jacekp29 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Pojeździłem dziś po miejscówkach i jak dla mnie zbyt gęsto Edytowane 5 Marca 2017 przez jacekp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Pojeździłem dziś po miejscówkach i jak dla mnie zbyt gęsto Eee tam jakie gęsto. Dzisiaj tylko 75 osób od kladki w nieporecie do mostu kolejowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawa Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Liczyłeś obie strony? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Dzisiaj była fajna pogoda, chyba najcieplejszy dzień dotychczas w tym roku Brania były bardzo delikatne, ale zasysały głęboko Nie wszystko udało się wyjąć ale: Taki trzydziestak I drugi podobny A na koniec taki przyłów 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 A ty Mateusz gdzie walczyleś?my z Walkerem przy ujściu samicy relaksacyjnie????z białorybem się bawiliśmy wyniki????????????no i jak wyniki u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Eee tam jakie gęsto. Dzisiaj tylko 75 osób od kladki w nieporecie do mostu kolejowego ;)nINie chciałem łowić na widoku ,co by tych ciężarnych Mamusiek nie wyjedli !!!!Sporo jest obserwatorów i umieją się przystosować Edytowane 5 Marca 2017 przez jacekp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Ma ktoś jakieś doświadczenia w łowieniu jazi/kleni na kanale?Wczoraj byłem 3 godziny - 1 szczupak ok 40 cm, jako przyłów na małe kopytko.Ludzi masa, na brzegu wszędzie łuska - myślałem, że dalej jest to odcinek "no kill"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Eee tam jakie gęsto. Dzisiaj tylko 75 osób od kladki w nieporecie do mostu kolejowego Pewnie z czasem się rozluźni . Jednak pamiętajmy że duża część tam łowiących , to biedne sierotki którym źli ludzie zabronili łowić w wiślanych portach. Zamknięto im jeden sklep rybny , to musieli znaleźć sobie drugi .W naturze nic nie ginie , tylko zmienia miejsce . Edytowane 6 Marca 2017 przez pisarz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Dziś 4h, od samiuteńkiego rana, efekt kilkanaście okoni, ale największy ledwie około 25cm... gumy widziały wodę... ciśnienie zeszło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Dzisiaj była fajna pogoda, chyba najcieplejszy dzień dotychczas w tym roku Brania były bardzo delikatne, ale zasysały głęboko Nie wszystko udało się wyjąć ale: Taki trzydziestak Takie 3 dychy to już coś. Chyba poznaje miejsce. Czy to tam gdzie myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Dziś 4h, od samiuteńkiego rana, efekt kilkanaście okoni, ale największy ledwie około 25cm... gumy widziały wodę... ciśnienie zeszło Czyli w tygodniu w nieporecie można polowic w spokoju? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 1 obszar w Nieporęcie zawsze jest o tej porze roku zblokowany,dziś od rana lało więc pewnie ludzi było mniej????i kolega miał więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Jak pogoda pozwoli w piątek się wybiorę na KŻ. Czy tylko wędkujecie w Nieporęcie i na Kobiałce? Ja mam zamiar łowić na odcinku od mostu przy ulicy Białołęckiej. Czy o tej porze roku ten odcinek ma sens czy lepiej bliżej Zegrza? Rzadko łowię na kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Przy takim oblężeniu, nie ma się co dziwić że na KŻ taka posucha.Widać też wpływ wieści forumowych na populację spiningistów , szczególnie na ujawnianych tu miejscówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Jak pogoda pozwoli w piątek się wybiorę na KŻ. Czy tylko wędkujecie w Nieporęcie i na Kobiałce? Ja mam zamiar łowić na odcinku od mostu przy ulicy Białołęckiej. Czy o tej porze roku ten odcinek ma sens czy lepiej bliżej Zegrza? Rzadko łowię na kanale. Można łowić na całym odcinku Kanału + porty, raz jeden jest lepszy raz inny. Okoni trzeba poszukać.A tak trochę off top - wkurzający jest widok spiningisty z 12cm jaskółą w marcu.....z pewnością okonie grzmocą w nią jak wściekłe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Kolego Grzegorzyk ja na "ujawnianych miejscówkach" nie zauważyłem więcej spiningistów ale za to o wiele więcej kormoranów???? Edytowane 6 Marca 2017 przez Karas06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 No ja nie łowiłem w Nieporęcie więc nawet nie wiem czy był tłok. Pogoda była "pod psem" ale okonki żarły z zapałem. Smakowały im dziś Crazy Fish Tipsy smarowanie śmierdzielem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 No ja nie łowiłem w Nieporęcie więc nawet nie wiem czy był tłok. Pogoda była "pod psem" ale okonki żarły z zapałem. Smakowały im dziś Crazy Fish Tipsy smarowanie śmierdzielem. Jak zbroiłeś Tipsy? Klasycznie czy na Offseta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Czeburaszka 1,5gr, hak Owner Cultiva S-59 no 6. Brania zaczęły się jak do linki dowiązałem metr FC 0,16mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Dziś pojechałem na KŻ rozdziewiczyć nową wędkę . Kij to LRF 2,4 do 10g i jest to najkrótszy spinning na jaki w życiu łowiłem .Udało się złowić mnóstwo drobiazgu i jednego rodzynka , równe forumowe minimum .Z nowej wędki jestem zadowolony i już się zastanawiam nad jeszcze krótszym kijkiem . 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Ja ciągle schodzę z długością i nie żałuję. W tym roku kij na bolenie 2,30, a już myślę nad czymś krótszym np.2.10. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Ciągle biorą a ja w szkole. Jutro trzeba zrobić sobie wagary i zawitac w stare miejsca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Dziś pojechałem na KŻ rozdziewiczyć nową wędkę . Kij to LRF 2,4 do 10g i jest to najkrótszy spinning na jaki w życiu łowiłem .Udało się złowić mnóstwo drobiazgu i jednego rodzynka , równe forumowe minimum .Z nowej wędki jestem zadowolony i już się zastanawiam nad jeszcze krótszym kijkiem .Zejdziesz szybko jeszcze niżej z długością, zwłaszcza przy łowienia okoni :-). Ja mam 2,13 i 2,08 ale są i tacy co łowią na 1,82 :-) Edytowane 7 Marca 2017 przez dreadknight 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Króciaki są fajne....o ile dostęp do wody jest wygodny Mnie króciakiem 2-metrowym średnio machało jak zielska w kanale zrobiło się na bogato. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Na okonie nie wyobrażam sobie kija dłuższego niż 2,13m a najkrótszy mam równo 1,9m i na kanałowe łowy sprawdza się idealnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi