Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Eee tam jakie gęsto. Dzisiaj tylko 75 osób od kladki w nieporecie do mostu kolejowego ;)nI

Nie chciałem łowić na widoku ,co by tych ciężarnych Mamusiek nie wyjedli !!!!

Sporo jest obserwatorów :angry: i umieją się przystosować :o

Edytowane przez jacekp29

Eee tam jakie gęsto. Dzisiaj tylko 75 osób od kladki w nieporecie do mostu kolejowego ;)

Pewnie z czasem się rozluźni :)  . Jednak pamiętajmy że duża część tam łowiących , to  biedne sierotki ;)  którym źli  ludzie zabronili łowić w wiślanych portachwrrr.gif. Zamknięto im jeden sklep rybny , to musieli znaleźć sobie drugi :( .W naturze nic nie ginie , tylko zmienia miejsce :D .

Edytowane przez pisarz
  • Like 4

Dzisiaj była fajna pogoda, chyba najcieplejszy dzień dotychczas w tym roku  :) Brania były bardzo delikatne, ale zasysały głęboko :D Nie wszystko udało się wyjąć ale:

Taki trzydziestak

Takie 3 dychy to już coś. Chyba poznaje miejsce. Czy  to tam gdzie myślę? :)

Jak pogoda pozwoli w piątek się wybiorę na KŻ. Czy tylko wędkujecie w Nieporęcie i na Kobiałce? Ja mam zamiar łowić na odcinku od mostu przy ulicy Białołęckiej. Czy o tej porze roku ten odcinek ma sens czy lepiej bliżej Zegrza? Rzadko łowię na kanale.

Można łowić na całym odcinku Kanału + porty, raz jeden jest lepszy raz inny. Okoni trzeba poszukać:).

A tak trochę off top - wkurzający jest widok spiningisty z 12cm jaskółą w marcu.....z pewnością okonie grzmocą w nią jak wściekłe.....:(

Dziś pojechałem na KŻ rozdziewiczyć nową wędkę :)  . Kij to LRF 2,4 do 10g i jest to najkrótszy spinning na jaki w życiu łowiłem :o .

Udało się złowić mnóstwo drobiazgu i jednego rodzynka , równe forumowe minimum :) .

Z nowej wędki jestem zadowolony i już się zastanawiam nad jeszcze krótszym kijkiem :D .

post-52308-0-36702900-1488895787_thumb.jpg

• Like 16

Dziś pojechałem na KŻ rozdziewiczyć nową wędkę :) . Kij to LRF 2,4 do 10g i jest to najkrótszy spinning na jaki w życiu łowiłem :o .

Udało się złowić mnóstwo drobiazgu i jednego rodzynka , równe forumowe minimum :) .

Z nowej wędki jestem zadowolony i już się zastanawiam nad jeszcze krótszym kijkiem :D .

Zejdziesz szybko jeszcze niżej z długością, zwłaszcza przy łowienia okoni :-). Ja mam 2,13 i 2,08 ale są i tacy co łowią na 1,82 :-)

Edytowane przez dreadknight
  • Like 1