Skocz do zawartości

Zelldo Lures

Skin

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Zalałem właśnie pierwszą połówkę formy. Jutro druga i na piątek obiecuję pierwsze zdjęcia nowego modelu. Nie będzie w 100% skończony, ale gotowy na tyle, aby dać jakiś prześwit jego wyglądu. Ale kiedy forma wiąże, to też nie ma czasu na świąteczny odpoczynek. Tomy wykonał swoją część pracy i dostarczył materiały a teraz to trzeba wszystko skleić i wypieścić.

Przemiana będzie spora, bo naturalny kształt ryby nie pozwoli na świetną jerkową pracę, ale mam kilka pomysłów jak to zmienić ;) Najbardziej obawiałem się zmiany wyglądu. No bo jak tu poprawić naturę? O dziwo wydaje się to do zrobienia. Kilka zabiegów kosmetycznych w celu uwypuklenia głównych rys powinno dobrze zdać egzamin. Także wrzucenie kilku dodatków, aby nadać charakter jest możliwe. Ogólnie pracy jest dużo, ale świadomość robienia czegoś kompletnie nowego, czegoś czego chyba tak naprawdę jeszcze nie ma jest wystarczającą motywacją. A dodatkowo ta nutka niepewności wyglądu finalnej postaci. 

Edytowane przez Zelldo
  • Like 2

Miło się patrzy na swoją pracę mając świadomość, że jeszcze nie tak dawno trzymało się w dłoni nieduży klocek drewna. 

A więc tak będzie się prezentować nowy jerk, który będzie w 3 rozmiarach - 9cm, 12cm i 15cm. Ten na zdjęciu ma 12cm i jest ukończony w 90%. Potrzebnych jest jeszcze kilka poprawek.

Ciężko mi przewidzieć ile czasu poświęciłem na tworzenie tego modelu, bo robię ich kilka na raz. Ale jeśli pamięć mnie nie myli to zacząłem ponad 3 tygodnie temu. 

Planuję także przebudować ten model na dwuczęściowego swimbaita. 

rrxLqr9l.jpg

NFEruNjl.jpg

Różni się znacznie od poprzedniego glidera. Zmieniony design i mocno skorygowany kształt, aby w wodzie mógł osiągnąć jeszcze dłuższe odjazdy od poprzednika. Rzeźba także jest moim zdaniem na dużo, dużo wyższym poziomie. Kumam już czacze, więc nóż, dłonie i mózg lepiej ze sobą współpracują ;)

Czekam teraz na kilka dodatkowych materiałów i zaczynam malowanie, które też będzie już poprzeczkę wyżej i postaram się, aby rozpiętość kolorystyczna była jak najszersza. 

OomvOwVl.jpg

Wieczorem postaram się wstawić jeszcze kilka zdjęć. Niestety przy czystym odlewie ciężko uchwycić obiektywem każdy szczegół i wszystko się nieco ze sobą zlewa. Ale to tylko przedsmak ;) 

Edytowane przez Zelldo
  • Like 8