pisarz Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) A teraz poważne pytanie - na odcinku most na Modlińskiej - Płytowa dam radę pod koniec tygodnia połazić ze spinem???Z Włoch mam kawałek i nie chce mi się jechać żeby oglądać lód Na dzień dzisiejszy , znajdziesz odpowiedź w wcześniejszych postach .Ten odcinek jeszcze w lodzie. I tu możemy na poważnie. Pod koniec tygodnia? To tylko wróżka i tu możemy niepoważnie. Edytowane 27 Lutego 2017 przez pisarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Mario jak chcesz na linka z pod lodu to na pilawie co roku padają z ostatniego lodu.Masz tam "bezpieczniejsze" wejście bo wchodzisz po molo(i łapiesz też przy samym) na lód od razu tak 15-20 metrów od brzegu a jak dobrze trafisz to ładnych płoci też połapiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 A z tym dziadem-amatorem boleni(i jazi!) w occie to fakt.....sępił złowione ryby.....pełna dramaturgia.Udało mu się nawet zlowic ładnego węgorza 70-80cm ale dostał łeb i do wora. A potem się chwalił przez pół roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 wegorz z pod lodu ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 wegorz z pod lodu ?! Nieee to było jakoś w lipcu w tamtym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) <<edit - słownictwo!!!>> wegorzy jest w polskich wodach jak napłakał ja w zeszłym sezonie złowiełem 20 szt i ani jeden nie wylądował w worku.... Edytowane 27 Lutego 2017 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Mario jak chcesz na linka z pod lodu to na pilawie co roku padają z ostatniego lodu.Masz tam "bezpieczniejsze" wejście bo wchodzisz po molo(i łapiesz też przy samym) na lód od razu tak 15-20 metrów od brzegu a jak dobrze trafisz to ładnych płoci też połapiesz. Wiem, wiem:)na Pilawie łowiłem bardzo dużo linów, karasie i karpiki:) I to już od dawna Odwilż była b.dobra ale najniższa temperatura przy jakiej złowiłem liny i karasie to - 14:)Od jakiegoś czasu śmigam tam mniej bo i ludzi od groma i ryb trochę mniej... W tym roku złowiłem na Pilawie kilka okoni 30-do 36:) i spadł jeden lin. Ale pierwsze liny w moim przypadku to tak koło 2000 roku i bezapelacyjnie najlepszy był 1 zimny na Kanale:)(wówczas można się było tam nałowić rozmaitych gatunków.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ta "mistrzu" łapania boleni na kulę wodną ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgadzam się piękne duże leszcze wielkie płocie przyjeżdżałem wtedy za gluta aż z ursynowa????????ale puzniej od kąd barek zabrakło zaczęło się psuć ????jeżeli chodzi o rybostan(taka ciekawostka) to może niektórzy nie wiedzą ale dopuki zakazu nie było to ładne ponad metrowe tołpygi na spina się trafiały przy zżucie wody.znajomek parę wyjoł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) Zgadzam się piękne duże leszcze wielkie płocie przyjeżdżałem wtedy za gluta aż z ursynowaale puzniej od kąd barek zabrakło zaczęło się psuć jeżeli chodzi o rybostan(taka ciekawostka) to może niektórzy nie wiedzą ale dopuki zakazu nie było to ładne ponad metrowe tołpygi na spina się trafiały przy zżucie wody.znajomek parę wyjołNie tylko metrowe tołpygi Widziałem zdjęcia metrowych sandaczy ale były lowione z łodzi. Nadal są tam piękne ryby tylko stoją pod barkami. Znajomy mi opowiadał co robią pracownicy ec w nocy. Stawiają sieci wieczorem a z rana zdejmują. I tak jest nawet codziennie. Ludzie umiaru nie znają. Edytowane 27 Lutego 2017 przez JunakFlyFishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ryb było tam zajewiele i otwieranie śluży (dorybienie rybkami z Wisły) i zrzut ciepłej wody przyciągał rybole hurtowo. Teraz jest nieco:) mniej. Tołpygi też były i są - tylko co do Tołpyg to dość długo łowię spinem, ale tylko dwie miały przynętę w buzi:) Znajomy łowił z gruntu?Co do siat - dzwonić na Policję/PSR - prędzej czy później ogarną temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ryb było tam zajewiele i otwieranie śluży (dorybienie rybkami z Wisły) i zrzut ciepłej wody przyciągał rybole hurtowo. Teraz jest nieco:) mniej. Tołpygi też były i są - tylko co do Tołpyg to dość długo łowię spinem, ale tylko dwie miały przynętę w buzi:) Znajomy łowił z gruntu?Co do siat - dzwonić na Policję/PSR - prędzej czy później ogarną temat.Byłem tam bardzo często dwa lata temu i tołpygi tylko za bok mieli. Szkoda ze zrobili zakaz bo bolenie braly świetnie. Ale są plusy bo odpoczna sandacze które nie miały tam życia przez cały rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 A sumy jakie ????dalszy znajomek pokazywał mi zdjęcie suma 180 cm na raka złapanego w zeszłym roku.(wypuścił go)Dobrze że wprowadzili tam zakaz to rybki trochę odpoczną do 2021 roku???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Tołpygi znajomek na trila(przy dnie prowadzonego) miał wszystkie za pysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Odpuszczą sandaczom albo i nie - zobaczymy czy ktoś skontroluje poza niedzielą. To samo dotyczy innych "zamkniętych" łowisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Zatem thrill stał się woblerem tołpysiowym do prowadzenia przy dnie. Ten znajomy to taki "pewny"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Czyli pewne, nic to - kombinuję jeszcze czy jutro na lodek nie zaatakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Jak tam odcinek Rembelszczyzna - Kobiałka, stoi lód?Czy nie ma gdzie wsadzić patyka między "buraki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Zaraz poniżej banana w Kobiałce kończy się lód, chyba dalej do zalewu czysto a to dzisiejszy z kamału na rozpoczęcie sezonu [emoji6] 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) Zaraz poniżej banana w Kobiałce kończy się lód, chyba dalej do zalewu czysto a to dzisiejszy z kamału na rozpoczęcie sezonu [emoji6]Piękny gratki ruszyły się na innym odcinku wiem który. Zaraz będzie dużo ludzi na tym odcinku Były jeszcze jakieś oprócz tego grubaska? Edytowane 27 Lutego 2017 przez milupa cytowanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 No niezly garbek.ja jutro planowalem na straz w nieporecie podjechac ale chyba az tak daleko nie bede jechal ... wstapie najpierw pod banana.Zdradz co ugryzlPzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 No niezly garbek.ja jutro planowalem na straz w nieporecie podjechac ale chyba az tak daleko nie bede jechal ... wstapie najpierw pod banana.Zdradz co ugryzlPzdrUgryzł 2 calowego keitecha easy shiner prowadzonego wzdłuż brzegu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Zaraz poniżej banana w Kobiałce kończy się lód, chyba dalej do zalewu czysto ....Takie obrazki powodują przyśpieszone bicie serca i przypominają, że trzeba szybciutko opłacić kartę...i może w sobotę na KŻ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Takie obrazki powodują, że trzeba się pakować i ruszać na KŻ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Widzisz co zrobiłeś ziom????okonie mają teraz prz.....ne???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi