Skocz do zawartości
  • 0

Ultralight Panowie Pomocy

sharki

Pytanie

Mam mały problem , bylem do niedawna posiadaczem Mikrosa215 0,2-5gr kongera, prawdopodobnie lepsza połowa przyczynila sią do jego połamania.

Prosze was o pomoc? podpowiedzcie co aktualnie na rynku jest warte uwagi w tej klasie wędeczek.

Mikros sprawdził sie jako wedeczka dająca dużo dobrej zabawy przy połowach wzdreg, okoni ,leszczy.Nigdy mnie nie zawiódł zjezdzil ze mna Polske jako członek delegacji ,łowil w różnych wodach , lecz poddał sie przy konfrontacji z żona.

Bardzo dziekuje za pomoc

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witaj :D

uuu żonka musiała być zdenerwowana :D

Ja osobiście polecam dość stary model wklejanki Dragon Progress Superlite, super czuła i elegancka, Okoń nie spadnie nie ma szans, sądze tylko że rękojeść za długa...dalej miałem do czynienia z Konger Equs Tango ten do 12gram, super sprawa ! Cena nawet duża ale super czułość !

Może zamów Customa :D przejżyj artykuł o Okoniowych kijkach a tak swojąd drogą to jak zaciałes Okonia powyżej 30cm to jak sie taki UL kijek zachowywał ? bardzo się wygina ?

• 0

W tym roku na Wiartlu przy zatopionym drzewie tzydziestaki brały bez zarzutu podaj mi maila to podesle Ci fotke

Wedeczka wytrzymała nawet zaciecie na zaczepie. Główką jaką łowiłem 4 g super czułem jak stukam o dno

Być może mamy tą samą miejscówkę na Wiartlu,na grubsze okonie:)

• 0

Może warto obejżeć Mikado Lexus Saphire Spin. ja mam 2,4 do 10 gr bardzo fajny poręczny kijek. 2,1 m jest do 7 gr. Kiedyś były dużo droższe, teraz można ten kijek dostać za ok.130 zł. Polecam, znam kilku kolegów którzy łowią tym kijkiem...każdy chwali.

Pozdrawiam

• 0

Może warto obejżeć Mikado Lexus Saphire Spin. ja mam 2,4 do 10 gr bardzo fajny poręczny kijek. 2,1 m jest do 7 gr. Kiedyś były dużo droższe, teraz można ten kijek dostać za ok.130 zł. Polecam, znam kilku kolegów którzy łowią tym kijkiem...każdy chwali.

Pozdrawiam

Kiedyś blank produkowany był w Korei, obecnie już w Chinach. Dwa różne blanki, światy i ceny :lol: