Patrinho Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Mam zamiar jechać nad kanał żerański trochę po spinningowca i nie wiem jaki zestaw wsiąść?? jerki czyli slider 10 fatso 10 itp.czy lekki spinning na boczny trok?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Raczej chyba lekki sprzęt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrinho Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 ok thx jadę pa! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Pierwszy okonek na spinning w tym roku zaliczony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Teee.... . Archeolog sie znalazł . Sześć latek prawie minęło. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 A ja sobie płotki połowić poszedłem a zamiast tego obserwowałem poszukiwania zwłok. Dziadek łowiący pickerami twierdził, ze juz 7 razy podobne akcje tam oglądał. Nie na moje nerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Pewnie sporo węgorzy w okolicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 A ja sobie płotki połowić poszedłem a zamiast tego obserwowałem poszukiwania zwłok. Dziadek łowiący pickerami twierdził, ze juz 7 razy podobne akcje tam oglądał. Nie na moje nerwy.a to nie na małym porcie zaraz za zjazdem z modlinskiej ? Jechałem ostatnio i nurka widziałem i masę sprzętu, co do kanału co sezon odwiedzam faelbet i praktycznie zawsze coś się upnie , bardzo dobrze wieczorami żerują tam drobne sandacze i wąsy do kilku kg, chociaż z gruntu widziałem tam 2 cyfrówki nie raz, w dzień raczej tylko okonie i drobne bolki które mimo syfu na kanale są od kiedy pamiętam, na kobialce kiedyś systematycznie łapało się 70tki , tam wiecznie jest zgrupowanie uklei, ale niestety i wędkarze dobrze znają to miejsce i zabić się można o wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Witam, Chciałem kolegów po kiju zapytać, bo nie jestem pewien; Czy na całym kanale żerańskim od Elektrowni mostu w kier. Zegrza można łapać zimą na spinning ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Nie wiem czy w okolicy ujścia "Samicy" nie ma jakiegoś zakazu / strefy ochronnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 nie ma nic poza tysiacem zestawów gruntowych zarzuconych:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) nie ma nic poza tysiacem zestawów gruntowych zarzuconych:) Z prawego brzegu na lewy i lewego na prawy, w niedziele plywalismy to strach stanąć gdziekolwiek pontonem bo można koszyczek z paszą na zęby wyłapać.Na szczęście są jeszcze odcinki gdzie żaden grunciarz się brzegiem nie dostanie. Edytowane 10 Marca 2015 przez Kombajnista_z_PGRu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Był ktoś osatnio i coś połowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Był ktoś osatnio i coś połowił? Był dwóch moich kumpli , ale zeszli o kiju .Podobno z kanału ściągnięto sieci , którymi był przegrodzony w okolicach Aleksandrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) klasyka, stado baranów..ich samych trzeba w tą sieć obwinąć Edytowane 16 Marca 2015 przez Mejdżor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Piotrek pisze o mnie. W sobotę Bug nas pokonał, pomijając jednego śledzia nic nie udało się złowić.Zajechaliśmy więc po drodze do domu na KŻ, który okazał się wymarły. Znajomy tyczkarz, zawodnik i bywalec tego łowiska opowiedział nam historię ostatnich dwóch tygodni, podczas których zdejmowali sieci grodzące w wielu miejscach kanał od brzegu do brzegu.Skuteczność takiego kłusowania jest tak porażająca, że w miejscach w których spławikowcy osiągali wyniki po naście kilogramów na głowę teraz biorą pojedyncze ryby.Podczas koleżeńskich zawodów tydzień temu, na zajęcie drugiego miejsca wystarczyła płotka i trzy jazgarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Brak słów.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Masakra z tymi siatami, dwa tygodnie temu stały w Grochalach na starorzeczu. Potem tylko studnia, a w niej kilka żab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Mnie kiedyś jeden podpity miejscowy opowiadał że we trzech nie dali rady tych sieci wyciągnąć ,dopiero ciągnikiem poszło tyle ryb było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morsik5 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Mnie kiedyś jeden podpity miejscowy opowiadał że we trzech nie dali rady tych sieci wyciągnąć ,dopiero ciągnikiem poszło tyle ryb było.To musiał być mocno podpity.Nie bardzo chce mi się wierzyć w te historie o jednorazowym wyczesaniu wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Ja co roku widzę dziesiątki boleni tuż pod powierzchnią wody okresie ( czerwiec - sierpień) na pewnym odcinku KŻ.Ewidentnie polują na ukleje i widać je jak na dłoni w okularach polaryzacyjnym. Często podchodzą pod same nogi I ni cholery nie chcą współpracować z żadnymi sztucznymi przynętami...., a jeden znany mi jegomość łowi je na żywca.Sam widziałem jak wyciągał bolki po 70-75cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Ja co roku widzę dziesiątki boleni tuż pod powierzchnią wody okresie ( czerwiec - sierpień) na pewnym odcinku KŻ.Ewidentnie polują na ukleje i widać je jak na dłoni w okularach polaryzacyjnym. Często podchodzą pod same nogi I ni cholery nie chcą współpracować z żadnymi sztucznymi przynętami...., a jeden znany mi jegomość łowi je na żywca.Sam widziałem jak wyciągał bolki po 70-75cm. Również widziałem te pokaźne stadka Boleni. Pływają sobie tuż pod powierzchnią, wystarczy przyjść w lipcowy biezwietrzny poranek w okularach polaryzacyjnych i widać jak na dłoni torpedy 70+. Piękny widok choć mało kto się chwalił reguralnym połowem Bolenii na Kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 W tym roku znów się do nich przymierzę choć na chwilę obecną skutecznej koncepcji brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Dobrze wytrenowane.Nie jednemu spędzają sen z powiek Mocno je przetrzebili na "bulgocie", niestety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Jest na nie taka jedna metoda, ale ma ona wiecej wspolnego z godzinami zerowania niz uzywana przyneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi