jestes w czolowce jezeli chodzi o przynety szczupakowe.Jedyna rzecza ktora mi sie nie podoba (i to bardzo) to kopiowanie wyrobow Mikko az w takim stopniu.... Zdjecia robisz jak on, malowania sa scigniete od niego a teraz jeszcze skopiowales ksztalt i wyglad. Mysle ze musisz wypracowac sobie swoj wlasny styl zeby nikt nie mial Ci nic do zarzucenia. Wielu sie wzoruje na jego przynetach (ja rowniez), wielu sie sporo uczy z jego filmikow instruktazowych ale wedlug mnie jest pewna granica i Ty ja moim zdaniem przekroczyles. Mam nadzieje ze juz w kolejnych modelach pokazesz nam "Zelldo style" ;-) Nie odbierz mojej wiadomosci zle bo jestem fanem Twoich przynet i zawsze tu zagladam ;-) Pozdrawiam Melek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Całkowicie Cię rozumiem Melek i oczywiście przyznaję rację. Ale tak jak podkreśliłem na początku, chciałem tylko porównać końcowy efekt. Więc dlatego wykonałem tak 'wredny" pierwowzór. Aktualnie tworzone modele już nie nawiązują do jego dzieł, więc taka odskocznia była jednorazowa. Natomiast co do zdjęć to także wezmę tę uwagę do serca, ale też nie posiadam profesjonalnych pudeł fotograficznych. A chciałbym, aby zdjęcia były w klimacie czystym i stonowanym, bez kwiatków czy kamyczków. A kawałek deski i tło w innym odcieniu po prostu się do tego nadaje. A z malowaniem to się nie zgodzę Daaaleko mi do niego! Tak czy siak na pewno postaram się, aby końcowy efekt nie nawiązywał w tak dużym stopniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Farba czarna - Model Master, natomiast białą testowałem różną - od ponoć najlepszej: mr. base white 1000, po createxa i także MM. Tak czy siak powoli będę przechodził na lakiery samochodowe, które ponoć dobrze dobrane dużo lepiej spisują się od tych modelarskich.Nie ponoć tylko na pewno Wobki rewelka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 No dobra, cukierki pomalowane. Niektórym potrzebna jest jeszcze jedna warstwa żywicy, ale ponoć przez kilka następnych dni ma być całkiem pochmurne, więc zdecydowałem się strzelić kilka fot póki jeszcze miałem dobre światło.Nie inwestowałem ostatnio w jakieś nowe barwy, więc kolorystyką nie różnią się mocno od poprzedników. Natomiast wykombinowałem nowe oczka i trochę inteligentniej rozłożyłem perełkę. Ale pal licho te malowanie! Najważniejsze jest to, że zaprowadziłem je dzisiaj nad wodę, aby sprawdzić czy wszystkie chodzą jak powinny. Wiem, że obiecałem jakiś film z ich pracy, ale osoba, która miała mi dzisiaj pomóc niestety nie dała rady (chociaż z tak mocnym słońcem i tak pewnie byłoby wszystko słabo widoczne). Więc napiszę nieco więcej o ich pracy. "Sliderowate" zwinne skręty, ale bez trudu można zrobić dłuższy odjazd. Wszystkie są wolnotonące i bardzo ładnie majtają brzuszkiem w opadzie. A przy stałym prowadzeniu robią wąskie skręty, więc myślę, że radziłyby sobie w płytkim trollingu. Co tu więcej? Miały być gliderami i gliderami są. Ogólnie jestem zadowolony Wszystkie mają po 12 cm i wagę 47 g (niektóre są nieco lżejsze ok. 45g). Kotwice nr.1 Sporo osób pyta się czy jest możliwość kupienia bądź wymiany. Odpowiadam, że jest. Chociaż z tej serii pewnie nic nie zostanie, bo większość cukierków są dla osób, które pisały do mnie wcześniej. Ale jeśli ktoś ma ochotę - niech da znać, będę przynajmniej wiedział jakie kolorki dobrać w następnej serii. A tak jeszcze zapowiem, że kończę dziś szkicować kolejny model. Nieco pod większe zębacze, bo ok. 15 cm. W dodatku w wersji z twisterem i bez 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 bardzo fajnie Ci wyszły- klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Malowanie oczu boskie , podaj jakiego tuta po kolei jak i co. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Efekt malowania potęguje rzeźba. To samo malowanie na gładkim korpusie było by mniej atrakcyjne. Całość kapitalnie zrobiona. Graty za osiągnięcie zamierzonego rezultatu pracy tej przynęty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Super przynęty , jestem pod wielkim wrażeniem miło śledzić twój wątek powodzenia w dalszych pracach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Malowanie oczu boskie , podaj jakiego tuta po kolei jak i co. W skrócie:1. projektujesz oczy2. drukujesz3. żywicujesz Efekt malowania potęguje rzeźba. To samo malowanie na gładkim korpusie było by mniej atrakcyjne. Całość kapitalnie zrobiona. Graty za osiągnięcie zamierzonego rezultatu pracy tej przynęty. Dokładnie, jednak te łupienie przez kilkadziesiąt godzin daje jakiś efekt Super przynęty , jestem pod wielkim wrażeniem miło śledzić twój wątek powodzenia w dalszych pracach Dziękuję. Mi jest miło, że ktoś go śledzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Jako że sam dłubię jerki bardzo często zaglądam do Ciebie, masz talent chłopie! Z chęcią przygarnąłbym parę sztuk Twoich jerków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Na mnie zrobiły wrażenie oczy.Malowanie poprawne. Edytowane 27 Maja 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 W skrócie:1. projektujesz oczy2. drukujesz3. żywicujesz Dokładnie, jednak te łupienie przez kilkadziesiąt godzin daje jakiś efekt Dziękuję. Mi jest miło, że ktoś go śledzi A myślałem, że oczy są malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 15 cm z twisterem? tak trzymac 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Pięknie. Wysoko postawiona poprzeczka gratulacje. Oczy wymiataja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 REWELACJA, słów brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Gratki Zelldo. Przepiękna robota. Oczy faktycznie wyszły pierwsza klasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 A myślałem, że oczy są malowane Ciężko byłoby wykonać tak detal ręcznie na 1cm2 Poza tym nawet z takimi jest od groma zabawy, 60-70% leci do kosza. Tu źle przycięte, tu żywica się rozlała, za dużo pęcherzyków powietrza... 15 cm z twisterem? tak trzymac Pewnie, nie będziemy się bawić w półśrodki Ale wiesz, że są plany i na mniejsze perełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 cos tam ptaszki cwierkaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi