Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

A teraz poważne pytanie - na odcinku most na Modlińskiej - Płytowa dam radę pod koniec tygodnia połazić ze spinem???

Z Włoch mam kawałek i nie chce mi się jechać żeby oglądać lód  :(  :ph34r:

Na dzień dzisiejszy , znajdziesz odpowiedź w wcześniejszych postach  .Ten odcinek jeszcze w lodzie. I tu możemy na poważnie. :)

Pod koniec tygodnia? To tylko wróżka i tu możemy niepoważnie. ;)

post-52308-0-39773500-1488188083.jpg

Edytowane przez pisarz
  • Like 2

Mario jak chcesz na linka z pod lodu to na pilawie co roku padają z ostatniego lodu.Masz tam "bezpieczniejsze" wejście bo wchodzisz po molo(i łapiesz też przy samym) na lód od razu tak 15-20 metrów od brzegu a jak dobrze trafisz to ładnych płoci też połapiesz.

Wiem, wiem:)na Pilawie łowiłem bardzo dużo linów, karasie i karpiki:) I to już od dawna :) Odwilż była b.dobra ale najniższa temperatura przy jakiej złowiłem liny i karasie to - 14:)

Od jakiegoś czasu śmigam tam mniej bo i ludzi od groma i ryb trochę mniej...:) W tym roku złowiłem na Pilawie kilka okoni 30-do 36:) i spadł jeden lin. 

Ale pierwsze liny w moim przypadku to tak koło 2000 roku i bezapelacyjnie najlepszy był 1 zimny na Kanale:)(wówczas można się było tam nałowić rozmaitych gatunków.)

Zgadzam się piękne duże leszcze wielkie płocie przyjeżdżałem wtedy za gluta aż z ursynowa????????ale puzniej od kąd barek zabrakło zaczęło się psuć ????jeżeli chodzi o rybostan(taka ciekawostka) to może niektórzy nie wiedzą ale dopuki zakazu nie było to ładne ponad metrowe tołpygi na spina się trafiały przy zżucie wody.znajomek parę wyjoł

Zgadzam się piękne duże leszcze wielkie płocie przyjeżdżałem wtedy za gluta aż z ursynowaale puzniej od kąd barek zabrakło zaczęło się psuć jeżeli chodzi o rybostan(taka ciekawostka) to może niektórzy nie wiedzą ale dopuki zakazu nie było to ładne ponad metrowe tołpygi na spina się trafiały przy zżucie wody.znajomek parę wyjoł

Nie tylko metrowe tołpygi ;) Widziałem zdjęcia metrowych sandaczy ale były lowione z łodzi. Nadal są tam piękne ryby tylko stoją pod barkami. Znajomy mi opowiadał co robią pracownicy ec w nocy. Stawiają sieci wieczorem a z rana zdejmują. I tak jest nawet codziennie. Ludzie umiaru nie znają.

Edytowane przez JunakFlyFishing
  • Like 1

Ryb było tam zajewiele i otwieranie śluży (dorybienie rybkami z Wisły) i zrzut ciepłej wody przyciągał rybole hurtowo. Teraz jest nieco:) mniej. Tołpygi też były i są  - tylko co do Tołpyg to dość długo łowię spinem, ale tylko dwie miały przynętę w buzi:) Znajomy łowił z gruntu?

Co do siat - dzwonić na Policję/PSR - prędzej czy później ogarną temat.

Ryb było tam zajewiele i otwieranie śluży (dorybienie rybkami z Wisły) i zrzut ciepłej wody przyciągał rybole hurtowo. Teraz jest nieco:) mniej. Tołpygi też były i są  - tylko co do Tołpyg to dość długo łowię spinem, ale tylko dwie miały przynętę w buzi:) Znajomy łowił z gruntu?

Co do siat - dzwonić na Policję/PSR - prędzej czy później ogarną temat.

Byłem tam bardzo często dwa lata temu i tołpygi tylko za bok mieli. Szkoda ze zrobili zakaz bo bolenie braly świetnie. Ale są plusy bo odpoczna sandacze które nie miały tam życia przez cały rok...

Zaraz poniżej banana w Kobiałce kończy się lód, chyba dalej do zalewu czysto a to dzisiejszy z kamału na rozpoczęcie sezonu [emoji6]

Piękny gratki ;) ruszyły się na innym odcinku wiem który. Zaraz będzie dużo ludzi na tym odcinku :D Były jeszcze jakieś oprócz tego grubaska?

Edytowane przez milupa
cytowanie zdjęć