Night_Walker Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 A próbowałeś takim kijem po portach np w wakacje śmigać? Bo mnie batsonowski szklak bodaj 2.08m wydawał się fajny, ale nie jak zza zielska trzeba łowić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Na okonie nie wyobrażam sobie kija dłuższego niż 2,13m a najkrótszy mam równo 1,9m i na kanałowe łowy sprawdza się idealnie. A jak masz zielsko na trzy metry od brzegu i większa rybę to jak sobie na delikatnej wędce ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Ja ciągle schodzę z długością i nie żałuję. W tym roku kij na bolenie 2,30, a już myślę nad czymś krótszym np.2.10.No to ładne zmiany. Mój pierwszy kij robiony w FC pod bolenia , to był Batson 1144 . Wędkę zamówiłem spontanicznie po przeczytaniu Twojej recenzji zmieszczonej na FC .Z tym że nie żałują , bo pod bolka z brzegu , to był strzał w 10-tkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Jeżeli latem zdarzy mi się łowić na KŻ to zabieram kleniówkę 3m na łany ziela ☺ ale jest to bardzo rzadko wypadek na 95% okoniowych zastosowań sprawdzają się krótkie kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) No to ładne zmiany. Mój pierwszy kij robiony w FC pod bolenia , to był Batson 1144 . Wędkę zamówiłem spontanicznie po przeczytaniu Twojej recenzji zmieszczonej na FC .Z tym że nie żałują , bo pod bolka z brzegu , to był strzał w 10-tkę. Pierwszy prawdziwy mój boleniowy kij miał 3.20, potem 2.90, 2.60, 2.50 i teraz 2.30. Odległości rzutowe takie same a wygoda nieporównywalna.Ten batson fajny kij ale stał w kacie wiec poszedł w inne ręce. Gdybym teraz miał coś pisać pewnie wygladało by to troche inaczej. Dzisiaj bylem przywitac sie z woda na 3h i wyjechal jeden oks ale juz fajny.PozdrawiamW Edytowane 8 Marca 2017 przez wujek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ja dzisiaj pojechałem do Aleksandrowa.Dopływ Czarna jak górski potok , kanał koloru kawy z mlekiem , na wodzie pełno suchej trawy. Godzina łowienia i na zero . Przejechałem do Kobiałki . Tu trochę lepiej z trawą na wodzie,ale woda ma podobny kolor bo Długa też daje ostro . Godzina łowienia i efekt to 3 szt ale maleństwa . Jadę na Białołękę, a tu woda czysta bez trawy i klarowna . W godzinę złowiłem 7 szt , z tego dwa przyzwoite prawie 30 . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 No i gitara. Dzień nie tak ładny jak ubiegły weekend, ale za to nieporównywalnie więcej miejsca zapewne? Też miałem dzisiaj pomoczyć gumy, ale wyszło inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ja dzisiaj 13 sztuk. Byłem tylko dwie godziny nad wodą ale zawsze warto wyskoczyć chociaż na tyle Rozmiarowo było nawet fajnie bo wszystkie rybki z ciekawosci na szybko mierzylem i wyglądało to tak od 23-29cm Pasiaki zaczynają jeść 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 W sobotę ma padać czyli może być luźniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 W sobotę ma padać czyli może być luźniej Oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) Kolego????jak ryba bierze to i pogoda nie straszna pamiętasz pogodę jak na lód się wybraliśmy jaka byla????????????????hardkorowa a ile osób mimo beznadziejnego dojazdu bylo????????????????ale o te parę osób może mniej będzie ale na cuda nie ma co liczyć ????????My tam w ndz we 3 atakujemy bo Sobota w robicie???? Edytowane 9 Marca 2017 przez Karas06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Lubię to! 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Próbowałem dzisiaj przez 2h białoryb spinem drażnić, ale chyba coś robiłem nie tak bo tylko pare bran miałem. Chyba 3cm paprocha to za dużo jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Dzisiaj dużo ale to duzooo więcej pasiakow. Tylko nie chciały dać się sfotografować ale jeden ładnie zapozowal 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Gratuluję Junak. Ładnie łowisz. Ja dziś 1,5 godz przy moście koło ul. Białołęckiej na zero. Zastanawiam się jakie błędy popełniłem bo jak widać po zdjęciach łowicie w tych samych dniach. Chyba, że ten odcinek Kanału jest jest słaby o tej porze? Były małe twisterki (nie trok), drobne błystki i woblerki i niestety pudło. Edytowane 10 Marca 2017 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 myślę że lepiej próbować bliżej zalewu ... szkoda że w niedziele znowu wietrznie zapowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Nie kracz???????????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) meteo.pl tak zapowiada w Nieporęcie ale i tak wiatr "odcinkowych rybaków" nie odstraszy ... Edytowane 10 Marca 2017 przez alberto25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Jedynie tornado by ich wygonilo albo zabralo ze sobą Edytowane 10 Marca 2017 przez JunakFlyFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Koledzy takie pytanko jakie gramatury stosujecie na kanale za okoniem? Czy 3-6 gram + gumka jest odpowiednim ciezarem na kanał? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Główka 3 gramy to w moim przypadku górna granica a najczęściej łowię na 2 g - wszystko oczywiście zależy od miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Ja łowię ostatnio 4g i biorą. Trzeba kombinować i tyle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Czyli tak jak myslalem im lzej tym lwpiej ???? wiec 2-3,5 grama tego bede sie trzymac???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Czasem 2g czasem 10g a czasem 20g.Nie ma zależności, trzeba kombinować Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 20g na kanale? 0_0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi