Dienekes Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wysłałem Ci smsa daaawno temu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 KOLEDZY na początek maja będzie dostępny Jerk [10-12cm] przeznaczony na Szczupaki.Odsłona jak będzie w 100% gotowy . Twórcy-Zelldo i Ja w kooperacji.Zdecydowaliśmy o połączeniu dwóch technik i sił w tym temacie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 PIERD**NIE??? PIERD**NIE!!!(wybaczcie za nic nie wnoszący post, musiałem)czekam na efekty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Kurde , początek maja to bardzo odległy termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Kurde , początek maja to bardzo odległy termin. Nadaliśmy dosyć spore tempo, więc na maj gotowy być musi, ale nikt nie powiedział, że gotowy nie będzie wcześniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 (edytowane) Zalałem właśnie pierwszą połówkę formy. Jutro druga i na piątek obiecuję pierwsze zdjęcia nowego modelu. Nie będzie w 100% skończony, ale gotowy na tyle, aby dać jakiś prześwit jego wyglądu. Ale kiedy forma wiąże, to też nie ma czasu na świąteczny odpoczynek. Tomy wykonał swoją część pracy i dostarczył materiały a teraz to trzeba wszystko skleić i wypieścić.Przemiana będzie spora, bo naturalny kształt ryby nie pozwoli na świetną jerkową pracę, ale mam kilka pomysłów jak to zmienić Najbardziej obawiałem się zmiany wyglądu. No bo jak tu poprawić naturę? O dziwo wydaje się to do zrobienia. Kilka zabiegów kosmetycznych w celu uwypuklenia głównych rys powinno dobrze zdać egzamin. Także wrzucenie kilku dodatków, aby nadać charakter jest możliwe. Ogólnie pracy jest dużo, ale świadomość robienia czegoś kompletnie nowego, czegoś czego chyba tak naprawdę jeszcze nie ma jest wystarczającą motywacją. A dodatkowo ta nutka niepewności wyglądu finalnej postaci. Edytowane 24 Grudnia 2014 przez Zelldo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Dawajcie Panowie do pracy, wstawiac foty, dajcie zobaczyc:) tylko zarezerwujcie gramature do 3/4 oz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Chyba 3 LUB 4oz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Tak po cichu chcialem przemycic moja ulubiona gramature... najwyzej cos sie pod grubsze zakupi, aczkolwiek chcialbym tego uniknac... bo nie lubie na ciezko;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Myślę, że będziemy starali się o jak największa rozpiętość wagową. Ja choć idę w większe przynęty, to z tych mniejszych także nie zamierzam rezygnować. Fajnie byłoby też zmienić skojarzenie jerków z typowo szczupakowymi przynętami. Ale to już inna opowieść 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 (edytowane) Dokladnie, w koncu jerk nie musi sie zaczynac od dwoch uncji... pamietajcie o tych, ktorzy nie maja az tak mocnych kijkow;) Edytowane 24 Grudnia 2014 przez MRTNZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Szykuje się prawdziwy kiler,w kolejce się ustawiam do nabycia tego cuda:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 W kolejce i mnie nie zabraknie ale tak do 60 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Ta nowa kooperacyjna pociecha na moje oko nie powinna mieć więcej niż 45g, a może nawet nie przekroczy 40g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Miło się patrzy na swoją pracę mając świadomość, że jeszcze nie tak dawno trzymało się w dłoni nieduży klocek drewna. A więc tak będzie się prezentować nowy jerk, który będzie w 3 rozmiarach - 9cm, 12cm i 15cm. Ten na zdjęciu ma 12cm i jest ukończony w 90%. Potrzebnych jest jeszcze kilka poprawek. Ciężko mi przewidzieć ile czasu poświęciłem na tworzenie tego modelu, bo robię ich kilka na raz. Ale jeśli pamięć mnie nie myli to zacząłem ponad 3 tygodnie temu. Planuję także przebudować ten model na dwuczęściowego swimbaita. Różni się znacznie od poprzedniego glidera. Zmieniony design i mocno skorygowany kształt, aby w wodzie mógł osiągnąć jeszcze dłuższe odjazdy od poprzednika. Rzeźba także jest moim zdaniem na dużo, dużo wyższym poziomie. Kumam już czacze, więc nóż, dłonie i mózg lepiej ze sobą współpracują Czekam teraz na kilka dodatkowych materiałów i zaczynam malowanie, które też będzie już poprzeczkę wyżej i postaram się, aby rozpiętość kolorystyczna była jak najszersza. Wieczorem postaram się wstawić jeszcze kilka zdjęć. Niestety przy czystym odlewie ciężko uchwycić obiektywem każdy szczegół i wszystko się nieco ze sobą zlewa. Ale to tylko przedsmak Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Zelldo 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jakość rzeźby wzoru pod formę musiała być kosmiczna,no i wreszcie widzę na jerku fajne oczy,do tego realistyczne a nie rodem z mangi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jaka wage przewidujesz dla dziewiatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 O, toś się przyczaił z takim rarytasem Super! Czekam na pierwsze gotowe malowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Toż to piękna żywa rybka , tylko albinos. Świetny projekt się zapowiada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jaka wage przewidujesz dla dziewiatki? Poprzedni jerk w małej wersji miał 8,5cm i ważył 19,5 gramów. Więc pewnie przy 9 cm, waga będzie gdzieś koło 21 gramów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Idealnie dla mnie, idealnie;) takie najbardziej lubie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Poprzedni jerk w małej wersji miał 8,5cm i ważył 19,5 gramów. Więc pewnie przy 9 cm, waga będzie gdzieś koło 21 gramów To ja zaczekam na tego łamańca co jest w planach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 To ja zaczekam na tego łamańca co jest w planach. Teraz sobie uświadomiłem, że łamańce będzie trzeba też zrobić w 3 rozmiarach.. Ale okej, taki 9cm łamaniec może być całkiem fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Mega fajna ta rybcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Tak a przede wszystkim konstruktor bardzo dobry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi