Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba będę musiał przystopować z wrzucaniem zdjęć a wrzuce dopiero gdy trafi się jakiś konkret. Może rybki nie spełniają długości regulaminowej forum ale trzeba się pochwalić ze jeszcze jakieś sandacze pływają w kanale. Były jeszcze dwa ale zaparkowaly w zielsku a miałem żyłkę 0.12 i nic nie mogłem zrobić. Był jeszcze szczupak i okonki. Wesołych Świąt wszystkim i dużo zdrowia i samych zyciowek w przyszłym sezonie ;)

Forumowe minimum oznacza, że zdjęć ryb mniejszych nie zamieszczamy. 

A już zwłaszcza ryb niemiarowych.

Tu jest jerkbait.pl, nie jakiś Facebook. Tu trzymamy pewien poziom.

• Like 2

Chyba będę musiał przystopować z wrzucaniem zdjęć a wrzuce dopiero gdy trafi się jakiś konkret. Może rybki nie spełniają długości regulaminowej forum ale trzeba się pochwalić ze jeszcze jakieś sandacze pływają w kanale. Były jeszcze dwa ale zaparkowaly w zielsku a miałem żyłkę 0.12 i nic nie mogłem zrobić. Był jeszcze szczupak i okonki. Wesołych Świąt wszystkim i dużo zdrowia i samych zyciowek w przyszłym sezonie ;)

Forumowe minimum oznacza, że zdjęć ryb mniejszych nie zamieszczamy. 

A już zwłaszcza ryb niemiarowych.

Tu jest jerkbait.pl, nie jakiś Facebook. Tu trzymamy pewien poziom.

Ten sandacz wyglądał na wymiarowego...

W każdym razie kosisz na kanale :) Gratuluje wyników :)

• Like 2

Fajnie,ze Junak cos wstawia i mnie np.zacheca zeby ruszyc dupe nad wode. Wiec jutro trzeba sie jeszcze zwodowac na Z.Z.

Dzisiaj tez fajnie było. Zlowilem sandacza 52cm a trzy mi spadły przez żyłke. Był tez szczupak 60cm i trochę okoni ale zdjęć nie wstawie bo nie spełniają forumowego minimum ;)

• Like 2

Nie połowiłem jak kolega :lol:  , ale przynęta trzy razy większa  i plecionka i wolfram i może umiejętności nie te ale parę pasiaków

zdecydowało się na coś większego

attachicon.gif20161225_100100 (1280x720).jpg

attachicon.gif20161225_100130 (1280x854).jpg

Fajny pasiak ;) Jutro ja się ustawie na grubszego zwierza :D Sandacze znalezione to może siedzą jakieś większe bo narazie ten dzisiejszy największy a miałem ładniejsze ale zylka 0.12 to co mogłem zrobić :P
  • Like 2

Niech Was....pięknie łowicie. Zazdroszczę.

A mnie przemocą trzymają 300 metrów od Wieprza, ledwie parenaście km od jego źródeł. I nie mam wędki. Ani karty wędkarskiej. Jak żyć? Nawet woblerów nie mogę postrugać, much pokręcić, blach poklepać... obraz nędzy i rozpaczy. 

Gość DAWIDspinn

A mnie przemocą trzymają 300 metrów od Wieprza, ledwie parenaście km od jego źródeł. I nie mam wędki. Ani karty wędkarskiej. Jak żyć? Nawet woblerów nie mogę postrugać, much pokręcić, blach poklepać... obraz nędzy i rozpaczy. 

To woda górska i tak byś nie połowił, no chyba że na muchóweczkę :)

Ani tu ani tu , trzeba ich poszukać . Trudno trafić kilka w jednym miejscu.Dzisiaj piechotką tak z 7 kilosków ;)

Jacek dobrze prawi.. ja dziś też obstukałem metr po metrze ładny kawałek kanału - do 20 sztuk nie dobiłem, do 30 centów też niestety nie ;)

• Like 2

Jacek dobrze prawi.. ja dziś też obstukałem metr po metrze ładny kawałek kanału - do 20 sztuk nie dobiłem, do 30 centów też niestety nie ;)

Z jednego miejsca miałem max 2 sztuki i parę pęknięć . Ale nie dziwię się bo nastawia się na grubsze z duża przynęta.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Rozumiem że dwóch trzyma za ręce a trzeci wlewa... Pół biedy jak kieliszkiem, gorzej jak szklanka... :(

Jakby dwóch trzymało a trzeci wlewał tobym sobie poradził. Ale tutaj cały szkopuł zasadza się w zdradliwości niewieściej, jej piekielnej przewrotności i podstępnności. ;) No i tym oto sposobem znalazłem się tuż obok pięknej wody, nie mając sprzętu wędkarskiego ani karty, ot dramat ;) Toteż kontentuję się dobrym jedzeniem, dobrym napitkiem, dobrym towarzystwem i w sadło obrastam. Niby wszystko fajnie, tylko na ryby by się chciało. Dziś na szczęście pogoda zrobiła się taka, że łowienie byłoby niemożliwie, to i sumienie spokojniejsze ;)

• Like 2